Къде да поставите цветя? Вътрешни цветя и растения

Къде да поставите цветя?

0 коментара

Понякога в жилищни помещения са поставени саксии с растения в редове на перваза на прозореца или от двете страни на прозореца е построена "стълба". Това разположение не може да се счита за успешно. На перваза на прозореца можете да сложите едно растение с разперени издънки или красиво оформена корона - папрат, аспержи, сансеуеру, мирта, пъстър. Още по-добре е да поставите една широка купа, в която се създава състав от 3-4 растения.

Ако засадите всички растения на прозореца, те ще вземат твърде много светлина. Освен това в много от къщите прозорците са много тесни или несъществуващи. Много по-добре е да поставите растения върху специални стойки пред прозореца, да укрепите специални рафтове на стената близо до прозореца и едно красиво растение в декоративен съд, за да виси пред прозореца. Когато има възможност за инсталиране на допълнително осветление, можете да направите специални оранжерии или флориури.

Много ефективен в интериора на различни катерачни растения. Като опора за тях можете да използвате сухо разклонено дърво, решетка от летви, декоративни шнурове. Най-изгодните са растенията, които са прикрепени с помощта на коренища към неравна повърхност на стената: бръшлян, филодендрон катерене и други.

Настаняване на ампел и алпинистки растения

Красиво поглед в стаята ampel растения, окачени пред прозореца в специално изработени пот, които могат да бъдат тъкани от въже, шнур, сутаж в техниката на macrame.

В такива саксии е добре да поставите растения като папрат нефролефис така, че да се окажат свободно във въздуха и да не се навеждат на стената - това рязко намалява декоративността.

Напоследък още едно старо забравено народно изкуство - тъкане от лози - стана много популярно. Други естествени материали също изглеждат добре, например интересен щанд за ампел растения може да се получи с помощта на нарязана изсушена ябълка, слива или друг плодов дървен ствол.

Некомплектовано, но красиво устройство за катерене на растения може да бъде направено с помощта на стволовете на бреза или други дървесни стволове. Много декоративни тук са бръшлян, cissus, spindapsus и други непретенциозни пълзящи растения.

С помощта на няколко бамбукови пръчки или тънки стелажи можете да направите оригинално окачване. Саксиите с растения се подсилват в специални пръстени. Кашпо тук трябва да бъде ненатрапчив, мек, тих тон.Може да се направи особена висяща машина и от парче дърво, в което се прави депресия, няколко растения са засадени малко земя. В този случай се предпочитат видове, които не развиват твърде много корени и са заети с малък обем почва.

Когато поставяте ампели в близост до стената, можете да използвате специални рафтове. Плочата (дърво или пластмаса) е прикрепена към стената или окачена отстрани на прозореца, където има достатъчно светлина или срещу прозореца (в тесен коридор). Малък брой растения са поставени на рафта в саксията за растения, за предпочитане единият е ампел и един е с вертикален характер на растеж. Трябва да се избягват големи саксии. Най-подходящите растения за това са Sansevera, Diffenbachia, Philodendron, Nephrolepis, Tradescantia, Zebrinum.

Същият рафт може да бъде осигурен от една страна с лесна решетка за катерене на растения, което ще даде допълнителен декоративен ефект. От катерене на растения тук можете да използвате Филодендрон катерене, Ficus вкореняване, Антарктически целус, Rhombus ромб, различни сортове бръшлян.

И в двете версии може да се инсталира флуоресцентно осветително тяло (30-50 см над растенията) над рафтовете, което ще позволи използването на по-широк кръг растения и ще даде по-голяма свобода при поставянето на рафтовете.

На прозореца и наоколоПредлагаме няколко варианта за поставяне на цветя в близост до прозореца.

Разширен перваза на прозореца

Платка с подходящ размер трябва да се монтира на перваза на прозореца или да се прикрепи към нея с помощта на специални държачи. При батерия за централно отопление, ако е поставена под прозореца, е полезно да се поставят широки съдове с вода или мокър пясък, мъх за овлажняване на въздуха. Тази дъска предпазва растенията от изтичането им на сух въздух. Изборът на растенията до голяма степен се определя от ориентацията на прозореца. На север тя може да бъде колекция от сенполи (узамбарски виолетови), няколко папрати или иглолистни дървета, дифенбахкия, сансевера и др. на юг - разнообразие от кактуси и други сукуленти, много красиво растящи цветя.

