Модерна кухня с отворени рафтове

Модерни кухни с отворени рафтове - снимка

Откритите рафтове в кухнята в модерен стил се превръщат в истинска тенденция. Кухните с отворени рафтове могат да бъдат намерени в колекциите на много от водещите европейски производители на кухненски мебели. Окачените рафтове или отворената стойка могат да бъдат част от слушалките и могат да бъдат разположени на фона на стената на акцента и да са част от декора на кухнята.

Как да направите рафтовете красиви и функционални и да ги приберете в кухненския интериор в модерен стил. прочетете в нашата статия.

Открити рафтове - решението е просто и функционално. Съответна и свръхмодерна минималистична кухня и в класически интериор. Те са удобни за съхранение на кухненски прибори, например, буркани за подправки, но тяхната основна задача в съвременната кухня е все още декоративна. Най-често те служат като витрина за демонстриране на красиви ястия и приятни неща. Благодарение на тях интериорът става по-изразителен, домашен и пълен.Най-важното е да се избегне усещането за визуален хаос. Ето защо, кухненски комплекти с отворени рафтове са подходящи за тези домакини, които могат лесно да поддържат кухнята в идеален ред. Доброто решение е да оставите само няколко елемента на рафтовете: стилна ваза с грандиозна форма, елегантни статуетки, оригинална лампа. Декоративни свещи или набор от красиви очила с необичайна форма.

В зависимост от цялостния стил на кухненските шкафове, отворените рафтове могат да бъдат леки и твърди, твърди и твърди, прости и елегантни. Невероятно стилни и ефективни рафтове от стъкло с вътрешно осветление. Те ще се вписват перфектно в дизайна на кухнята в съвременен стил и в същото време са много функционални, тъй като те могат да служат като пълен източник на осветление. Сглобяеми и вградени рафтове от дърво, MDF, стъкло, метал и гипсокартон имат смисъл да се оборудват с добре обмислено осветяване на точки. Такова решение ще разшири техните декоративни възможности.Какъв фон да изберете за рафтовете? Дизайнът на кухнята в модерен стил предлага много интересни възможности. Отлична опция - да се играе в противоречие. Ако вашата кухня е плоска, гладка, светла стена, "разбийте" монотонността си с рафтове с контрастен наситен цвят. Плочи, чаши и сос млечно-бял цвят изглежда страхотно на тъмен фон - независимо дали е боя или тапет. Ако съдовете са здрави, фонът може да бъде шарени и обратно.

Нетривиално и стилно решение е да се използва декоративен щит или панел като фон. Тя може да бъде направена от лист от шперплат или гипсокартон, който виси тапет или боядисани в стената tsvet.Vesma приятелско контрастен - сложи върху отворен шелф две или три саксии с цветя. И нека самите саксии изглеждат като украшение - неръждаема стомана, ярка керамика или оцветена пластмаса.

Стенните панели в тона на фасадите, към които са прикрепени няколко дълги рафта, са подходящи за визуално комбиниране на кухнята-трапезарията с хола в апартамента с оформление на студио. Откритите рафтове са съвсем подходящи в малка кухня - липсата на фасади визуално прави малко пространство повече. Това важи особено за прозрачното стъкло и леките метални конструкции.

Погледнете любопитните идеи за рафтовете, предлагани от производителите на мебели за кухнята с модерен дизайн.

Кухни в модерен стил

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съхранение в кухнята 33 идеи за корици и тиганиСъхранение в кухнята 33 идеи за корици и тигани
Акценти на интериора в провансалския стил на кухнятаАкценти на интериора в провансалския стил на кухнята
Кухни в дървени къщи от дървени трупи характеристики на помещение и вътрешен пълнежКухни в дървени къщи от дървени трупи характеристики на помещение и вътрешен пълнеж
Избираме кухненски комплект!Избираме кухненски комплект!
Chic интериор на кухня с светлозелена цветна снимкаChic интериор на кухня с светлозелена цветна снимка
Кухненски дизайн в стил в странатаКухненски дизайн в стил в страната
8 Правила за проектиране на кухненски интериор в малък апартамент8 Правила за проектиране на кухненски интериор в малък апартамент
Интериорът на една малка кухня в един апартамент е по-лесно, отколкото изглежда!Интериорът на една малка кухня в един апартамент е по-лесно, отколкото изглежда!
Гардероби за кухниГардероби за кухни
Модулни кухни от варианти икономична класа за планиране, избор и покупка, таблица с размериМодулни кухни от варианти икономична класа за планиране, избор и покупка, таблица с размери
» » Модерна кухня с отворени рафтове