Пенопласт като видове нагреватели и техните отличителни черти

Пенопласт като нагревател: неговите предимства и недостатъци

Строежната пяна има много предимства - да ги изброите просто няма смисъл. Достатъчно е да се отбележат основните заслуги, така че невежият да разбере какъв материал е той.

 1. Универсалност. С една и съща ефективност, пяната може да се използва и за изолация на пода. както и за топлоизолация на стени, тавани и други конструкции, използвани в строителството.
 2. Лесна инсталация. Пенопластът се произвежда под формата на листове с различна дебелина - в това отношение той може да се сравни с панели, чиято фиксиране върху изолираната повърхност може да се използва както за лепило, така и за механични крепежни елементи.
 3. Пенопластът по някакъв начин може да се нарече климатичен регулатор в стаята - благодарение на структурата си може с равен успех да запази топлината в помещението през зимата и да се охлади през лятото.
 4. Въпреки факта, че този материал за изолация е продукт на съвременната химия, той може безопасно да се нарече безопасен за хората - в процеса на работа то не изхвърля никакви токсични вещества.
 5. Стиропор не се харесва от насекоми и други животни - полагането му за гипсокартон или под подовата замазка. можете да бъдете сигурни, че тя няма да се превърне в място за размножаване на всички живи "зли духове".
 6. Цена - полистиролът може безопасно да се нарече най-евтиният материал за изолация на повърхности.

Естествено, този материал не върши без недостатъци - има две основни.

 1. Практически нулева пропускливост на парите. Стените, залепени с пяна, спират дишането и в резултат на това се повишава влажността в помещението. Ако пяната се използва за вътрешна изолация на стените, тогава ви гарантираме, че ще получите разсад от плесен и гъбички. Поради тази причина пластмасовата пяна като нагревател се използва само извън помещението или се полага в стените.
 2. Полистиролът изгаря с ясен пламък и не е огнеупорен материал. Това е друга причина, поради която се препоръчва да се инсталира по затворен начин - под гипса или вътре в стената.

Като цяло решавайте по-нататък себе си - да извлечете заключения и да вземете претеглено решение в една или друга посока.Пенопласт като нагревател

Сортове пяна и нюансите на неговото използване

Както беше споменато по-горе, полистиролът е най-честият и универсален материал за изолация - неговите сортове могат да бъдат отличавани много.

 1. Пластмасова пластмасова пластина. Това е най-често срещаният и лесен за използване вид изолация. който се използва за изолиране на пода, тавана и стените. На тавана и стените тази пяна се монтира със специално лепило и пластмасови дюбели с широка капачка (популярно наречени чадъри), а на пода просто се вписва без закрепване.
 2. Пенопласт в топки. Материалът е специфичен и не се използва навсякъде - като правило той е погребан вътре в стените между фасадния довършителен материал и неговата основна носеща част. Основното предимство на такава пяна е способността й да запълва кухини с високо качество.
 3. Екструдиран пенополистирол. Отличителният му характер се състои в увеличаването му, в сравнение с полистирола, на свойствата, необходими за затопляне на повърхностите. В допълнение, този материал се отличава с високата си якост, която позволява да се използва за изолиране на повърхности, които най-често са подложени на механични повреди.
 4. Полистиролова пяна. Този материал е много подобен на екструдираната пяна от полистирол - техните разлики са в някои нюанси на производство и в резултат на това в някои свойства на крайния продукт. Както изолираните повърхности, така и полиестерните, са монтирани в екструдиран полистирол.
 5. Течна пяна - пеноизол. Площта на този материал за изолация е същата като тази на пяната в гранулите - е да се каже, че Penoizol напълно замени материал. Неговата особеност се крие във факта, че процесът на образуването на пяна се извършва на строителната площадка - полуготови пяна се впръсква в подготвената пространството между двете стени (предна и основна), където е необходимо, за реалните си свойства. Както в случая на гранули, в полимеризацията Penoizol изпълва всички кухини и кухини без да дава възможност на нагрят въздух, за да се изпари в околната среда.
 6. Фиксиран пластмасов кофраж. Това е сравнително скорошно изобретение, което позволява използването на пяна за незабавно изграждане на къщи с изолирани стени. В някои отношения този материал може да се сравни с грунд - има точно същите кухини вътре. При изграждането им армировката се монтира и се излива бетон - в резултат се получава монолитна структура, оформена от двете страни от пластмасова пяна. По принцип могат да съществуват много варианти на фиксиран кофраж - но в повечето случаи той е подобен на продуктите на блоковите блокове или специалните щитове, които са закрепени заедно съгласно принципа на джъмперите.


