Метален гараж със собствени ръце снимка

Метален гараж със собствени ръце

Сташков Максим Генедиевич

В тази статия ще говорим как да направите метален гараж със собствените си ръце. Този тип гаражна структура е често срещана, но не всеки се занимава с производството си "от нулата". Този гараж може да бъде сглобен с помощта на заваряване, болтове с гайки (които ще бъдат много по-евтини) и дори с помощта на няколко нитове, които са били забравени в наше време.

Основаване на структурата

Гаражът е направен от метално-лека конструкция, така че най-често основата се прави само по периметъра му, като се задълбочава с 25 см (със същите параметри по ширина). Но понякога цяла бетонна плоча, подсилена с метална мрежа, се излива под целия гараж, който ще стане фундамент и под, ако няма желание да се направи плосък бетонен под над плочата. Понякога под основата и готовите бетонни подове. Този метод не е подходящ, ако в гаража е планирано да се направи решетка за ремонт на автомобили. Въпросът е само в цената. Разбира се, можете да използвате винтова рамка и тогава фондацията няма да е нужна. В този случай обаче силата на гаража трябва да бъде забравена, въпреки че от финансова гледна точка такова решение ще бъде от полза.

Ако не, за да спасите, тогава трябва да спазвате определени правила:

  • Горната част на мазето (бетонна плоча) трябва да бъде направена на около 20 см височина над нивото на земята, така че водата да не се намокри, когато вали;
  • Повърхността на основата трябва да бъде изградена плоска, идеално хоризонтална;
  • На четирите ъгъла на основата е необходимо да се подсилят арматурните пръти, към които е заварен металният корпус на гаража.

Ако повърхността, на която искате да построите гараж, е неравномерна, препоръчително е да излеете малко чакъл, за да го изгладите (в случай, когато решите да поставите структурата върху завършена плоча-припокриване).

По-добре е да попълните основата незабавно и напълно, за да направите монолит. Когато създавате фундаментна лента, не се нуждаете от твърде много бетон, затова можете да използвате бетонов смесител и да направите бетон в близост до гаражната строителна площадка.

Обърнете внимание! Стандартният размер на гаража, в който е поставен един автомобил, е 3,5 на 6 м. Но ако гаражът трябва да бъде изолиран, посочените по-горе параметри на гаража трябва да бъдат увеличени с 20 см.

Когато основата е готова, е необходимо да се постави хидроизолация върху нея - рубероид. Местата за свързване на парчета покривен материал са най-добре покрити с битуминозен мастик. Тогава върху мазето и хидроизолацията е излишно да се направи бетонна подова настилка.

кадърРамката на металния гараж

Рамката за изграждане на гараж обикновено е заварена от голяма метална част на ъгъла, така че конструкцията да стане по-силна няколко пъти. Рамката е най-добре сглобена незабавно на мястото на бъдещата инсталация на гараж, изработен от метал.

Последователността на сглобяване на металната основа за гаража е, както следва:

  • Първо заварете долната рамка. Тя трябва да бъде прикрепена към пръчките, издигащи се от бетона в ъглите на основата по такъв начин, че парчетата армировка да останат в гаража.
  • Тогава вертикалните опори са заварени в ъглите.
  • В предната част на рамката трябва да инсталирате и обезопасите двете подпори отстрани на гаража. Те ще станат по-късно "вратата на вратата" на портата.
  • Поправете горната част на носача, за да свържете горната част на рамката.
  • След това е необходимо да се направят опорни елементи на покрива. Ако е едностранно, опорите на фасадата (предната част на гаража) трябва да бъдат изведени по-високо от останалите подпори, така че наклонът на "тавана" да е към задната стена на конструкцията. Ако покривът е планиран да бъде фронтон, ще трябва да заварявате триъгълни конструкции от греди и да ги закрепите със заварка, болтове или нитове към горната рамка на гаража.
  • Междинните подпори на стените са заварени със същото разстояние, което ще укрепи здравината на цялата конструкция.

Обърнете внимание! Необходимо е да се обърне специално внимание на факта, че размерът на празното пространство зависи от ширината на металния лист, заварен към него, като част от гаражната стена. Но ако фиксирате стоманените листове, които се припокриват, един върху друг, а след това между опорите, разликата трябва да бъде направена 5 см по-малка от широчината на самия лист.

Изграждане на гаражни стени

Изграждане на гаражЗа да бъдете събрани от ъгловата основа, заварете, завийте с болтове и гайки или използвайте нитове върху външната обвивка, която е метална. Тя може да бъде направена от листова стомана, както и от профилиран лист. Стоманата за външната облицовка на завършената метална гаражна рамка е подходяща като поцинкована (защитена от корозия от слой цинк) и конвенционална. Дебелината на метала, използвана за конструиране на стените, трябва да бъде не по-малка от 1,2-1,5 мм.

