Видове климатици

На пазара има три основни типа климатици: домашно, полупромишлено и промишлено. В различните страни това разделение се извършва по различни начини. При нас, по някаква причина, един тип се различава от друг, в зависимост от капацитета. Домакинските уреди включват устройства с мощност до 2,5 kW, полуиндустриални - 2,5-30 kW, промишлени - повече от 30 kW. Общоприето е, че ако разделителната система е инсталиран на стена, може да се отнася за битови климатици.

Ако по принцип обичайният потребител не се интересува от какъв вид кондиционер е, достатъчно е, че с него можете да охладите или затоплите въздуха в помещението и нека експертите се притесняват за видовете. Но все пак, ако разгледаме целия пазар на климатици, тогава можем да различим няколко разлики между тях.

Кондиционер за прозорци

Кондиционер за прозорциПървият климатик, който се появи в нашите страни. Той е лесен за инсталиране и работа устройство, което всеки човек може да инсталирате практически. Преди това много от прозорците останаха такива климатици. Но тъй като цивилизацията не стои неподвижна и хората постоянно се развиват, те искат повече комфорт, по-малко шум, така че този тип климатици постепенно напускат домовете ни, въпреки че такова устройство е много удобно да се използва в дачата.

Но тъй като компресорът в климатика на прозореца е разположен в стаята, така че има много шум. От гледна точка на комфорта този тип климатик няма свободата да се инсталира, тъй като мястото за монтаж е свързано с прозореца. Също така не винаги е възможно прозорецът свободно да се затваря с завеси или завеси, което ще предотврати навлизането на студен въздух в помещението.

С навлизането на метални пластмасови прозорци инсталирането на такъв климатик става още по-трудно, тъй като е необходимо да се направи отвор с определен размер. Не е много препоръчително да плащате за такъв прозорец и да спестите климатика. В края на краищата, можете да се отървете от тези проблеми, като закупите по-модерен климатик.

Система за разделно кондициониранеРазделена система

Тези климатици вече са станали толкова познати, че не си представяме стая без красив и функционален вътрешен модул.

Този климатик е лесен за инсталиране, тъй като ви позволява да разделите едно устройство на две части и можете да инсталирате вътрешно тяло навсякъде.

Най-шумните части на системата са разположени на улицата, във външното тяло, а разпределителният модул е ​​инсталиран на закрито.Система за разделяне на тръбопроводите

Система за разделяне на тръбопроводите

Климатичните канали обикновено са защитени от останалите климатици поради техните дизайнерски характеристики.

Въздухът се разпределя през помещенията посредством специална система за въздуховоди, която обикновено е скрита над окачения таван.

Монтирането на този тип климатик изисква голям професионализъм, тъй като е необходимо правилно да се изчисли диаметърът на въздуховодите във всяка стая, така че по-късно да няма неравномерно разпределение на въздуха.

Многостепенна система

Многостепенна система

Multi - това означава, че климатичната система използва едно външно тяло и няколко вътрешни тела. Повечето хора грешат, мислейки, че такава система ще спести пари за оборудване.

Всъщност капацитетът на външното тяло трябва да е достатъчен, за да осигури въздух на всички вътрешни тела, а цената на такъв външен модул няма да бъде по-малка от общата цена на отделните външни тела.

Плюс това, "карикатура" е, че няма нужда да търсите места за всяка единица поотделно, но има едно устройство, което също може да бъде zadekorirovat, като по този начин да се скрие не много привлекателният външен модул. 

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Буферен резервоар за отоплителни системи от собствените си ръце - споделяме файлове - gdz,…Буферен резервоар за отоплителни системи от собствените си ръце - споделяме файлове - gdz,…
Генератори на газови канали Goodman, климатици, сплит системиГенератори на газови канали Goodman, климатици, сплит системи
На какъв етап от ремонта поставям интериорни вратиНа какъв етап от ремонта поставям интериорни врати
Как да изберем подов мобилен климатик?Как да изберем подов мобилен климатик?
Къде са газовите котли в Ижевск 95 адреси, рецензии, телефони, уеб сайтовеКъде са газовите котли в Ижевск 95 адреси, рецензии, телефони, уеб сайтове
Слънчевите инвертори са незаменим компонент на систематаСлънчевите инвертори са незаменим компонент на системата
Как да изберем климатик?Как да изберем климатик?
Правила за инсталиране на климатик в жилищна сградаПравила за инсталиране на климатик в жилищна сграда
Инструкции за експлоатация на климатизатораИнструкции за експлоатация на климатизатора
Монтаж на климатициМонтаж на климатици
» » Видове климатици