Прозорец завеси съвети и примери с снимки

Проектиране на пердета за прозорци: съвети и примери

Красиво декорираните прозорци са част от уютния и красив интериор. С помощта на завеси можете радикално да промените външния вид на стаята: подчертайте изтънчеността или лаконизацията на ситуацията, разширете пространството или, обратно, го направете компактен и удобен. За да изберете правилно декора на прозореца, трябва да имате предвид няколко фактора: стилът на продукта, неговата текстура, размерът и цветът. И така, колко прекрасно завеси прозорците, така че интериорът да изглежда хармонично?

Как да се мотае правилно

В повечето случаи най-добрият визуален ефект може да бъде постигнат, ако спазвате две правила:

  • Завесите трябва да се простират извън отвора на прозореца
  • Козирката трябва да се монтира над прозореца с 20-40 смС тези прости техники можете визуално да увеличите значително прозореца и височината на тавана.

Отличен вариант може да служи и като комбинация от завеси с римски завеси, които могат да затворят горната част на стената над отвора на прозореца.Снимката показва как дизайнът на прозоречните завеси преобрази вътрешността на стаята. Височината на тавана се увеличи визуално и стаята започна да изглежда по-просторна.

Изберете цвят

Студен или топъл нюанс. Всички нюанси могат да бъдат разделени на топло и студено. Затова е добре да се обмисли влиянието на студения и топъл спектър върху ситуацията. Тъмните северни стаи ще станат още по-мрачни, ако в тях висят обелени от стомана или сини тонове. Стаята ще потиска, изглежда сурова и неудобна. Този ефект може да бъде коригиран с праскови, моркови, светлооранжево, жълто, теракот, оранжево, горчица и шоколадови цветове. Топлите слънчеви стаи могат да бъдат леко охладени, добавяйки някои от нюансите на водата, въздуха или зелените. Например сиви, сини, тюркоазени, индиго, метличина, люляк, малахит или тъмно зелено.

Използвайте различни нюанси от същия цвят. След като ремонтира апартамента, домакинята иска да го украси с нови завеси. Основният съвет в този случай е да не се купува същият тон с тапета. В противен случай те ще бъдат загубени. Контрастните нюанси може също да не работят, ако не съответстват на оцветяването на мебелите. Най-добре е да се основава на палитра от тапицерия на тапицерията. В спалнята е по-добре да съчетаете всички текстили помежду си: една покривка, декоративни възглавници, покривки за маса или салфетки на маса, обединени от една идея, текстура и цвят ще създадат положителна атмосфера. За хола е достатъчно да изберете пердета в мекия ъгъл. В кухнята основното място е заето от комплект, така че завесите се вдигат до шкафовете и рафтовете.

Правилно изберете контрастни комбинации от цветове. Ако искате да използвате два или повече цвята в дизайна, то най-добрият начин е да използвате таблицата за съвместимост с цветовете.

Ненаситените пастелни цветове са подходящи за декориране на малка площ, създават усещане за свобода на пространството. Този ефект е особено очевиден, когато се използват светлинни полупрозрачни тъкани. Такава палитра е подходяща за големи помещения, ако те имат обществена или бизнес цел. За жилищни помещения с големи квадратчета можете безопасно да използвате тъмни заглушени тонове. Особено са важни в спалнята, тъй като сянката на лъчите на полудневното слънце, близо до чуждестранните очи, създават усещане за неприкосновеност. Когато избирате цветове за завеси, не забравяйте да вземете предвид желанията на членовете на семейството. Това е особено важно за децата и юношите.

Модели върху плат

Ако предпочитате немонофонични и моделирани платове, обърнете внимание на неговите характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Шиене на завеси със собствените си ръцеШиене на завеси със собствените си ръце
Текстилен дизайн на завесиТекстилен дизайн на завеси
Проектиране на завеси за малка кухняПроектиране на завеси за малка кухня
Кратки завеси в красивия дизайн на спалнята с снимкаКратки завеси в красивия дизайн на спалнята с снимка
Как да изберем римски завеси за спалняКак да изберем римски завеси за спалня
Сам си шиим римски завеси, налиСам си шиим римски завеси, нали
Как да изберете размера на завесите, изчислете ширината и дължинатаКак да изберете размера на завесите, изчислете ширината и дължината
Римските завеси ще добавят красота към вашата кухняРимските завеси ще добавят красота към вашата кухня
Шиене на завеси със собствените си ръцеШиене на завеси със собствените си ръце
Направете прозореца красив - всичко за дизайна на прозорецаНаправете прозореца красив - всичко за дизайна на прозореца
» » Прозорец завеси съвети и примери с снимки