Обърнете внимание! На покрива листовете се закрепват от надвеси към билото, така че горните листове да се припокриват с долните 15 или 20 сантиметра.

Портата за гаража е най-добре направена от двучерупчести, люлеещи се. Такива порти са много удобни и практични. Те лесно могат да бъдат заварени до мястото на монтаж на гаража. Първо, заварете рамката на плата за всеки лист, след което го заварете или го болете, което изисква пробиване на отвори в рамката, метални листове. Листът за вратата трябва да бъде дебел, не по-малък от 4 мм. Желателно е да се фиксира портата на вътрешните панти, това е едно от основните правила на анти-шлем. Портата на металния гараж трябва да бъде изолирана, както и стените му.

загряване

Валцована минерална изолация

Ако металният гараж не е изолиран, тогава при промяната на метеорологичните условия на стените му ще се появи конденз. Ще бъде по-лесно да се изолира металният гараж с полистиренови пластини (тип стиропор, чието име е стиропор). Плочи, залепени от вътрешната страна на металната дъска на гаража между колоните на рамката.

Необходимо е да се обърне внимание на факта, че големият недостатък на експандирания полистирол е неговата добра горимост и запалимост. А гаражът е твърде опасен за огъня.

Ето защо за изолацията на металния гараж е най-добре да се използват незапалими изолационни материали. Подходяща минерална вата (стъклена вата) под формата на твърди подложки. Тя трябва да бъде ушита в гаража с листове от специален материал (MDF, OSB, LDF, ПДЧ).

Гаражни бои

Отвън металният гараж може да бъде боядисан с алкидна боя за метал. Той е идеален за нанасяне върху поцинкована повърхност, бързо се задава. Недостатъкът на тази боя е, че има повишена запалимост. Препоръчва се също да се използва акрилна боя за метал за външно боядисване. Той предпазва металната клапа от корозия, се отличава с издръжливостта си, практически не избледнява и не се счупва. Акрилната боя е нетоксична и незапалима, което е нейното предимство пред алкидната боя.

Но краткотрайната маслена боя за метал може да боядисва гаража отвътре (ако не е изолиран), тъй като не е подходящ за покриване на външните стени на конструкциите.

Ако желаете, металните стени на гаража (или по-добре - на входа), могат да украсяват външната страна на надписи или простота снимки, направени с помощта на конвенционални шаблон от картон и всички от един и същи акрилна боя за метал.

Избиране на заключване

Избор на ключалка на вратата

Ключалката трябва да бъде избрана здрава, масивна, изработена от метал с широчина най-малко 3-4 мм. Катинарният шкаф е силно обезкуражен, тъй като бисквитите отварят врата с такава ключалка за няколко минути.

Обърнете внимание! Най-добрите варианти за брави за метален гараж - завеси и товарителница. Заключването на горната част на главата трябва да бъде закрепено, така че външната част на вратата да не се вижда от точките за закрепване на ключалката.

За да се гарантира, че крадците не могат да пробият болтовете, които задържат ключалката към вратата, ключалката трябва да бъде заварена към металните ъгли. Това ще повиши устойчивостта на гаража към метала. Разбира се, препоръчително е да инсталирате камера за видеонаблюдение на вратата до ключалката, след това да прехвърлите снимките с крадците на съответните власти или просто да включите алармата в гаража, но всичко това е твърде скъпо. И собственикът на гаража може да разпръсне един добър замък с практически всякакви финансови възможности.

Погледнете избора на снимки на метални гаражи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате метален гараж - походова технология!Как да изолирате метален гараж - походова технология!
Чертеж за изграждане на гараж, направен от велпапеЧертеж за изграждане на гараж, направен от велпапе
Сутерен за гараж със собствени ръцеСутерен за гараж със собствени ръце
Гаражна декорация на стени - Материали и технологииГаражна декорация на стени - Материали и технологии
Как да повдигнем гаражния покрив до желаната височина?Как да повдигнем гаражния покрив до желаната височина?
Планиране на гаражПланиране на гараж
Как да направите козирка за автомобили със собствените си ръце?Как да направите козирка за автомобили със собствените си ръце?
Гараж оцветяване от боядисване метален гараж и как да боядисвам гаражГараж оцветяване от боядисване метален гараж и как да боядисвам гараж
Как да си направим дървен гараж?Как да си направим дървен гараж?
Неподвижният кофраж е подходящ за изграждане на капиталов гаражНеподвижният кофраж е подходящ за изграждане на капиталов гараж
» » Метален гараж със собствени ръце снимка