Наред с други неща, почти цялата строителна пяна може да бъде разделена на плътност и дебелина. Тези фактори в никакъв случай не могат да бъдат пренебрегнати при затопляне на къщата или апартамента. Нека просто кажем, плътността на пяната влияе на съпротивлението на изолираната стена върху механичните влияния и нейната дебелина директно върху качеството на самата изолация. От гледна точка на плътността, пяната може да издържи натоварване от 15, 25 или 35 кг на кубичен метър, а с дебелина може да варира от 20 мм до 1 м. Тази пяна се произвежда в кубчета с размер 1x1m, след това се нарязва и се постигат дебелини от 20, 30, 40, 50, 100, 150, 200mm. По-плътният полистирен едва се използва, но ако е необходимо, той може да бъде произведен. Ако говорим за размери, размерът на листа от пенопласт може да бъде 0,5х1м и 1х1м.

Плътност на снимките от стиропор

Специални стиропор: видове и характеристики на материала

В заключение на тази тема ще кажа няколко думи за специална пяна пластмаса, която чрез съвременните технологии получава допълнителни свойства.

 1. Подсилена пяна от полистирол. Всъщност това е пластова пай, която комбинира слоеве пяна и слоеве, изработени от шперплат или метал, пластмаса и много други съвременни полимери. Такава пяна има повишена твърдост и съчетава свойствата на материалите, използвани за нейното производство. Използва се за изолиране и декоративни елементи като корнизи. тавани первази. мазилка от гипс.
 2. В отделна група от материали може да се идентифицира така наречената фасадна пяна. Повечето хора произвеждат изолация и образуват красиви фасади с помощта на стандартна пяна от двадесет и пета плътност - използването й е продиктувано от намаляване на разходите за ремонт. Но в действителност за фасадите на сградите има отделен тип пяна, която по някакъв начин може да се припише на класа на подсилени. Също така при завършване на основата на сградите се използва екструдиран полистирол с повишена твърдост.

Това по принцип и всичко, което може да се каже за пяната. Много хора го третират с известно пристрастие - мислят, че то е токсично и гориво. Поради запалимостта няма да спорим - за да се противопоставим на този момент, пластмасовата пяна като нагревател след монтажа на фасадата е подсилена и измазана, но токсичността е относително понятие. Фактът, че пяната от пластмасова пяна се използва в конструкцията на нетоксична пяна, която не отделя никакви вредни вещества.

Подобно

  Хартиени тапети: функции, как да изберем, как да лепим

Преди половин век хартиените тапети бяха почти единственият декоративен материал за стени, който хората използват навсякъде. Апартаменти и ...

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пенопласт като нагревател на достойнство и недостатъциПенопласт като нагревател на достойнство и недостатъци
Как да изолирате стени с пяна пластмаса от външната странаКак да изолирате стени с пяна пластмаса от външната страна
Как да изолирате стени с пенопласт отвътре със собствените си ръце изрази технологияКак да изолирате стени с пенопласт отвътре със собствените си ръце изрази технология
Предимства на изолацията с пяна - изолация на къщата - външна изолация на фасадата с пенопласт…Предимства на изолацията с пяна - изолация на къщата - външна изолация на фасадата с пенопласт…
Топлоизолация на фасади с изолация от пянаТоплоизолация на фасади с изолация от пяна
Печати от пяна пластмасово приложение в изолацияПечати от пяна пластмасово приложение в изолация
Затопляне на външните стени с пластмасова пянаЗатопляне на външните стени с пластмасова пяна
Пластмасова пластмасова фирма Меридиан ИвановоПластмасова пластмасова фирма Меридиан Иваново
Топлоизолация на тавана с пяна от пластмаса - монтаж на пенопласт върху таванаТоплоизолация на тавана с пяна от пластмаса - монтаж на пенопласт върху тавана
Затопляне на стени с пенопласт, фасадни системиЗатопляне на стени с пенопласт, фасадни системи
» » Пенопласт като видове нагреватели и техните отличителни черти