Как да поставите тапети върху гипс без шпакловка?

Как да поставите тапет върху мазилката?

Лепенето на тапети е най-често срещаният тип довършителни работи. Но въпреки очевидната простота този процес има свои собствени нюанси. Често трябва да лепете тапета върху мазилката без да използвате шпакловка. В този случай е необходимо стриктно да се следват всички етапи на работа.

Редът на залепване на тапетите в стаята.

 • ролки тапети;
 • лепило;
 • контейнер за разреждане на лепилото;
 • равнище;
 • лента мярка, молив;
 • стълба;
 • ръкавици;
 • шкурка;
 • гъба;
 • шпатула, валяк, четка;
 • plumb bob;
 • остър нож.

Подготовка на работната повърхност

Преди да залепите тапета върху мазилката, трябва да почистете добре повърхността.

Инструменти за залепване на тапети.Премахнете всички стари тапети, покрития, боя, подновете или нанесете нова мазилка. Отрязването на стената може да се извърши с шкурка. За изтриване можете да използвате мистрия, тренировка със специална дюза. Разтворителите се използват за премахване на стари бои или лакове. Основното нещо е да се постигне идеално равна повърхност, ако все още има сериозни неравности, не можете да правите без шпакловка. В противен случай тапетът може просто да изчезне.

Ако в стената има гвоздеи, винтове, те трябва да бъдат премахнати, покрийте дупките с гипс и пясък. В противен случай, след известно време на платовете може да се появят ръждиви петна. Сухата мазилка трябва да бъде покрита с разтвор от гипс. Необходимо е ставите да се греснат добре. След като разтворът изсъхне, ставите трябва да бъдат залепени с марля и отново да бъдат измазани. Тогава тези места трябва да бъдат почистени с шкурка.

Ако повърхността е в добро състояние, е достатъчно да се третира неравностите с шпакловка и след това с антисептичен грунд. Изчакайте, докато всичко изсъхне, и след това продължете с поставянето.

Приготвяне на лепило и грунд

Характеристики на сухи тапети за лепило.Изборът на лепило зависи от материала на листовете за тапети. За просто обикновено лепило за тежки - PVA. Адхезивът се продава като сух прах, който трябва да се разрежда с вода според инструкциите. Някои видове лепила имат допълнителни свойства, например бързо сушене или други.

Грунд - необходим етап в работата. Той осигурява добра адхезия на повърхността към довършителния материал. Ако повърхността е само мазилка, без замазка, грундът се нанася на няколко слоя. Грундът може да бъде избран в зависимост от характеристиките на стаята. Съществуват смеси, които увеличават устойчивостта към влага, гъбички и др.

Не забравяйте и личните предпазни средства. Сместа се нанася с четка или ролка, като се движи отгоре надолу. След като сместа изсъхне, можете да започнете да лепете тапета.

Залепете тапета

Декорация на стените с тапети: а - залага стени в uglah- б - стикер с избора на панели на тапети модел и изглаждане vetoshyu- да - годни панели oboev- ж - изглаждане четка.

Залепването на тапета трябва да започне с прозорец, което ще позволи да се избегнат неравности и дефекти. На плоска твърда повърхност поставете предварително нарязани листове. Използвайте само остър нож. При рязане на платното, не забравяйте да оставите малък склад от 5-10 мм.

Разреденото лепило се нанася равномерно с ролка или четка върху лентата, като се движи от средата до ръбовете на тапета. След това можете да сгънете листа навътре с лепило, за да му осигурите добър напоен състав.

Освен това, нанесете лепило върху повърхността на стената. Моля, имайте предвид, че използването на различни видове тапети предполага различни техники за прилагане на лепило. Така например, когато работите с нетъкан тапет, само повърхността се обработва с лепило, листовете не се смазват.

За да направите това, използвайте ролка или четка. С помощта на ролка може да се приложи равномерен слой и може да има излишък от четката. Но е удобно да се използва, като се използва лепило за трудно достъпни места (зад батерията, в ъглите и т.н.).

Първата лента е залепена с помощта на оребрена линия. Тапетите трябва да се притискат добре, гладки от средата до ръбовете на листа, за да се предотврати образуването на въздушни мехурчета. По време на работа и в деня след края на поставянето, не позволявайте течения в стаята, в противен случай тапетът може да изчезне.

Залепване на тапети върху мазилка без шпакловка е позволено, но тук е необходимо да се обърне внимание на качеството на подготвителната работа, резултатът от цялата работа ще зависи от нея. Поради особеностите си, процесът на залепване отнема повече време от обичайното.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Клейм тапети себе си или майстор кит - тиумен, ekaterinburg, SurgutКлейм тапети себе си или майстор кит - тиумен, ekaterinburg, Surgut
Премахването на старите тапети, почистването на стените от старите тапети евтино в МоскваПремахването на старите тапети, почистването на стените от старите тапети евтино в Москва
Технология на тапетите стикери или u0022 как правилно да поставите тапет себе си? u0022Технология на тапетите стикери или u0022 как правилно да поставите тапет себе си? u0022
Технология на лепенето на тапетиТехнология на лепенето на тапети
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Лепене на тапети - боядисване на собствените си ръцеЛепене на тапети - боядисване на собствените си ръце
Тапети в банятаТапети в банята
Икони на тапетИкони на тапет
Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…
Колко струва да залепите тапетаКолко струва да залепите тапета
» » Как да поставите тапети върху гипс без шпакловка?