Лепене на тапети върху гипсокартон без замазка, подготовка

Лепене на тапети върху гипсокартон без замазка

Понастоящем, когато се декорират различни видове помещения, като се създават допълнителни прегради и декоративни елементи в тях, толкова универсален материал като гипсокартон стана много популярен. Много често се използва за изравняване на стени с последващо замазка и тапетиране.

Тук много хора имат естествен въпрос и е възможно да залепят тапетите върху гипсокартон без замазка, защото това отнема време и изисква допълнителни средства. Но в замяна на това стените имат почти идеална повърхност. За да разберем това, е необходимо да анализираме всички предимства и недостатъци на този процес.

Гипсокартон не е без недостатъциСамите стени от гипсокартон са много гладки, но въпреки това не са идеални. Какви са малките дефекти, които поразяват окото?

  • Местата на ставите на листовете не са безупречни, особено в ъглите.
  • Някои крепежни елементи (например винтове за самобръсначки) изпълняват.
  • Възможно е по време на инсталацията да са налице малки производствени дефекти в листовете или получените от тях драскотини.

За всичко това, трябва да добавите, че металните части с течение на времето могат леко да ръждясат и да променят цвета на тапета. И когато лепене тънка светлина тапет може да блести чрез текстурата на гипсокартон.

В допълнение, стените от гипсокартон, сами по себе си доста издръжливи, може да не оцелеят след следващия ремонт. При премахване на стари тапети от стената, те могат да бъдат разделени заедно с парчета от гипсокартон.Така че, залепени тапети върху гипсокартон без puttying не се препоръчва? Не бързайте със заключения.

И ако без замазка

Ако стените за шпакловане по някаква причина не са предвидени, тогава трябва да се опитате да изберете правилния тапет. В крайна сметка те са толкова различни: тънки и много плътни, от светли нюанси до наситени цветове, различни текстури и стилове. От коя от тапетите ще бъде избрана и зависи от какъв вид предварителна подготовка ще бъде необходима за стените.

Решен: изберете прикриване

Така че малките недостатъци на гипсокартонните стени след залепването на тапета са незабележими, е необходимо да се ръководят от следните точки:

  • Металните части трябва да бъдат обработени с антикорозивен агент, за да се избегне появата на ръжда на тапета в бъдеще.
  • Тапетите трябва да са по-плътни, така че да не могат да се видят малки стави, а също и че текстурата на стените да не блести.
  • По същата причина за предпочитане са тапети с ярки нюанси и наситени цветове, освен че дори визуално скриват всички малки дефекти в покритието.
  • Ако следващият ремонт не се очаква дори в обозримо бъдеще, по-добре е да се закупят дълготрайни тапети със сложна структура или плътна тъкан. Всички недостатъци ще бъдат скрити, а въпросът за последващото отделяне на тапетите от стените няма да продължи дълго.

Една от възможностите за оригинално довършване на гипсови плоскости е залепването на тапети от бамбук, тъй като те са много издръжливи, естествени и екологосъобразни.

Тъй като много собственици на таваните на домовете си и апартаменти също покриват с тапети, трябва да се помни, че таванът на гипсокартона е точно същата основа като стените от него. Следователно всички горни аргументи са приложими към тавана.

Така че, независимо дали е необходимо да се напълни гипсокартон преди залепването на тапета, всеки ще реши сам, сравнявайки всички плюсове и минуси, като оцени техните възможности и желания. Основното е, че избраната опция отдавна удовлетворяваше окото и затопли душата както на собствениците, така и на гостите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Завършване на стенитеЗавършване на стените
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Как да лепене тапет върху гипсокартон без шпакловка и с шпакловкаКак да лепене тапет върху гипсокартон без шпакловка и с шпакловка
Стенно покритие с гипсокартон, рамков методСтенно покритие с гипсокартон, рамков метод
Декоративна камина от гипсокартонДекоративна камина от гипсокартон
Подравняване на стените със собствените си ръце - как да изравнявате стените с гипсокартонПодравняване на стените със собствените си ръце - как да изравнявате стените с гипсокартон
Как да направите свой собствен ръб на гипсокартон Видео материали Декориране на арки с камък,…Как да направите свой собствен ръб на гипсокартон Видео материали Декориране на арки с камък,…
Декориране на тапети от гипсокартонДекориране на тапети от гипсокартон
Тавани от гипсокартонТавани от гипсокартон
Подравняване на стените за тапети и боядисване с шпакловка и гипсокартонПодравняване на стените за тапети и боядисване с шпакловка и гипсокартон
» » Лепене на тапети върху гипсокартон без замазка, подготовка