Скандинавски стил - неговите характеристики, дизайн

Скандинавски стил

предполага максимална естественост и без особена претенция. Тази простота се основава на простота, краткост, удобство, комфорт. Появата на този стил в интериора е пряко повлияна от географското разположение на страните, които основават стила. Невъзможно е да не споменаваме северното сдържане и рационалност.

В скандинавски стил има 2 различни направления:

  • Традиционен, базиран на шведската строгост, сдържаност и демонстрация на просперитет, но без излишък и претенциозност. Тя няма монументални форми, но в същото време е леко просмукана с някои елементи от античността, сякаш определя общ тон.
  • Модерен стил, той е много по-мек, елегантен, прост и функционален. Не поемайте обемисти мебели (както антични, така и модерни включително), няма тежки огледала или снимки в позлатени рамки. Трябва да има повече място в стаята, отколкото мебелите. В този случай се приемат големи прозорци и ако това не е достатъчно за добро осветление, се добавят много различни осветителни тела.

цвят

Скандинавските страни са доста студени, има слънчева светлина и слънчево греене през цялото време. И липсата на естествена светлина се компенсира от излишъка от бели, млечни и други нюанси в такъв скандинавски интериор. Като контраст добавка използва много ярки възглавници и одеала.

модели

Всичко е възможно текстил, било то хавлиени кърпи, спално бельо, одеала, покривки, дори и в машини задължително ще бъдат украсени с традиционните модели, състоящ се от елени, снежинки, коледни елхи. Ако няма елен или снежинки, тогава има лента или клетка.Скандинавски стил

Скандинавски стил

мебелиВ скандинавската къща почти невъзможно е да се срещнат тъмните високи мебели. Използват се предимно практични мебели с минимални детайли и със сигурност светли цветове. В този случай материалът е естествено дърво, най-вече бор или бреза. От същите материали са направени подове, декорация за стените. Ако за производството на мебели се вземат бук или дъб, или други тъмни сортове от дърво, тогава почти непременно картината е в една и съща светлина, топъл цвят.

Мебелите в помещенията се слагат минимална сума - само това, което е необходимо. В допълнение, мебелите се използват без много декоративни елементи. Всеки шкаф или стол може лесно и бързо да бъде разглобен и пренареден на друго място. В шкафовете се изработват главно рафтове от дърво или стъкло. Тапицерия за мека мебел - предимно лека. Рамките за легла са възможно най-прости.

Скандинавски стил

Често се използва ракита мебели. За такива мебели се използват главно леки лози. Много популярни са столове, ковчежета, кошници, всички видове кутии. На рафтовете, на мебелите не са изложени различни фигурки, вази. Всички аксесоари, които са приятни за руското сърце, не се вписват в скандинавския стил.

аксесоари

От най-популярните цветя и други растения в саксии.

Ако се използват фигурки, тя е направена предимно от стъкло или кристал. Те се поставят, за да се увеличи количеството светлина в стаята. Като цяло, светлината, нейното количество, е в основата на всеки скандинавски интериор. Този стил се препоръчва за тези, които не възприемат затрупаното пространство, които обичат пространството, комфорта и удобството.

Скандинавски стил

Отличителни черти на скандинавски стил:

  • Подът винаги е отворен. Без килими и мебели само на крака.
  • Подовете и стените са само светли цветове, главно от нюанси на бяло, жълто, синьо.
  • Мебелите - малко. Само от дърво. Тонът на мебелите е лек.
  • На пода няма линолеум или плочки. Само ламинат или твърда дъска е възможно. Тонът е лек.
  • Цялата атмосфера не е ярка. Като контрастиращи петна - ярки възглавници и одеала.
  • На прозорците няма нито завеси, нито бели дробове от тюл, муселин или муселин. Завесите задължително трябва да преминат светлина.
  • Много светлина, естествена и изкуствена.

Скандинавски стил - за тези, които не харесват претенциозността, много подробности. Някой в ​​него ще намери привърженици и класици, както и модерност. То е за тези, които ценят простотата, комфорта и пространството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стил на реколта в интериораСтил на реколта в интериора
Скандинавски апартамент в СтокхолмСкандинавски апартамент в Стокхолм
Скандинавски минимализъмСкандинавски минимализъм
Двуглав в скандинавски стилДвуглав в скандинавски стил
Скандинавски интериор в холаСкандинавски интериор в хола
Апартамент в стила на минимализма с площ от 160 кв.м.Апартамент в стила на минимализма с площ от 160 кв.м.
Апартамент интериор в скандинавски стил 15 снимкиАпартамент интериор в скандинавски стил 15 снимки
Ремонт в японски стилРемонт в японски стил
Акценти на интериора в провансалския стил на кухнятаАкценти на интериора в провансалския стил на кухнята
Три проекта в скандинавски стилТри проекта в скандинавски стил
» » Скандинавски стил - неговите характеристики, дизайн