Климатик, неговата инсталация на разнообразие

Не е тайна, че климатикът ще продължи по-дълго, ако е монтиран правилно и без грешки. Заради своята простота и лекота на проектиране, климатикът е сложен и многофункционален уред. Правилната и професионална инсталация на климатика е възможна само за специалисти, които имат специален инструмент.

климатик

В началото трябва да определите общото количество на климатика, който ще се монтира. Особено внимание трябва да се обърне на скобите и фитингите, върху които е монтиран климатикът, особено на външните тела. След като сме решили мястото на монтиране на климатика, е необходимо да направите анализ на шума, произвеждан от климатика, това ще зависи от удобното време за забавление в стаята. Понякога климатизаторът трябва да бъде монтиран на отделна основа поради теглото си, след което възниква вибрационен проблем. Мощни компресорни модули и големи вентилатори са монтирани на специални антивибрационни скоби, които не позволяват вибрациите да унищожат сградата.

климатициКачеството и професионализмът при монтирането на тръбопровода фреон влияе върху по-нататъшната работа на климатика. Правилото при инсталирането на климатика - е необходимо да се намали броят на завоите и наклона на тръбопровода от външния модул към вътрешния. В тръбопровода трябва да има вакуум, така че да се използва компресор за изпомпване на въздух от тръбите. Ако процесът на монтаж не е сериозен, тогава е възможно да загубите Фреон по време на работа. И това води до повреда на компресора, който на свой ред струва 70% от общата цена на климатика.

Климатизаторите са много сходни по вид, но между тях има и разлики, които трябва да се имат предвид по време на монтажа.

  • Монтаж на климатици с въздушно охлаждане и аксиални вентилатори.


Това са климатици, инсталирани отвън на стени или покриви. Когато инсталирате две или повече външни тела, вземете предвид пропуските, посочени от производителя. За охлаждане на помещенията климатиците използват въздух, изваден от атмосферата. Този въздух не трябва да съдържа примеси, които причиняват корозия. Поради това се монтират външните модули на климатиците, така че да не излъчват въздух от комините и качулките. 

Наличието на дървета в близост до блока също не е препоръчително, поради вероятността от падане на зеленина в климатика. Също така е лошо за пряка слънчева светлина да удари кондензаторния блок.

  • Монтаж на климатици с въздушно охлаждане и центробежни вентилатори.


Тези климатици са инсталирани на закрито. Входът на въздуха е от улицата през тръбопроводните системи. В този случай е необходимо да се монтират допълнителни решетки и отвори за притока на въздух.

  • Монтаж на кондензационни агрегати и охладители с водно охлаждане на кондензатора.

Такива системи от климатици са свързани към системата за циркулация на водата. Водата се използва като топлообменник в климатизатора. Необходимо е да се осигури отводняване на водата през зимата. Водата, използвана в системата, не трябва да съдържа примеси, които могат да запушат филтъра. Филтрите защитават циркулационните помпи в системата от различни отлагания върху повърхностите на топлообменника, запушване и корозия на материалите.

  • Монтаж на климатици за сплит системи.

Думата "ldquo-splitrdquo" означава ldquo-razdelnyyrdquo-. Това разделение на климатика на две части, които са инсталирани, понякога, на доста голямо разстояние един от друг. Частта, състояща се от компресор и топлообменник, е монтирана отвън. По този начин, шума, произвеждан от климатика, се чува по-малко. А вторият модул е ​​инсталиран на закрито. Филтрира, отоплява или охлажда въздуха, подаден в стаята.

Инсталацията на външния модул на климатика е необходима на скобите, които са закрепени към стабилна и здрава конструкция (стена, покрив, фундамент и др.). Вътрешното тяло на климатика трябва да бъде инсталирано в съответствие с техническата осъществимост и дизайна на помещението.

Не инсталирайте вътрешното тяло на климатика близо до източници на топлина. И не можете да монтирате вътрешното тяло на климатика, така че почистеният и охлаждан въздух да духа на хората.

Външните модули на климатиците трябва да бъдат фиксирани по такъв начин, че да могат да се обслужват по време на работа на климатика.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Климатична инсталацияКлиматична инсталация
Монтиране на вътрешни и външни климатизаториМонтиране на вътрешни и външни климатизатори
Как да изберем климатик?Как да изберем климатик?
Изпомпване на помпата за климатизацияИзпомпване на помпата за климатизация
Правила за инсталиране на климатик в жилищна сградаПравила за инсталиране на климатик в жилищна сграда
Защо се нуждая от дренажна помпа за климатик?Защо се нуждая от дренажна помпа за климатик?
Монтаж на климатициМонтаж на климатици
Как да инсталираме кондиционер за прозорецКак да инсталираме кондиционер за прозорец
Как да си направим разделена термопомпена система?Как да си направим разделена термопомпена система?
Запълването на разделена система със собствените ви ръце е възможно?Запълването на разделена система със собствените ви ръце е възможно?
» » Климатик, неговата инсталация на разнообразие