Фасадни панели от пенополиуретан за декорация на сгради

Фасадни панели, изработени от пенополиуретан

Пяната полиуретан е един от най-популярните, практични и функционални материали, използвани в строителството, както и в други области (например в обувната промишленост).

Поради своите уникални свойства (здравина, издържливост, лекота и т.н.), този материал се използва широко за декориране на украса при декорирането на сградите (отвътре и отвън). С течение на времето полиуретановият материал не става жълт и за разлика от дървесината не се уврежда от насекоми.

Характеристики на полиуретанови фасадни панелиВ съвременния свят декорацията на сгради с фасадни панели става все по-популярна и популярна, а производителите предлагат различни видове панели, използвани за облицовка.

Индивидуални внимание предни панели от разпенен полиуретан, произведени от мек пластмасов материал клетъчна структура с добавянето на мрамор чипове, в които zavaltsovyvayut полимер при високи температури за здраво свързване към основата. Този покривен материал е 97% от кухини, изпълнени с въздух и има декоративно покритие, изработен от керамични плочки.Полиуретанови термични панели имат закрепване "нут и перо" система, което улеснява процеса на инсталиране и да им щайга закрепена през дупките. Този материал може да се използва за довършване на сложни повърхности, включително криволинейна структура (колони, арки). Специалният дизайн на разпенени полиуретанови панели се поддържа постоянна вентилация стени, при което предната преграда материал служи за замърсяване, гризачи и насекоми в конструкцията на сградата.

За сметка на това този фасаден материал е много по-достъпен от тухли или естествен камък и в същото време има привлекателен външен вид, трудно е да се разграничи от други естествени материали.

Полиуретанови панели със значителни температурни промени могат да се различават малко по размер, затова е желателно да се охладят преди монтажа. Не използвайте уплътнителни материали или силиконови уплътнители за ставите.

Предимства и недостатъци на полиуретанови панели

За безспорните предимства на панелите, изработени от разпенен полиуретан, е възможно да се отнесете към:

  • Дълъг експлоатационен живот (30-50 години);
  • Устойчивост на замръзване (100 цикъла) и устойчивост на температурни промени;
  • Ниска топлопроводимост, която предпазва сградата от топлинни загуби;
  • Водоустойчивост;
  • Висока якост на огъване (20 МРа);
  • Устойчивост на изгаряне;
  • Такива панели са устойчиви на разпад, имат химическа и биологична неутралност;
  • Материалът има ниско тегло, което улеснява процеса на инсталиране;
  • Лесно почистване (почистване на полиуретанови панели с струя пара или сгъстен въздух).

Недостатъците на фасадните панели, изработени от експандирана полиуретанова пяна, включват факта, че при топенето на този материал се отделят токсични вещества.

Благодарение на фасадната декорация с полиуретанови панели, всяка сграда придобива елегантен и уважаван вид. И панелите, поради техните уникални свойства, осигуряват отлична защита на къщата от външни негативни влияния, лесно се монтират и могат да имитират различни естествени материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фасадни панели wandstein russia Купете метални фасадни панели за домаФасадни панели wandstein russia Купете метални фасадни панели за дома
Fasadno-socc panels от производителя Цена ИнсталацияFasadno-socc panels от производителя Цена Инсталация
Фасадни плочкиФасадни плочки
Фасадни панели, купуват, в пенс, холзпластФасадни панели, купуват, в пенс, холзпласт
Fibrocemented фасадни панели си струва да се купи?Fibrocemented фасадни панели си струва да се купи?
Японски асахи предни панелиЯпонски асахи предни панели
Фасадни материали в barnaul, разберете цената и купете фасадни материали за къщатаФасадни материали в barnaul, разберете цената и купете фасадни материали за къщата
Профил на Beltal - предни панелиПрофил на Beltal - предни панели
Фасадни термопанели - облицовъчни панели за камък, довършителни работи, изолация и облицовка на…Фасадни термопанели - облицовъчни панели за камък, довършителни работи, изолация и облицовка на…
Фасадните панели за дърво имитират естествеността на дървотоФасадните панели за дърво имитират естествеността на дървото
» » Фасадни панели от пенополиуретан за декорация на сгради