Монтаж на климатици

Вътрешно тяло

Монтирането на вътрешното тяло на климатика започва с маркирането и пробиването на отворите за закрепване на уреда. За да пробиете правилно дупките, е необходимо да премахнете металния панел от блока и да го използвате като шаблон. За перфориращи отвори, подходящи за пробиване или перкусионна тренировка.

След пробиване на дупки, дюбели са вмъкнати и прикрепени метални скоби, имайте предвид, че трябва да спазвате стриктно хоризонтален блок, в противен случай кондензация може да изтече в неизвестно място. Конзолата трябва да бъде закрепена към стената, без празнини, така че неатрактивната пукнатина между блока и стената да не се появи по-късно.

Устройството на климатика. Видове климатици. Как да изберем климатик? Монтаж на вътрешните и външните модули на климатика.За да свържете външното тяло към вътрешното тяло, е необходимо да поставите меден тръбопровод, меден кабел и отводнителен тръбопровод към канализацията или към улицата. За полагане на маршрута, трябва да направите shroub с помощта на shtroboresa с прахосмукачка.

Както вече сте достигнали, бурята трябва да бъде направена в процеса на ремонт на помещенията, в противен случай целият ремонт ще бъде разрушен. Можете, разбира се, да изградите комуникации в декоративна пластмасова кутия, но естетическият външен вид ще бъде загубен, така че предвидете полагане на маршрута до завършването на цялостното обновяване на стаята.Трябва да се тревожим как да пробием дупка във външната стена, за да поставим всички комуникации. За да направите това, ще ви е необходим специален инструмент - ударник с тренировка. Използвайте puncher, означен като SDS макс, а не SDS +, тъй като последният е по-малко мощен и има голяма вероятност да се счупи скъп инструмент.

При полагане на отводнителен тръбопровод не спасете на тръбата, тъй като тя трябва да е гъвкава и гладка навътре. Ако не използвате специална тръба, тогава е възможно блокиране на оттичането и функционирането на климатика ще бъде поставено под въпрос. Също така, струва си да се притеснявате за замразяване на кондензат в тръбопровода, ако е разположен на улицата. За тази цел се използват специални отоплителни кабели, които няма да позволят образуването на лед в тръбата.Медната тръба, използвана за свързване на блоковете помежду си, трябва да бъде чиста и суха, така че при свързването на тръбите е необходимо да се контролира навлизането на чипове в тръбата. След полагане на тръбопровода тръбата трябва да бъде запечатана, за да се предотврати проникването на отпадъци.

Външно тяло

Когато монтирате външното тяло на климатика, обърнете внимание на скобите, които трябва да съответстват на теглото на устройството. Също така проверете как е боядисана скобата и когато са направени монтажни отвори, ако дупките са направени след боядисване, това означава некачествен продукт. В края на краищата, когато водата удари голия метал, се появява ръжда, а корозията само намалява експлоатационния живот на металните продукти.

След като монтирате външното тяло, трябва да поставите над него визьор, за да предотвратите навлизането на ледени висулки на уреда и навлизането на вода по време на размразяването. Когато водата попада в блока през деня, а през нощта, когато е студена, замръзва и вентилаторът на климатика спира.

При завършване на монтажа на външните и вътрешните тела най-важният момент е: взаимното свързване на агрегатите. За тази цел блоковете са свързани чрез меден кабел и медна тръба. Тръбата е изрязана до желания размер, разширена и свързана с блоковете. След това е необходимо да се изпомпва всички въздух и пари от тръбопровода. За това се използва специален инструмент - вакуумна помпа.

От всички по-горе, може да се заключи, че инсталацията на климатика, за да направите свои собствени ръце е възможно, но не се препоръчва, тъй като има твърде много риск от грешка по време на инсталацията. За да го инсталирате изисква твърде много специални инструменти, закупуването на което ще увеличи разходите за инсталиране няколко пъти. Ако направите грешка при огъване или връзка медна тръба (това може да бъде толкова просто, колкото навлизането медни стружки вътре), а след това разходите за монтаж на увеличението на климатика, точно два пъти, тъй като е необходимо да се купи нов климатик, климатик единица толкова доверие чл.

Контрол на качеството

За да следите качеството на монтажните работи по инсталирането на климатика, проверете инсталаторите и себе си, като използвате тази таблица:

Монтаж на климатици

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Диамантени пробивни отвори Диамантени пробивни отвори Balashiha в балашиха поръчват диамантени…Диамантени пробивни отвори Диамантени пробивни отвори Balashiha в балашиха поръчват диамантени…
Монтиране на вътрешни и външни климатизаториМонтиране на вътрешни и външни климатизатори
Изпомпване на помпата за климатизацияИзпомпване на помпата за климатизация
Как да се пробие дупка в плочки с различни диаметри и отКак да се пробие дупка в плочки с различни диаметри и от
Светодиодна лампа Armstrong, монтирана във фалшив таван със собствените си ръцеСветодиодна лампа Armstrong, монтирана във фалшив таван със собствените си ръце
Видове климатициВидове климатици
Правила за инсталиране на климатик в жилищна сградаПравила за инсталиране на климатик в жилищна сграда
Инструкции за експлоатация на климатизатораИнструкции за експлоатация на климатизатора
Климатик, неговата инсталация на разнообразиеКлиматик, неговата инсталация на разнообразие
Как да пробиете препоръки за тухлена стена за пробиване на пробивни отвори с голям диаметърКак да пробиете препоръки за тухлена стена за пробиване на пробивни отвори с голям диаметър
» » Монтаж на климатици