Маслен цвят във вътрешността на кухнята, хол, спалня на снимката

Маслен цвят във вътрешността на стаите

Луксозният цвят маслини ви позволява да създадете специален, леко старомоден, но въпреки това стилен интериорен дизайн. Стаите в такива тонове са спокойни, мистериозни и благородни. С правилната комбинация от цветове, цветът на плодовете на южното дърво може да съживи всяка стая. Важно и подходящо осветление, което оцветява цветовата палитра и създава уникална хармония.

Основни правила за използването на маслини

Предпочитайки този цвят, трябва да помним, че тя затъмнява стаята. За да избегнете това, трябва да използвате следните методи:

  • Препоръчва се осветлението на помещението с няколко лампи с крушки с бяла светлина.
  • Интериорът в маслиновото тонус трябва да съдържа аксесоари и завършващи елементи в бял цвят.

В хола се препоръчва да се създаде осветление с помощта на полилей, прожектори, стени. На фона на маслините стени, снежнобял завеси, покривка за маса, бели вложки на тапети изглеждат страхотно.

Цветови комбинации

Цветът на маслините принадлежи към палитрата от растителни нюанси. Ето защо, най-успешно маслината се комбинира с небето-синьо, тон на сочна трева, есенни паднали листа, ярки цветове. Но не използвайте цялата палитра едновременно. Тя трябва да отчита целта и размерите на помещението, степента на яркост на осветлението. Например в офиса не е подходящо да се използва червеникав цвят, тъй като това ще отклони вниманието от работния процес. Но за кухнята тонът на зрели малини е идеален. В този случай стаята изглежда по-весела и ярка. В маслената стая на снимката ще има цветови акценти на фюссията. Но за детската стая се препоръчва да изберете по-малко ярки цветови комбинации.

За спалнята, най-добрият избор ще бъде използването на шоколад, маслини и бели. В този случай обзавеждането може да бъде кестен, стените са боядисани в сянка от маслини, а завесите и покривалото са в бяло. Ако белият тон изглежда не е подходящ за вас, можете да го замените с млечни или кремообразни пигменти. С това решение преходите между цветовете ще изглеждат по-органични.Интериорът на маслините в залата на снимката е успешно допълнен с оранжеви корици на столове и наметала на мебели с цвят на фюс. Наситените цветове са перфектно съчетани, разреждат скучния интериор, придават бодро настроение.

Маслината в кухнята

Когато декорирате кухнята, не използвайте един нюанс. За да получите красив интериор, комбинирайте няколко тона.

В комбинация с цвета на маслиновото дърво използвайте:

  • Цялата палитра от кафяво - от кестен до светло кафе.
  • Ярки пигменти - люляк, червена, лимонена, сива.


В случай на кафява палитра, вие получавате спокойна маслинова кухня в интериора, характерна за класическата посока. Ярките цветове са подходящи за модерна обстановка, която може да бъде изпълнена във всеки модерен стил. Например, на фона на светло сиви стени, можете да подредите набор от цветове на маслините, а работната повърхност в тъмен шоколадов цвят.

Стените могат да бъдат декорирани в цвета на маслиновите дървета, а кухненският комплект може да бъде избран в нежно млечен сянка. Разредете тази ситуация акценти в богати цветове - оранжева покривка, салфетки, кухненски часовник под формата на домат.

Ние украсяваме дневната

За всекидневните стаи в класическата стилистика, тонът на маслините ще е най-добрият начин. В тази версия не използвайте контрастни бои. Основният фон не трябва да се разрежда с други цветове. За да подчертаете стила, цвета на маслините във вътрешността на снимката, е по-добре да я оставяте в естествени цветове.

Единственото нещо, което може да се допусне в подобен интериор, е тапетът с ненатрапчив зеленчуков образ в млечен цвят и диван с ивица.

Маслен декор в спалнята

В спалнята тази цветова схема трябва да е лека. Тъй като в стаята за почивка е необходимо да се създаде тиха атмосфера, цветната палитра се избира с леки, ненатрапчиви тонове. Например, на фона на стени от леки маслини, използвайте завеси от млечен сянка и покривка от горчица.

Между другото, в горчица оцветяване може да се направи лампа етаж или нощни кърпи. Такава комбинация от цветове ще създаде спокойна, но интересна обстановка.

Препоръки на специалистите по избор на цветове за мебели

Какъв цвят ще бъде обзавеждането в дадена стая, зависи от ефекта, който трябва да се получи в резултат на това. Например:

  • За да придадете строги ограничения на модерния интериор, използвайте мебели с тъмни нюанси.
  • На фона на маслиновите стени, бялата мебел създава тържествена атмосфера.
  • За малките стаи можете да закупите мебели от светло дърво. На фона на маслиновите стени тази ситуация ще създаде усещане за пространство.
  • Ако стените на кухнята са боядисани в лек тон, тогава кухненският комплект може да бъде направен в маслинен цвят.

Обобщавайки, ние отбелязваме, че цветът на маслините е добро решение за интериора, изпълнено в почти всеки стил. Тя може да служи като чудесен фон за създаване на луксозен, благороден, тих и стилен интериор. С правилната комбинация с други цветове и успешно осветление, цветът на маслините ви позволява да украсите стаята красиво и първоначално.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Връх на популярност - бяла кухня снимкаВръх на популярност - бяла кухня снимка
Впечатляващ кухненски интериор с шоколадов бял цвятВпечатляващ кухненски интериор с шоколадов бял цвят
Интериорен дизайн на малка спалняИнтериорен дизайн на малка спалня
Ясен, модерен цвят на маслините във вътрешността на кухнятаЯсен, модерен цвят на маслините във вътрешността на кухнята
Зелен цвят във вътрешността на кухнята - най-положителния цвят в интериораЗелен цвят във вътрешността на кухнята - най-положителния цвят в интериора
Красива кухня интериор в шам фъстък 11 снимкиКрасива кухня интериор в шам фъстък 11 снимки
Цвят на теракота в интериорната комбинация, снимки, примери на произведения - художествен проект в…Цвят на теракота в интериорната комбинация, снимки, примери на произведения - художествен проект в…
Сини стениСини стени
Красива кухня в син цвят на снимкатаКрасива кухня в син цвят на снимката
Кафяв тапет във вътрешната светлина и тъмно в кухнята, хола и коридора в описанията с снимкаКафяв тапет във вътрешната светлина и тъмно в кухнята, хола и коридора в описанията с снимка
» » Маслен цвят във вътрешността на кухнята, хол, спалня на снимката