Разберете! Как да шият завеси със собствените си ръце - модели за шиене на завеси със собствените си ръце

Как да шиете завеси със собствените си ръце

Къщата трябва да е уютна. И това уют се създава не само от малки неща, но и от задължителните атрибути на стаята, където има балкон или прозорец. Днес това изобщо не е проблем - да изберете пердета по цвят, текстура, модел, стил, защото има много готови идеи. Но истинската светлина на къщата вероятно ще бъде завесите, направени от собствената си ръка.Колко хармонично изглежда този декор, зависи от комбинация от фактори:

  • първият - завесите за дневната и за детската стая ще бъдат значително различни по очевидни причини, а в кухнята те трябва да бъдат специфични и по-практични.
  • втората е основната функция в тази стая: дали ще бъде дизайнерски елемент или защита от светлина? 
  • третата е комбинация от цветовата схема на завесите и тапетите;
  • четвъртото е хармонията на завесите и общия интериор.

Този списък вероятно е безкраен, защото е важно да се вземат предвид всички подробности. И започва да се мисли чрез идеята за бъдещето на домашно приготвени завеси, важно е не само да се направи всичко правилно и точно от техническа гледна точка, но също така разгледа комбинация от всеки елемент от интериора.

Ето примери за завеси със собствените си ръце

Завеси със скобиПрави завеси - това е класически вариант. Чувствайте се свободни да го използвате в различни интериори. Директните завеси могат драстично да се променят, като се добави интересна украса, например декоративни връзки за закрепване на завесите. За успешното променяне на прост вариант е необходимо да се създаде контраст с цвета, дължината и ширината на декоративния елемент. Връзките, съвпадащи с тон, ще изглеждат по-резервирани и нежни. Контраст вариант напротив - подчертава, разпределя. Можете също така да използвате красива плитка, панделка, шнур. По този начин е необходимо да се ръководим от това, от коя тъкан се прави завесата. Например, за по-тежки варианти, широки, масивни връзки с плътна тъкан са по-добри.

За да бъде оптималната ширина на гънките, е необходимо да се разчита на такава връзка: тъканта трябва да бъде един и половина пъти по-широк от стрехите или прозореца. Местоположение тесни и широки шнурове не са едни и същи: тесния поставен по-тясно (7-12 см), и по-добре широк напротив да се разтвори (15-20 см). Закрепването на връзките може да се извърши по този начин: да се шият заедно по двойки в горния край, след това да се залепят върху корнизът. В зависимост от стила на интериора, определете кой възел ще работи най-добре.

Преди да определите дължината на струните, точно изчислете разстоянието, което ще бъде основната кърпа във връзка с корниз. Също така, вземете под внимание колко ниско трябва да са на завесата. Ако имате къси завеси, те също могат да бъдат закрепени дълги низове, да ги шият на долния ръб и направи красив лък - така че завесата е леко повишена.

Завеси върху кулиск

С помощта на kuliski можете да направите рафинирани гънки или напротив - изправете завесите. За да се изчисли правилно дължината му, помислете двойна надбавка, която се пада на диаметъра на пръта за завеси, и да добавите към това броят на 0,5-1 см, така че лесно да се премести на завесата. Съставът ще изглежда красив и оригинален, ако оставите около 10 см плат над крилата - това ще бъде подходяща украса. Ако искате да украсите по някакъв начин, направете риза или ламбрекин. Правенето на такива завеси е лесно, тъй като за тях всеки тип плат

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Шиене на завеси със собствените си ръцеШиене на завеси със собствените си ръце
Модели на завеси в кухнята със собствените си ръце видео и фото-обучение за шиене, ценатаМодели на завеси в кухнята със собствените си ръце видео и фото-обучение за шиене, цената
Завеси за райе с тюлЗавеси за райе с тюл
Текстилен дизайн на завесиТекстилен дизайн на завеси
Пердета в хола СнимкаПердета в хола Снимка
Проектиране на завеси за малка кухняПроектиране на завеси за малка кухня
Как да изберете размера на завеситеКак да изберете размера на завесите
Как да изберем подходящите завеси в кухнятаКак да изберем подходящите завеси в кухнята
Завеси-нишки за кухнята - модерни и практичниЗавеси-нишки за кухнята - модерни и практични
Шиене на завеси със собствените си ръцеШиене на завеси със собствените си ръце
» » Разберете! Как да шият завеси със собствените си ръце - модели за шиене на завеси със собствените си ръце