Термична проводимост на пяна пластмаса 50 мм при топлоизолация на основата

Топлопроводимост на пенопласти 50 мм и приложение в строителството

  • Какво е стиропор?
  • Размери на производството на пластини от полистирол
  • Как да направите изолация на стени с пластмасова пяна
  • Използването на пяна в топлоизолацията на основата

В изграждането на жилищни сгради се използват различни топлоизолационни материали. При частно строителство мнозина считат за най-практичното използване на пяна. Топлоизолацията на сградите с полистирол е широко разпространена, тъй като този материал има добри топлоизолационни свойства.

Пенопластът е материал за изолация, който има добри звукови и топлоизолационни характеристики.

Какво е стиропор?

Пенопластът може да бъде описан като нетоксичен, екологичен материал. Добрата му топлоизолация и шумоизолационни свойства се постигат благодарение на специална структура: пореста, съставена от несвързани клетки, с ниска плътност и паропропускливост.

Пяната има ниска топлопроводимост и дълъг експлоатационен живот.

Поради тези качества той може да се използва в различни области, включително пътищата и строителните работи. Стиропор или експандиран полистирол по време на строителството като топлоизолационен материал се използва повече от четиридесет години.Цените за този материал са доста демократични, можете да го купите във всички строителни магазини. За изолация на жилищна сграда изберете листова пяна. Има добра устойчивост на агресивни химикали, може лесно да толерира механичен стрес. Използвайте го, не само за нискоетажни сгради, но също така и монтаж на вътрешна изолация в изграждането на голям мащаб, в реконструкцията на сградите, където е почти незаменим, защото на малкия тегло е без значение променя натоварването върху основата и носещи конструкции на сгради.

Връщане към съдържанието

Размери на производството на пластини от полистирол

Пяновите листове се произвеждат в съответствие с GOST. Регулира не само състава на пяната, но и размерите на плочите. Дължината на стандартния пяна може да бъде 100 см, 12 см или 200 см. Ширината на листа е 100 см, дебелината му може да бъде 2-5 см.

Най-популярен е полистиролът с дебелина 50 мм. Топлопроводимостта на пяна често се сравнява с характеристиките на други изолационни материали. Дебелина на пяната 50 мм, според SNiP на Русия, за топлоизолация е еквивалентна на тухли с дебелина 85 см. Следователно, използването на пяна от пластмасова изолация ви позволява да спестите много пари в строителството.Връщане към съдържанието

Как да направите изолация на стени с пластмасова пяна

Използвайте пяна пластмаса с дебелина 50 мм може да бъде както във външната, така и в вътрешната изолация на стените. Разширеният полистирол е фиксиран отвън със специални скрепителни елементи, в някои случаи листовете просто се залепват към мастика, лепило или циментова смес. Много добър ефект се постига с използването на пяна от пластмаса за монтаж на вътрешна изолация. В същото време се осигурява шумоизолация и топлоотдаване. Пяната от пенопласт трябва да бъде защитена от пожари, открит пламък - това може да се направи, например, като се използват листове от гипсокартон.

Плочки от пенопласт с дебелина 50 мм, използвани за изолиране на пода, също допринасят за намаляване на предаването на шума от удара.

Схемата за топлоизолация на стени с пяна пластмаса.

Пяната е разположена върху материал с изолационни свойства, шевовете са запечатани, след което горната част е направена от ПДЧ или пясъчно-циментова замазка.

При сравняване на топлинната проводимост на различни материали, картината е приблизително следната. Плочата от пяна пластмаса с дебелина 50 mm приблизително съответства на слой от минерална вата от 100 mm, дървена стена от 190 mm, зидария от 850 mm.

Що се отнася до такива изолационни материали, като минерална вата или стъклена вата, тези цени са близки до пластмасовата пластмаса и ги правят някакъв вид конкуренция. Но силата на тези нагреватели е по-ниска, те нямат носеща способност, и след като ги поставят на място, те могат да се увият. Други недостатъци са неприятните усещания, които доставят инсталацията, и наличието на абсорбция на минерална вата. Поради такива недостатъци коефициентът на изолация е значително намален.

За да се осигури добра топлоизолация на покрива, можете да използвате една от няколкото подходящи изолационни технологии. За да изолирате покрива с пяна с дебелина от 50 мм, първо поставете парна бариера - това ще изисква полиетиленово фолио или стъкло. След парната бариера се полагат полистиренови плочи. Тогава замазката е направена от смес от цимент и пясък с дебелина най-малко 30 см.

Сравнителни характеристики на топлоизолационните материали, включително пяна, в зависимост от степента на тяхната вредност.

В заключение се извършва хидроизолация. Ако изолационният покрив се нуждае от наклонен покрив, пенополистиролът трябва да се постави директно върху покривалото под покривния материал. В някои случаи той просто се поставя между гредите, без да се закрепва. Топлоизолацията на таваните или наклонените покриви дава възможност да се превърнат подовете в жилищни. В същото време е възможно да се спести значителна част от енергията, която отива за отопление на къщата.

Термоизолационните свойства на пяната позволяват използването на материала за изолация на тръбопроводите. Доскоро това не беше от значение, но загубата на топлина от този вид може да бъде 30%, което е доста. Топлопроводимостта на пяната позволява използването му в топлоизолация на тръбопроводи за вода, въздуховоди и телефонни линии, за защита на тръби канализация и вода в градско движение.

Тръбопроводът, благодарение на такива мерки, може да се постави на плитки дълбочини. Това намалява количеството почви, което ще трябва да бъде премахнато, и сериозно намалява разходите за труд. Материалът може да бъде подложен на всякаква форма, така че да може да се използва, ако е необходимо, независимо от конструктивните изисквания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на полиуретанови пясъчни рамкови къщи, фундаменти, покривиЗатопляне на полиуретанови пясъчни рамкови къщи, фундаменти, покриви
Пенопласт като нагревател на достойнство и недостатъциПенопласт като нагревател на достойнство и недостатъци
Каква е най-добрата изолация за стени, подове и покривиКаква е най-добрата изолация за стени, подове и покриви
Топлоизолация на рамката къща, технология за затопляне на стените на рамката къщаТоплоизолация на рамката къща, технология за затопляне на стените на рамката къща
Топлоизолация на фасадата с технология от пенополистиролТоплоизолация на фасадата с технология от пенополистирол
Изолация за къща, която избира подходящата изолация за стените на рамката къщаИзолация за къща, която избира подходящата изолация за стените на рамката къща
Предимства на изолацията с пяна - изолация на къщата - външна изолация на фасадата с пенопласт…Предимства на изолацията с пяна - изолация на къщата - външна изолация на фасадата с пенопласт…
Penoplex или полистирен е по-добреPenoplex или полистирен е по-добре
Печати от пяна пластмасово приложение в изолацияПечати от пяна пластмасово приложение в изолация
Затопляне на външните стени с пластмасова пянаЗатопляне на външните стени с пластмасова пяна
» » Термична проводимост на пяна пластмаса 50 мм при топлоизолация на основата