Печати от пяна пластмасово приложение в изолация

Печат на пяна - приложение в изолация

Пенопластът е уникален звуко- и топлоизолационен материал, притежаващ отлични функционални характеристики и относително ниска цена. Стиропорът е разделен на четири основни марки пластмасови пластмаси, така че всеки, който го купува за първи път, е зададен справедлив въпрос - коя марка е предназначена за определен вид работа?Същевременно следва да се отбележи, че производителите на полистирол посочват препоръчителната употреба на етикета или в придружаващата го документация. Поради това е много по-лесно да се направи избор на материал за определен вид топлоизолация. Въпреки това, за да може потенциалният потребител да има общо разбиране за марките и вероятната им употреба, има смисъл да се говори за това в тази статия.

  • Пенопласт PSB-S-50. Има плътност 40-42 кг / м3, нисък капацитет на влага, забележителни топлоизолационни качества и висока якост на натиск. Той се използва за топлоизолация на подове в сградите за специални цели: хладилни помещения, гаражи на партерния етаж и гаражи, както и в изграждането на пътища в райони с бедни почви и мобилен телефон.
  • Пенопласт PSB-S-35. Има гъстота от 20-27 kg / m3 и широк спектър от приложения. Има голяма сила "при компресията". Приложение: изолация на подове, пътища, паркинги и пътища, като компонент на многослойни строителни конструкции, топлоизолация инженерни комуникации и защитата на почвата от замръзване.
  • Стиропор PSB-S-25. Има плътност от 15-16 кг / м3 и е перфектна комбинация от цена / качество. Топлопроводимостта на PSB-S-25 е достатъчно широко използване в средната лента на Руската Федерация (изолация на подове, лоджии, стени на сгради и т.н.). В този случай, стойността на един квадратен метър повърхност защитен PSB-S-25 е значително по-ниски от разходите за 1м2 пяна защитен марки или други изолационен материал други видове.
  • Пенопласт от PSB-S-15. Той има 10-13 кг / м3 плътност и се използва за топлоизолация на сгради, които не са изложени на механично напрежение: кабини, контейнери, W / г коли, къщи и други покрив.

Какви марки пластмасова пяна може да се използва за затопляне на фасадата, основата, покрива, пода и интериора?

Пенопласт за топло и звукоизолация на фасадатаНай-вече марката PSB-S-25 е подходяща за тези цели. Ако етикетът казва "фасада", тогава се занимавате с материал, който може да се използва за изолиране на външната повърхност на стените. Последното развитие е марката пяна за изолация на фасадата на ETICS, което означава "лека и мокра". Също така за изолация на фасадата се препоръчва използването на материал с повишен коефициент на топлоизолация (ламбда) и висока якост на опън (TR).

Пенопласт за изолация на основата

Най-подходящата марка е PSB-S-35. Също така плочите, които ще се използват за затопляне на основата, трябва да имат защитни слоеве от метално фолио и уплътнител.

Пенопласт за изолация на покриви и подове

Идеалното решение е марката пяна PSB-S-25. В този случай плочите на материала, предназначени за изолация на покрива и пода, в документите се наричат ​​"покрив" или "под".

Пенопласт за вътрешна звукова и топлоизолация

За тези цели е подходящ пяна от пластмаса PSB-S-15. Ако има необходимост от оборудване на топлината - и звукоизолацията в апартамента или къщата, както и топлоизолация mezhkirpichnoy зидария ", под леглото" (сайдинг, окачен на фасадата, гипсокартон) за затопляне хижи и контейнери, най-добрите и сравнително евтин вариант - най-ниския клас на пяната.

Полезни съвети

Това е много важно! При закупуване или поръчване на тази или онази марка на пяна, трябва да се обърне внимание на факта, че тя е направена в съответствие с ГОСТ, а не технически спецификации (ТУ). Държавните стандарти (GOST) строго регулират: състав, механични свойства, методи за изпитване, други технически характеристики на продукта (пяна). Техническите условия позволяват голям брой отклонения от стандартите. Това означава, че основните функционални характеристики на пяната могат да бъдат значително подценени - това е вид официален фалшификат (фалшифициране).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пенопласт екструдиран - описание, приложение, цена Пенопласт - предимства при приложениеПенопласт екструдиран - описание, приложение, цена Пенопласт - предимства при приложение
Топлоизолация с полиуретанова пяна, подложки, таваниТоплоизолация с полиуретанова пяна, подложки, тавани
Топлоизолация на къщатаТоплоизолация на къщата
Затопляне на външни стени с екструдиран полистирол, външни стени от екструдиран полистирол,…Затопляне на външни стени с екструдиран полистирол, външни стени от екструдиран полистирол,…
Топлоизолация на стените в Ростов на ДонТоплоизолация на стените в Ростов на Дон
Каква е най-добрата изолация за стени, подове и покривиКаква е най-добрата изолация за стени, подове и покриви
Топлоизолация на стени с полистиролТоплоизолация на стени с полистирол
Предимства на изолацията с пяна - изолация на къщата - външна изолация на фасадата с пенопласт…Предимства на изолацията с пяна - изолация на къщата - външна изолация на фасадата с пенопласт…
Технически характеристики на топлоизолацията с фолио за подове, вани, тръби, цени, ревютаТехнически характеристики на топлоизолацията с фолио за подове, вани, тръби, цени, ревюта
Пластмасова пластмасова фирма Меридиан ИвановоПластмасова пластмасова фирма Меридиан Иваново
» » Печати от пяна пластмасово приложение в изолация