Пейка за цветя

Подвижната стойка може да бъде изработена от различни материали (дърво, метал, пластмаса). В зависимост от размера, в растенията се поставят няколко растения с различна височина и характер. Такива щандове могат да се използват в различни версии, например групирани няколко на различни височини. Повърхността е по-добре да се направи от пластмаса, така че да не се разваля от влагата по време на поливането.

Подвижно цвете момиче ("цветна баня")

Това е контейнер, в който ще се намесват саксии с растения. Разстоянията между тях са покрити с пясък, торф, земя или друг субстрат. Можете също така, след като сте снабдявали резервоара с достатъчно дренажен слой (от парчета, чакъл, парчета пяна), налейте земята на върха и засадете растенията в нея без саксии. Но в първия случай е по-лесно да промените някои болни проби. Такива цветя често са изработени от дърво, а интериорът - от пластмаса или метал. Височината на съда не трябва в никакъв случай да надвишава дълбочината на контейнера. Тук могат да се поставят различни растения в зависимост от микроклимата на стаята. Полезно е да инсталирате лампа над цветното момиче и за да може да се движи лесно, може да се постави върху колела. В долната част на цветното момиче е удобно да се организира шкаф за съхранение на различни инвентаризации - саксии, леки, торове.

Приоконното цвете момиче

Контейнерът за растенията може да бъде монтиран близо до прозореца. Тук е необходимо да се обърне специално внимание на подбора на растенията в зависимост от осветеността, температурата и т.н. В горната част на прозореца може да се постави допълнително осветление. Понякога е необходимо да се осигуряват устройства за засенчване през слънчеви летни дни.

Където има малко светлина

Контейнерите за цветя могат да бъдат монтирани заедно с рафтове, аквариум и др. На значително разстояние от прозореца е необходимо допълнително осветление.

Преносимо цвете момиче. В керамичен съд или дървена кутия с хранителна почва могат да бъдат засадени няколко саксийни растения, създаващи малък пейзаж с тяхна помощ. Тя може да бъде "пустинен ъгъл" на сочни или ландшафтен образ, създаден като японска градина - с голямо извито дърво (кипарис, криптерий, бор), малки папрати, неравен камък. Не е лошо да се използва за тази цел и растения от местната флора - много красиви ще изглеждат черен дроб, хмел, касандра и други ниски храсти. Тези растения продължават по-дълго в хладно помещение. Повърхността между тях може да бъде украсена с различни видове мъх, лишеи.

Керамични, стъклени, дървени или пластмасови цветя могат да имат различни форми и размери. Те са удобно групирани няколко пъти (в големи помещения), понякога поставени един върху друг, за да създават разлики в височината. Особено подходящи са квадратни, продълговати, шестоъгълни цветя.

Зелено на балкона

Зелената лоджия или балкон с високи растения, не забравяйте да оставите празнина между тях. Засадете растенията на разстояние от най-малко 20 сантиметра една от друга. Това ще придаде приятна оцветена сянка на слънчевата светлина, няма да пречи на излъчването на помещението и осветлението му, особено при облачно, дъждовно време.

Етикети. растения в интериора

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Композиции на ГерберасКомпозиции на Герберас
Декориране с цветяДекориране с цветя
12 Начини за регистрация на прозорци12 Начини за регистрация на прозорци
Как да украсим къща с цветя - екстериораКак да украсим къща с цветя - екстериора
Декорация на прозореца навънДекорация на прозореца навън
Тайни на красиво цветно легло с ръцете си 50 снимкиТайни на красиво цветно легло с ръцете си 50 снимки
Технологията на инсталиране на пластмасови прозорци и прозорциТехнологията на инсталиране на пластмасови прозорци и прозорци
Какви цветя могат да бъдат поставени в банятаКакви цветя могат да бъдат поставени в банята
Дизайн на всекидневната с опции за дизайн на заливаДизайн на всекидневната с опции за дизайн на залива
Цветни лехи със собствените си ръцеЦветни лехи със собствените си ръце
» » Къде да поставите цветя? Вътрешни цветя и растения