Модерни видове нагреватели на стени, предимства и недостатъци

Видове изолация за стени

Модерна изолация: пяна от полистирол, пеноизол, полиуретанова пяна, стъклена вата.

Материали за изолация на стените вътре: пенополистирол

Високата плътност на пяната увеличава растежа на неговите свойства, като скованост, намаляване на размера на зърната, якост.

Широката употреба се дължи на следните предимства на пяната:

  1. Пенопластът (или експандиран полистирен) е абсолютно безопасен, екологичен материал, който може да се използва дори като опаковка за хранителни продукти, както и за приготвяне на ястия за еднократна употреба.
  2. Пенопластът не отделя вредни вещества по време на работа.
  3. Стиропор, в зависимост от марката, има много нисък коефициент на топлопроводимост в диапазона 0.025-0.04 W / m ° C. Също така е материал с много ниско ниво на пропускливост на влага.
  4. Пенопластът е отличен звукоизолиращ материал.
  5. Способността на пластмасовата пяна да абсорбира удари дава възможност за широкото й използване при опаковане на крехки продукти, изискващи внимателен транспорт (например мебели, стъкло, теле-, радиооборудване и т.н.).
  6. Пенопластът е траен материал, който му позволява да се използва в изграждането на капиталови структури. С правилната конструкция на сградата, тя пести свойствата си от 50 години.

Схемата за производство на пенополистиронови плочи.

Възможността за използване на пяна при натоварване се дължи на високите механични характеристики. Това значително намалява общите разходи за строителни разходи (например при изграждането на покриви, подове). Има много висока плътност на компресия. Пенопластът може да се постави под бетонната подова настилка на пода. Пенопластът е много лесен за използване. Процесът на неговото инсталиране в сградните структури не отнема време.

Тези, които работят с пяна от полистирол, не се нуждаят от защитни очила, респиратори, ръкавици.

Пенопластът не е изложен на гниене, има антибактериални свойства, е устойчив на морска вода, основни алкали, киселини. Не подлежи на корозия. Пенопластът е достъпен евтин материал.

При работа на пяната в строителството, е забранено от контакт с химикали като органични разтворители (терпентин, ацетон, разредител за боя, оцетна киселина) - петрол (керосин, бензин, смоли и други) - наситени въглеводороди (алкохол).

Контактът с горните съединения може да разруши структурата на пяната или да я разтвори напълно.

Пяната от пяна е много добра изолация. Най-добрият вариант по отношение на цената. Използването му при външна изолация на фасадите на жилищни сгради дава възможност за намаляване на топлинните загуби в няколко пъти. Пяна с дебелина 12 сантиметра за топлинно спестяващите си характеристики е еквивалентна на:

  • стоманобетонна стена с дебелина 4 метра;
  • тухлена стена с дебелина 2 метра;
  • дървена стена с дебелина 0,5 метра.


Връщане към съдържанието

Материали за изолация на стените вътре: пеноизол

Пеноизолът е направен от пенещо средство, полимерна смола и ортофосфорна киселина. Произвежда се в листова форма, както и като пяна, която се излива между стените директно по време на ерекцията им.

Нанасяне на течна пяна за изолация.

Пеноизолът върху основните характеристики и външен вид е много подобен на полистиреновата пяна или полистирола. Той се използва широко и се използва под различни марки.

Понастоящем пеноизолът е единственият полимерен материал за топлоизолация, неспособен за самозапалване. Това е едно от предимствата му. Той е награден с G2 група на запалимост. С този индикатор, пеноизолът е по-добър от стиропор (полистирен), принадлежащ към групата G4. Пеноизолът под въздействието на открит огън не се запалва, а се изпарява бавно. Най-добрият вариант по отношение на пожарната безопасност.

Материалът с фина структура от мрежата, без големи въздушни мехурчета, който по време на процеса на рязане позволява само падане на стените на мехурите, повредени от рязането. Пеноизолът няма мирис, има еластичност, т.е. може да възстанови първоначалната си форма при леки деформации.Пеноизолът има много ниска топлопроводимост, която е около 0.030-0.06 W / (m * K). В този параметър той е пред пяната и минералната вата.

