Инструкции за експлоатация на климатизатора

За дълго и ефективно обслужване на вашия климатик, инсталирайте устройствата само на квалифициран персонал, като спазвате необходимите изисквания за тяхната по-нататъшна безопасна работа. Инструкции за експлоатация на климатизатора стриктно спазване на определени правила:

  • Не препоръчваме включването им използване удължител (сплитер) вече заредени с други уреди :. Хладилник, телевизор, компютър, прахосмучене и т.н. Всеки климатик има достатъчно висока пикова мощност, която се изчислява за да се свържете директно на мястото на стената окабеляване (220V, 50Hz), като съответния раздел. В допълнение, работата му може да бъде сериозна причина за смущения в телевизора, тунера, компютъра. Следователно, контролната единица на устройството обикновено се монтира на стена близо до стационарната гнезда, а дължината на свързващия кабел не надвишава 2,2 метра.инструкции за експлоатация на климатика
  • Допълнителна надеждност на заземяването на климатиците се осигурява от производителя поради използването на евкус за тяхното свързване и работа. Позволява се инсталирането на устройства в стари помещения, които нямат мрежа от заземителни вериги: къщи, построени преди 80-те години на 20-ти век или по-голямата част от селските и селските къщи. В този случай техните производители не гарантират необходимата безопасност и безпроблемна работа на устройствата. Разрушаването на 220V фазата в резултат на повреда на уреда може да доведе до напрежение на корпуса на устройството, докосването до което може да получите сериозни повреди от електрическия ток.
  • Ръководство за поддръжка на климатици Забранено е обслужването на контролния блок при работа с прахосмукачка, влажна кърпа, почистващи спрейове. Преди да изпълните такива процедури, е необходимо да изключите устройството от мрежата. Също така са забранени сушене на парцали и неща на тялото на блока и до блиндовете.
  • Не е позволено в непосредствена близост до блока (по-малко от 2 метра) цветя, клетки с домашни любимци, аквариуми. Не позволявайте на децата да се намират близо до работния климатик (това важи и за вас), защото можете да хладите и да се разболеете. Не забравяйте, че на много устройства са предвидени автоматични режими на работа, които позволяват включването им според предварително зададената програма и настройките на таймера.
  • Не е необходимо да сваляте горния капак на корпуса на управлението, без да е необходимо. Ако искате да премахнете натрупаната прах, избършете щорите, почистете или сменете филтъра, преди да го изключите от мрежата, трябва да извършват тази дейност, и при спазване на всички предпазни мерки, без да се използват стълби (маси, столове и други), както и премахване на тази единица на пода или на маса. Почиствайте филтърната решетка поне веднъж месечно, независимо от интензитета на устройството. Щорите и външната обшивка се почистват възможно най-много, но поне 2-3 пъти годишно.

Характеристики на поддръжката и работата на външните телаВъншни устройства Много климатици, например: Huagao KFR25W / SV, са доста тежки (до 36 кг) и са обемисти. Те са монтирани на стръмна стена или носещи конзоли. Тяхната безопасност се състои от електрическа безопасност и експлоатационна безопасност.Инструкции за експлоатация на климатизатора Тя не предвижда никаква замяна на властта кабел (шлюш от 5 проводника), домашно или подобно. Свързването на силовата уредба се извършва с монтиране на отделен заземен авариен стоп (автомат) 20 А. Всички връзки трябва да се извърши с помощта на затягащи винтове. Клапата за подаване на помещението трябва да бъде изключена по време на тези операции.

При извършване на поддръжка на климатика е необходимо да изключите машината. Не блокирайте блока с различни елементи. За по-високите етажи се препоръчва да се инсталират дистанционни единици в лоджиите или за техническо обслужване и почистване, понякога се обаждат специални услуги. Използваните конзоли трябва да имат запаси с тегло най-малко 30%, а техните крепежни елементи - да имат достатъчна надеждност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се мотае LCD телевизор LCD на стената Homemade скоба за фиксиране на LCD телевизор към…Как да се мотае LCD телевизор LCD на стената Homemade скоба за фиксиране на LCD телевизор към…
Място на телевизора в кухнятаМясто на телевизора в кухнята
Монтиране на вътрешни и външни климатизаториМонтиране на вътрешни и външни климатизатори
Изпомпване на помпата за климатизацияИзпомпване на помпата за климатизация
Самостоятелно монтиране на конзолата на телевизора - Как да защитите скобата за накланянеСамостоятелно монтиране на конзолата на телевизора - Как да защитите скобата за накланяне
Къде да сложите телевизора в кухнятаКъде да сложите телевизора в кухнята
Заземяване на електрическото оборудване в апартаментаЗаземяване на електрическото оборудване в апартамента
Закачете телевизора на стенатаЗакачете телевизора на стената
Конзола за телевизор със собствени ръцеКонзола за телевизор със собствени ръце
Телевизорът се монтира на стената без скоба със собствените ни ръцеТелевизорът се монтира на стената без скоба със собствените ни ръце
» » Инструкции за експлоатация на климатизатора