Как да инсталираме кондиционер за прозорец

Видът на прозореца на климатика е бонбон. В този случай е много по-лесно да се инсталира, за разлика от други сплит системи, които приемат тест за изтичане на тръбопровода, полагане на фреон и др. В допълнение, инсталирането на прозореца прагове необходимостта от висока надморска височина работа. Въпреки това, за правилната работа на климатика по време на монтажа, трябва внимателно да следвате последователността от действия.

Монтаж на климатик за прозорци

При избора на място за прозорец климатик, не забравяйте да се помисли за местоположението на мебели, формата на стаята и други фактори, както и да се придържат към следните принципи:

1. Първо, е необходимо да се изследва стената и рамката на прозореца добре, за да се установи силата им. Съвременните строителни материали, от вида на стени и рамката може да изискват използването на различни методи за закрепване технология: ъгли, монтажните конзоли, анкерни болтове и т.н.

Ако стената на стаята не е достатъчно силна и се разпада, а отворът на прозореца е нестабилен, тогава те трябва да бъдат укрепени:

 • укрепване на долния край на прозореца с метален ъгъл;
 • За да укрепите стената, разширете металната опора, за да намалите натоварването.

2. Създайте изтичане на кондензат:

 • задната част на техниката леко наклонена надолу (с 5-10 мм);
 • Дясната и дясната страна на устройството трябва да са на едно и също ниво.

препоръки: • Централно монтирайте устройството, за да може нормално циркулиращият въздух да циркулира;
 • Външният въздух е доста горещ, така че не бива да духа на хора, растения или животни;
 • около климатика не трябва да създава пречки за излизането и приемането на въздух, в противен случай нейното изпълнение ще намалее значително;
 • за поддръжка, оставете приблизително 100 mm свободно място вляво, отдясно и отгоре на оборудването;
 • ако директната слънчева светлина падне върху оборудването, защитете я с кожух, който няма да повлияе на циркулацията на въздуха.

Как да инсталираме кондиционер за прозорец

Монтиране на климатика за прозорец със собствените си ръце:

1. Подготовка на отвора на прозореца

При отварянето на всеки тип прозорец винаги можете да намерите най-добрата зона за инсталиране на климатика:

 • извадете стъклото;
 • поставете "скок"
 • Изрежете стъклото до желания размер.


Ако оборудването е монтирано в стена:

 • пробийте дупки в стената;
 • Направете маркер върху него, за да определите техниката;
 • Начертайте линиите, съответстващи на кондиционера;
 • С помощта на свредло пробийте контура на дупката навътре на 500 мм от линиите;
 • поставете скобата и корпуса на климатика.

препоръки:

 • ако техниката е инсталирана в отвора на прозореца, който има разстояние между рамки с повече от 25 см, работата на климатика е възможна само ако има отвор във външната рамка;
 • ако оборудването е монтирано в стена, дебелината му не трябва да бъде повече от 0,25 м.

2. Днес, представени на пазара модели на климатици, те ви позволяват да създадете инсталацията си, дори ако няма достъп до външни и не отваряне на прозорци. Това се дължи на факта, че целият механизъм се отстранява от корпуса и се фиксира към стената или конзолата. За да се осигури нормален поток на водата, задният корпус трябва да е леко наклонен надолу, а десният и левият трябва да са на същото ниво. Свързващите зони трябва да бъдат запечатани. Ако стените в стаята не са много силни, тогава скобата на климатика може да бъде поставена на пода.

3. Сглобете климатика в корпуса. Ако по време на транспортирането се използват уплътнения за амортизация, за да се предпази вентилаторът и компресора, те трябва да бъдат елиминирани. След като монтирате оборудването в корпуса, уверете се, че задната му част е леко наклонена надолу. За 12, 9 и 7 модела, наклонът трябва да бъде 0.65 см, а за 24 и 18 - 1 см.

Получените разлики между климатика, стената и корпуса трябва да бъдат запечатани с уплътнител и гума от пенопласт. След това можете да рисувате върху повредените зони.

4. Монтаж на дренажния маркуч

дренажен маркуч

Тъй като въздухът в помещението се охлажда, когато климатикът функционира, влагата започва да кондензира. Ето защо, ако не свържете това оборудване, водата ще започне да излиза от изпускателния отвор навън. Ако дренажният маркуч се огъне, проверете дали няма спирачка за въздух. Не позволявайте тръбата да докосва земята и нивото на водата в контейнера.

5. Захранване на климатика тип прозорец:

 • това оборудване трябва да бъде заземено, а клемите и кабелите трябва да са здраво закрепени;
 • цялото оборудване за електрическа инсталация трябва да отговаря на изискванията на GOST, инструкциите за монтаж и стандартите за безопасност;
 • За захранване на климатика трябва да се създаде отделна линия с автоматично устройство, независимо от основния предпазител;
 • Захранващото напрежение на това оборудване трябва да е от 90% -110%;
 • Капацитивният ток на прекъсвача трябва да бъде 1,5 пъти по-висок от максималната консумация на ток на самото оборудване.

След като завършите инсталацията, внимателно проверете работата си и само, след което включете климатика. Ако нямате възможност да разрешите проблем, потърсете помощ от специалист.

Инсталиране на климатика на прозореца със собствените си ръце видео:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо не е затворен пластмасовият прозорец?Защо не е затворен пластмасовият прозорец?
Монтиране на вътрешни и външни климатизаториМонтиране на вътрешни и външни климатизатори
Как да изберем климатик?Как да изберем климатик?
Как да закрепя термометър върху пластмасов прозорец - ремонт - каталог на артикули - dsk -…Как да закрепя термометър върху пластмасов прозорец - ремонт - каталог на артикули - dsk -…
Монтаж на PVC прозорци в отвори за прозорциМонтаж на PVC прозорци в отвори за прозорци
Технологията на инсталиране на пластмасови прозорци и прозорциТехнологията на инсталиране на пластмасови прозорци и прозорци
Видове климатициВидове климатици
Как да инсталирате дървен прозорецКак да инсталирате дървен прозорец
Правила за инсталиране на климатик в жилищна сградаПравила за инсталиране на климатик в жилищна сграда
Защо се нуждая от дренажна помпа за климатик?Защо се нуждая от дренажна помпа за климатик?
» » Как да инсталираме кондиционер за прозорец