Пеноизолът е пропусклив за парите материал. Той не губи своите качества от високи температури и влага. Излишната вода се изпарява бързо под формата на пара. Това се случва само през топлия сезон.

Пеноизолът е най-тънкият материал със същата топлоизолация.

Много е нежелателно пеноизолът да абсорбира влагата преди измръзване през есенните месеци. Липсата на достатъчно топлина няма да му позволи да даде тази влага във въздуха. Това може да доведе до влошаване на изолационните свойства на пеноизола.

Влагата, натрупана в материала при ниски температури, може да замрази и разруши структурата на пеноизола. Затова най-желаната опция е използването на пяна между стените в средния слой на конструкцията. Ако има области с нарушена цялост на външната стена, тогава те трябва да бъдат елиминирани преди началото на студеното време.

Едно от основните предимства на пеноизола може да бъде приписано с ниска цена. Това е евтин топлоизолационен материал, а от съотношението "качество-цена" той превъзхожда другите нагреватели на стени.

Връщане към съдържанието

Материали за изолация на вътрешните стени: полиуретанова пяна

Полиуретановата пяна е пенопласт. Пяната пластмаса се нарича пластмасова маса, като пълнител, въздух или друг газ.

Полиуретановата пяна е силен и лек материал с уникална структура, която прилича на замръзнала пяна.

Диаграма на изолацията с полиуретанова пяна.

Полиуретановата пяна има голямо разнообразие от приложения в различни сфери на дейност. Широкото му приложение се обяснява с възможността за производството му на мястото на употреба и лекотата на процеса на производство.

Полиуретановата пяна е широко използван топлоизолационен материал.

Полиуретановата пяна издържа на критични температури и е еластична. Материалът е изолатор на шума и вибрациите. Той е нетоксичен и екологичен. Заедно с това има висока износоустойчивост и якост, запазва свойствата си в доста голям температурен диапазон на работа.

В сравнение с други нагреватели, топлопроводимостта на пенополиуретана не е свързана с влагата и поради това материалът може да се използва и да се запазва във влажни зони.

Полиуретановата пяна има висока якост и ниско тегло, ниска топлопроводимост и ниска пропускливост на парите. Полиуретановата пяна може да бъде залепена за стени или тавани от всякакъв вид.

Полиуретановата пяна е огнеупорен материал. Това ви позволява да го нанасяте върху всякакви повърхности.

Полиуретановата пяна, като нагревател, предпазва стените на сградите от ниски температури, покриви и тръбопроводи. Монтажът на полиуретанова пяна не изисква опит или специален инструмент.

При работа с полиуретанова пяна е възможно да не се демонтират старите покрития. Тя ще предпази сградата от уличен шум и ще създаде благоприятна среда за отдих.

Популярността на полиуретановата пяна е улеснена от простотата на производството и малка цена. Най-добрият вариант по отношение на надеждността.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пенопласт като нагревател на достойнство и недостатъциПенопласт като нагревател на достойнство и недостатъци
Как да изолирате стени с пенопласт отвътре със собствените си ръце изрази технологияКак да изолирате стени с пенопласт отвътре със собствените си ръце изрази технология
Изолация за къща, която избира подходящата изолация за стените на рамката къщаИзолация за къща, която избира подходящата изолация за стените на рамката къща
Топлинна проводимост на изолация от пяна и памучна вата Таблица 3Топлинна проводимост на изолация от пяна и памучна вата Таблица 3
Изолация за покрива, отколкото по-добре изолират покрива на къщатаИзолация за покрива, отколкото по-добре изолират покрива на къщата
Предимства на изолацията с пяна - изолация на къщата - външна изолация на фасадата с пенопласт…Предимства на изолацията с пяна - изолация на къщата - външна изолация на фасадата с пенопласт…
Материали за изолация на тавана, обратна връзка за изолациятаМатериали за изолация на тавана, обратна връзка за изолацията
По-добре да изолирате къщата от външната страна на описанието на материалитеПо-добре да изолирате къщата от външната страна на описанието на материалите
Penoplex или полистирен е по-добреPenoplex или полистирен е по-добре
Какъв вид изолация за фасадата под сайдинг е най-добре?Какъв вид изолация за фасадата под сайдинг е най-добре?
» » Модерни видове нагреватели на стени, предимства и недостатъци