Как да се присъедините правилно към велпапе?

Как да се присъедините към профилирани листове - няколко прости, но важни правила

Устойчивостта на покривното покритие до голяма степен зависи от правилното поставяне на металните профилни листове. В края на краищата, дори и от учебния курс по физика, се знае за съществуването на сила на повърхностното напрежение. Това причинява водните молекули да се "придържат" към стените на съда или повърхността, над които водата тече под влиянието на гравитацията. Ето защо най-критичното място на покрива са ставите между съседни покривала.

Ламиниращите листове от профилирани листове се припокриват директно по време на монтажа

Не е изключение и покривът на велпапето. За да се създаде запечатан покрив, е много важно да се присъедини правилно към велпапето. Доказването на велпапе се извършва задължително с припокриване в местата за свързване на съседни листове. В този случай се извършват припокривания както между долния и горния ред на профилния лист, така и между съседните листове на профила в един ред.

Докинг на гофриран лист с припокриване

Докингът на профилирания лист с припокриване предотвратява проникването на капчици вода в пространството под покрива. Поради действието на силата на повърхностното напрежение, част от водата, изтичаща по повърхността на покрива, се изтегля под металния лист, прониквайки вътрешната му повърхност. В този случай колкото по-малък е наклонът на покрива, толкова по-голямо е припокриването между горния и долния ред на велпапето. Обикновено то трябва да бъде не по-малко от 200 мм.

Тъй като гравитацията причинява протичането на поток от вода от покрива в рамките на вълните или профилните вълни, има достатъчно преплитане между съседните листове на вълнообразния лист в една вълна. Това е достатъчно, за да се предотврати изтичането на влага под покривното покритие.Често се образува специална покривна гофрирана дъска по края на листа с капилярен канал. Той събира и източва цялата влага, която е паднала под ръбовете на листовете от велпапе на борда.

Процедура за присъединяване на велпапе по време на монтажа на покрива

Монтирането на покрива от профилирания лист започва с очертанията на покрива. Първо поставете долния ляв или десен лист от велпапе. Това зависи от коя страна на листа е направен капилярният жлеб.

Как правилно да се присъедините към велпапето, когато покривът е затворенИма два основни начина как да се присъедините към профилирания лист, когато го слагате на покрива на сградата. Първият метод се използва за монтиране на гофрирана плоскост с дренажно капилярно жлебче. В този случай първо поставете първия лист на долния ред. Тогава върху него се полага първият лист на горния ред. След това вторият лист на долния ред е монтиран с припокриване и т.н.

Профилираният лист без дренажен жлеб се монтира малко по-различно. Първо се поставят първият и вторият лист на долния ред. След това първият лист на втория ред се сглобява с припокриване. След това поставете третия лист на първия ред, после втория лист на горния ред и така нататък. Горната фигура показва как правилно да се присъедините към велпапето без капилярен канал.

Как да се присъедините към проснал на долини (вътрешния ъгъл на покрива)

Това е малко по-трудно да се присъедини към профилирания лист на покривите с вътрешни фуги на повърхности, които се наричат ​​долини. В този случай, под краищата на велпапето, в съседство със свързващата линия от двете страни, се поставя метален лист навътре или се поставя специална конструкция на долината.

Докинг на велпапе на вътрешната става на покрива

След като се фиксират краищата на гофрираната дъска, припокриването на долината се монтира върху съединението. В мястото на допиране на облицовката към покривното покритие е необходимо да се запечатат фугите на профилния лист.

Уплътнителните фуги от велпапе понякога се изпълняват на места с хоризонтално и вертикално навиване. Ако вертикалните фуги не е необходимо за стягане на покрива, полето хоризонтални припокривания между съседни редове наклон по-малко от 12 ° покрив заявление покриви уплътнител се изисква.

Препоръчителни статии

Искате да знаете колко винтове имате нужда от лист от велпапе? Как се различават винтовете на профилите от други видове винтове? Как да ги избера? Прочетете статията!
 • Печат за proflista

  Покривът ли е от профилирания лист? Някога летящи насекоми или дори птици? Използвайте уплътнителя под велпапето. Научете за ползите, инсталацията и цените на този материал. Прочетете статията. Колко винта на листа от велпапе?

  Потреблението на самонарезни винтове на лист, квадрат и линеен метър от профилирани листове за разнообразни задачи: от огради до покриви. Какви цифри трябва да използвам? Прочетете статията.

 • Сайтът oprofnastile.ru - актуална и полезна информация за професионалната настилка, нейната инсталация и употреба, съвети от професионалисти и инструкции стъпка по стъпка за вас.

  Въпреки това, ако искате да споделяте материали с вашите читатели, можете да ги препечатате отново. По този начин трябва да предоставите статия, която не е защитена от индексиране чрез хипервръзка към страницата на този сайт, откъдето е копиран материалът. На един ресурс можете да поставите не повече от 5 статии, копирани от този сайт.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Профилирането под профилното фолио ще проучи всички сортове и инсталирането на видеоПрофилирането под профилното фолио ще проучи всички сортове и инсталирането на видео
  Правила за полагане на профилиран листПравила за полагане на профилиран лист
  Как правилно да покриете покрива с велпапе?Как правилно да покриете покрива с велпапе?
  Поставете велпапето върху покривния материал с покриваПоставете велпапето върху покривния материал с покрива
  Ремонт на покриви от профилирани материали и реда на ремонтРемонт на покриви от профилирани материали и реда на ремонт
  Профилирана цена ИжевскПрофилирана цена Ижевск
  Как да поставите велпапе на покрива на работна последователност на видеоКак да поставите велпапе на покрива на работна последователност на видео
  Покрив на велпапе - цената на труда и от какво зависиПокрив на велпапе - цената на труда и от какво зависи
  Как да оправяме велпапето на стъпалото стъпка по стъпкаКак да оправяме велпапето на стъпалото стъпка по стъпка
  Как да покриете правилно покрива с шисти върху гофрираната плоскост?Как да покриете правилно покрива с шисти върху гофрираната плоскост?
  » » Как да се присъедините правилно към велпапе?