Александър Лосев боя като предмет на изкуството

Александър Лошев: боя като предмет на изкуството

Какви цветове вече са на мода, какъв ефект да изберем за стените: блясък, перла или кадифе и каква е основната собственост на модерните бои? ", Казва Александър Лосев, главен изпълнителен директор на X-DECO.

Генерален директор на X-DECO Александър Лосев



За X-Deco. Проектът X-Deco представя декоративни настилки от Италия за повече от 15 години на руския пазар. Това са класически декоративни и венециански мазилки, направени по стари рецепти, както и модерни проекти на водещи фабрики. Разполагаме със собствен учебен център - Училище за магистри, където всеки може да научи тайните на използването на италиански стенен декор. Имаме и мрежа от декоративни центрове, където можете да видите проби от продукти и да купите това, което ви харесва.

За боите с ефекта "деко". Боите с декоративни ефекти са много актуални днес. Такива покрития не само дават на стените определен цвят, но ги превръщат в ключов елемент от интериора: създават върху тях например ефектът от коприна, велур, пясък с метализирани импрегнации. Заедно с модата на таваните се появи и модата за бои с ефект на метал, ръжда, изкуство-бетон, автомобилен емайл.



На свойствата на съвременните бои. Те са изработени от водна основа - заради това, те изсъхват бързо, не променят цвета си, не воня при боядисване, но най-важното - модерен боята и мазилката не поемат миризми, което е особено важно, например, за кухни.

За матови и гланцови покрития. Същият цвят в матово и гланцово изпълнение се възприема по различни начини. Матовите покрития изглеждат по-меки, по-топли и по-удобни, така че те са традиционно избрани за спални и разсадници. Покритията с лъскав ефект, напротив, правят цветовете по-студени, по-официални и церемониални - изглеждат добре в залите, офисите и залите. Това си заслужава да бъде разгледано, но не е нужно третирането да се разглежда като аксиома, вашите лични предпочитания са по-важни. И не забравяйте, че днешните матови покрития са достатъчно лесни, за да станат лъскави: за това има редица лакове, восъци и полупрозрачни бои.

За венецианските мазилки. Сред лъскавите материали заемат специално място. Този материал се появява през Средновековието, но днес той може да впечатли въображението със своята структура. С неговата помощ можете, например, да създадете правдоподобен ефект от облицовката на стените с естествен полиран камък.

За "живите" стени. Ефектите на майка от перла, коприна или метална боя и мазилка се придобиват чрез добавяне на кварцов пясък. Ключът "чип" на такива материали е сложна игра на светлина, която се ражда на тяхната повърхност. Това прави стените наистина "живи". Стената, украсена с перли, винаги ще изглежда малко по-различна в зависимост от източниците на светлина и гледната точка. И това означава, че дизайнът на стените Ви винаги ще съдържа малко новост и никога няма да ви омръзне.

За класическия мащаб. Повече от 70% от класическите интериори са направени в бежово. Но всъщност стилът е много по-създаден от интензивността на цвета и декоративните ефекти. Такива оцветени пастелни цветове, или, както се наричат ​​и "прашни" (жълто, горчица, зелено, люляк), са идеални за класически интериор. В същото време същите цветове, но в по-наситени версии ще бъдат отлична основа за модерен дизайн. За класическия интериор също е важно да се намери добър баланс на цвят и текстура на материала - например, можете да използвате ефекта от античността, патината, лек блясък на злато.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тухлена обработкаТухлена обработка
Нека кажат - ледените щитове за лед ще паднат от покривитеНека кажат - ледените щитове за лед ще паднат от покривите
Декоративни фотографски проби, перли и покрития от копринаДекоративни фотографски проби, перли и покрития от коприна
Oikos oikos производство на декоративни и фасадни материали, акрилни бои и мазилкиOikos oikos производство на декоративни и фасадни материали, акрилни бои и мазилки
Декоративни мазилки - полезна информация - интелигентно декоДекоративни мазилки - полезна информация - интелигентно деко
Венецианска и декоративна мазилкаВенецианска и декоративна мазилка
Арт деко доброволциАрт деко доброволци
Мазилка под камъкаМазилка под камъка
Как да нанесете декоративна бояКак да нанесете декоративна боя
Как да нанесете декоративна бояКак да нанесете декоративна боя
» » Александър Лосев боя като предмет на изкуството