Типични грешки при поставяне на тапет

Типични грешки при поставяне на тапет

раздел:

Самооборудването не е без грешка. Това важи за залепването на нетъкан тапет. Нека се опитаме да разберем грешките при поставянето на тапети и да научим как да ги избягваме. Особено внимание трябва да се обърне на тези, които се занимават с самореагични ремонти в апартамента, защото без залепване на тапета тук не може да направи.Грешки и дефекти в тапетите за поставяне на стени

 1. Неравномерни, припокриващи се шевове. Това показва неправилен избор на вертикално при поставяне на първия лист тапет. За да може целия тапет да е плосък, първият лист трябва да бъде залепен с помощта на плоча или ниво.
 2. Вие знаете технологията за лепило на винилови тапети, но въпреки това се гледа на неравностите на стената. Ако стените са неравни, се уверете, че всички недостатъци ще бъдат прегледани след ремонт на тапета отиде направо, това е възможно, е необходимо да се мазилка на стената, шпакловка и зареден със специална течност, и едва след това се прилага уеб материал.
 3. Тапетът не е залепен и незабавно изостава зад стената. Това може да се случи в случай на наводняване на повърхността. Ако стената е предварително грундирана, оставете я да изсъхне, след това нанесете лепило за тапети.
 4. Тапетът напуска повърхността след известно време след поставяне или изоставане в ставите на платното. Може би тапетът е бил нанесен върху мръсна, прашна повърхност или лепилото не е подходящо за този вид тапети. Вземете специално лепило и почистете стената преди да нанесете лепило.
 • Лепкавият тапет от флизелин се придружава от появата на жълти и кафяви петна. Най-вероятно апартаментът има бетонни стени, което може да доведе до окисляване на метализирания модел на тапета. Придобиване на довършителни материали без метал, който е част от техния състав, като правило, тапет може да бъде златен или сребрист.
 • Поставихте ярки тапети и през тях блестеше през тъмни петна. В този случай стената може да има неравна структура с наличие на петна и шевове от фугирането. Ако тапетът е прекалено тънък, просмучете предна стена или отменете тапет с тънка светлина.
 • Тапетът набъбна и пробягаше. Причината може да бъде петна върху бетонни стени, което води до неабсорбиране на влагата от тапетната паста. В резултат на това лепилото влиза в тапета и води до накисването им. Преди да поставите тапет, попийте стената и ако се появит петна с водни капки, след това изпечете стената и премахнете горния слой.
 • На тапета се появи мухъл. Ако наскоро сте открили как да лепете тапети, поставете довършителните материали и се появи мухъл върху тях, следователно, гъбичните образувания от повърхността на стената са били слабо отстранени. За да предотвратите това, внимателно почистете стената и лекувайте с противогъбични средства. които могат да бъдат закупени в магазините за строителни и довършителни материали.

 • Как да избегнете основни грешки  Получете всички необходими инструменти предварително. Често е необходимо да се прекъсне започналата работа и да се отиде в магазина, което има отрицателен ефект върху качеството на работата. Ако не знаете как да залепите винил тапет, прочетете информацията в интернет или се консултирайте с приятели. Не бързайте да започнете финала, първо внимателно подгответе стените и ги изравнете, винаги ще имате време да лепете тапета.

  Обърнете внимание на метода за нанасяне на лепило, прочетете инструкциите на опаковката, което ще ви помогне да избегнете импрегнираните места и образуването на въздушни мехурчета. Нанесете постепенно лепило, не работете едновременно с няколко ленти тапети, тъй като лепилото бързо изсъхва и тапетът не се залепва.

  Не бързайте, не правете сами ремонт, ясно четете как правилно да залепете тапета и да намерите един, двама помощници. Ако на стената има стари тапети, по-добре е да ги махнете, в противен случай те могат да се появят чрез нови, особено ако новите материали са светли цветове.

  Ако в стаята има много ключове и гнезда, не правете отвори за тях предварително, по-добре е да направите това на мокри тапети. Колкото е възможно по-често, сменяйте ножа на ножа за хартия, за да избегнете размазването на тапета. Не отваряйте врати и прозорци по време на работа, това ще доведе до отлепване на тапета.

  Сега знаете как да лепеете тапети и да избегнете често срещаните грешки. Успешен ремонт!

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Прочетете защо тапетът пада от стенитеПрочетете защо тапетът пада от стените
  Инструкции за залепване на нетъкан тапетИнструкции за залепване на нетъкан тапет
  Технология на лепенето на тапетиТехнология на лепенето на тапети
  Залепване на стени с тапети - полезни статии за изграждането наЗалепване на стени с тапети - полезни статии за изграждането на
  Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
  Тапети в банятаТапети в банята
  Икони на тапетИкони на тапет
  Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…Тапети залепване, тапет тапет евтино в стаята, на тавана, стената, боя, цената на залепване в…
  Тоалетна хартияТоалетна хартия
  Таван таван на таванаТаван таван на тавана
  » » Типични грешки при поставяне на тапет