Интериорен дизайн на коридора

Цвят на коридора

Много коридори са стая без достъп до слънчева светлина. Понякога има непропорционално висок или, обратно, нисък таван. Как да разрешите тези проблеми с помощта на цвят?

На снимката:

Цвят, светлина и пространство

Студено, по-топло, дори по-топло ... Цветният спектър, както е известно, е разделен на топли и студени части. Първите са червени, оранжеви, жълти и междинни нюанси. Студени цветове: синьо, синьо, зелено и техните нюанси.

Топлите цветове визуално намаляват пространството, но в същото време създават илюзията за по-голямо осветление. Ето защо те се препоръчват за използване в тъмни коридори.Студените цветове на спектъра - синьо, синьо и зелено (включително нюанси, морски вълни, лилаво и тюркоазено) - са подходящи за ярко осветени помещения. Смята се, че те визуално увеличават пространството.

На снимката:

Виолетовите нюанси визуално разширяват пространството на добре осветена стая.

Ние се научаваме да комбинираме. В интериорния дизайн на коридора е важно не само "температурата", но и наситеността на цветовете. Светлите топли нюанси могат да се разширят, а тъмните студени цветове, напротив, да намалят пространството. Такива знания ви позволяват да "коригирате" геометрията на стаята. Струва си да нарисувате тавана по-тъмен цвят от стените и пода, а височината на стаята визуално намалява. Маркирайте една от крайните стени - а продълговата коридор ще получи форма, която е близо до куба.

Цвят и емоцииЧерно-бял мащаб. Не забравяйте за психологическите ефекти на цвета. Например, черно действа депресиращо, особено ако не сте готови да плащате прекалено много за силата на лампите в коридора. Същото важи и за белия цвят, чието преобладаване в условията на изкуствено осветление ще направи интериора помрачен. Най-изгодните на техния фон са сив, спокоен и неутрален нюанс.

На снимката:

Черният цвят е синоним на елегантност и мистерия, но е важно да изберете цветните придружители. Един общ неутрален и заглушен фон с правилно избрани цветови акценти ще позволи на Black да покаже най-добрите си качества.

Ярки цветове. Бързи, наситени цветове - да речем, ярко червено - са вълнуващи и могат да причинят умора при продължителен контакт. Но във входната част на дома си е малко вероятно да прекарате повече от пет минути на ден. Ето защо, ако сте готови да експериментирате с цвят, - коридора е най-доброто за това място.

Зависи от вас, независимо дали си струва да се реши вътрешният дизайн на коридора в един цвят, като се използват контрастни цветни петна или няколко оттенъка на един тон. Можете да изберете един обект с цвят, например корпус, и да подчините на него други елементи от интериора, като го правите възможно най-неутрален.

На снимката:

Редовните цветови решения в интериорния дизайн на коридора са добре дошли, защото тук тук не сме постоянни, а краткосрочното въздействие на контрастиращите комбинации върху психиката ще има положителен ефект.

Дизайнерите препоръчват

Доказани комбинации от цветове. Теоретичното познаване на влиянието на цвета върху възприемането на пространството не винаги е достатъчно, за да се разработи и реализира комплексен цветен дизайн на интериора на коридора. Ето защо, за самостоятелно проектиране на тази стая (без покана на декоратор), професионалистите препоръчват избор жълти нюанси за стените: слонова кост, глухарче или грейпфрут. Не оставяйте таваните бели - за предпочитане ще са синьо-зелените нюанси на бялото. Подът в този случай се препоръчва да бъде изработен в цветни теракота (цвят от керемиди, червен линолеум или ламинат под тъмно дърво). Ако сте избрали оттенъци на червено и кафяво за тавана, подходящи са тъмно сивите подове. Към жълтите стени има отличен сивкав таван и сиво-кафяви подови покрития.

На снимката:

Според дизайнерите, най;"уверената" комбинация за коридора са стените, решени в нюанси на жълто, подът с цвят на тъмно дърво, а не бял таван.

Изборът на мебели. Цветовият обхват на мебелите и вратите също трябва да бъде избран въз основа на съвместимостта на цветовете. Светъл гардероб и обувка ще бъдат подходящи в коридора, наситени с цветове. И напротив, по-добре е да поставите тъмни мебели в коридора с леки стени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоратор - цветови комбинации, декоративна мазилка в Санкт Петербург, стенописи в Санкт Петербург,…Декоратор - цветови комбинации, декоративна мазилка в Санкт Петербург, стенописи в Санкт Петербург,…
Зелен цвят във вътрешността на кухнята - най-положителния цвят в интериораЗелен цвят във вътрешността на кухнята - най-положителния цвят в интериора
Завеси под синьо тапет дестинация, цвят, дизайнЗавеси под синьо тапет дестинация, цвят, дизайн
Как изглежда цветът на мента, цвета на мента в интериора, комбинацията с други нюанси, фото и дизайнКак изглежда цветът на мента, цвета на мента в интериора, комбинацията с други нюанси, фото и дизайн
Как да изберем оцветяване на линолеумКак да изберем оцветяване на линолеум
Кои тапети за коридора?Кои тапети за коридора?
Какъв килим трябва да положите върху ламинат?Какъв килим трябва да положите върху ламинат?
Какъв цвят да направите таван за опъване?Какъв цвят да направите таван за опъване?
Тапетите за стените в спалнята избират най-добрия вариантТапетите за стените в спалнята избират най-добрия вариант
Боядисване на стени в два цвята, съчетаващи цветовеБоядисване на стени в два цвята, съчетаващи цветове
» » Интериорен дизайн на коридора