Опции за изолация на външни стени

Опции за изолация на външни стени

Външна изолация

След като се постави нагревател върху външната повърхност на стената (Фигура 2), проникването на топлинния поток в стената с отрицателни температури се прекъсва. Спомнете си, че за яснота ние разглеждаме топлинния поток по скалата на Целзий. Вътрешният топлинен поток с положителни температури по този начин загрява стената и, в зависимост от дебелината на нагревателя, придвижва изотермата с нулева температура към външната граница на стената или към слоя на нагревателя. Изотермата на температурата на точката на оросяване също се придвижва към външната повърхност на стената. При условие, че пропускливостта на изолацията на парите е по-висока от пропускливостта на материала на стената. Водната пара, проникваща през стената от стаята до улицата, преминава свободно през стената и се отвежда в атмосферата. Този метод на изолация затваря студените мостове в местата за поддръжка на плочите, ставите на вътрешните стени с външните стени и местоположението на прозоречните прегради. При извършване на допълнителна работа студените мостове са затворени и на склоновете на прозорците.

Фиг. 2. Разпределяне на топлината в неотопляема стена и изолация навън

В момента обаче обмисляме темата за вътрешното затопляне.

Вътрешна изолацияПодреждаме нагревател близо до вътрешната повърхност на стената (Фигура 3). С тази подредба стената не се загрява отвътре, тъй като топлината от помещението е блокирана от нагревател, но достъпът от улицата на студения топлинен поток не е ограничен. Стената замръзва директно дори при външни температури, много по-висока от най-студения петдневен период. Освен това, поради инсталирането на нагревател, изотермата на температурата на точката на оросяване най-често се отстранява от тялото на стената в дебелината на изолацията. И такива изолационни материали като минерална и каменна вата и пени (неекструдирани полистиренови пяна) имат високи коефициенти на паропропускливост. Водната пара, лесно проникваща в нагревателя, се сблъсква с по-малко проницаемия от парите материал от стената (тухлена зидария или стоманобетон) и се натрупва в близост до тях. При това натрупване на пара, температурата на точката на оросяване се наслагва и парата кондензира във вода. Тъй като съвременните изолатори практически не се намокрят, те не задържат вода и се плъзгат на пода, овлажнявайки подовете и материала на стените. И ако нагревателят все още задържа вода, овлажняването и пълненето на въздушни кухини води до загуба на свойствата на нагревателя, т.е. престава да изпълнява своите топлоизолационни функции.

Фиг. 3. Разпределение на топлината и водните пари в стената на отделен апартамент, изолиран от вътрешната странаАко подмените изолационния материал с по-малко паропропускливи, например пенополиуретан или екструдиран полистирол, ситуацията се променя леко към по-добро. Тези материали преминават по-малко водни пари, което означава, че количеството кондензирана вода ще бъде по-малко, но не напълно изчезне. За да се предотврати напълно проникването на водна пара, е необходимо или да се прилагат фолио нагреватели и prokleivat шевове алуминиева лента, или да слой изолация (такива) непрекъснато пароизолация от страната на стая.

Пара или се използва като изолация екструдиран полистирол или други изолация, включително фолио с коефициент vlagopronitsaniya на по-малко от 0.05 мг / (т? Н? Pa), отстранява проблема на кондензация в дебела изолация, но оставят замразени за стени.

И двата вида вътрешна изолация: с глухи бариера или с изолация с ниска пропускливост на пара, намаляват добива на водна пара през стените. Гредата бариера на пара - спира почти напълно, нагревател с ниска водопропускливост, в зависимост от дебелината - отчасти. Оставащата в помещението водна пара обаче трябва да се отстрани, в противен случай влажността на въздуха ще се покачи стръмно.

Въздушната обмяна на помещения се изчислява като система за снабдяване и отвеждане на вентилацията. Притокът на въздух се появи през микро-слотовете в прозорците и вратите и отчасти през стените, дължащи се на проникване. Изтичане - в отворите на вентилационните шахти, разположени в кухнята и в тоалетната. Затварянето на стените с парна бариера и монтирането на запечатани прозорци, значително намаляваме въздушния поток, а вентилацията за смукателна вентилация спира да работи правилно - тя няма какво да привлича. Опитайте се да смените въздуха в бутилката. За да се поддържа влажността на въздуха в нормализирания диапазон, всяка стая трябва да издърпа вентилационната кутия и да захранва общия въздуховод с изпускателен вентилатор или да инсталира въздушни изсушители. Освен това е необходимо чрез прозорците да се осигури потока на въздуха в стаята, като се настроят на микро-вентилация. Всичко това създава допълнителни проблеми със скъпи или неудобни технически решения.

След като направихме вътрешната изолация на стената по един или друг начин, придобиваме нови проблеми. Първо, изолацията на стената отвежда зоната на помещението, а ако радиаторите са разположени по стените, може да се наложи да се преместят. На второ място, инсталирането на парноустойчива изолация или парна бариера повдига въпроса за вентилацията на помещението, тъй като водната пара, която по-рано напуска стените, остава в стаята. На трето място, изолираната стена замръзва с много по-ниска температура на външния въздух, отколкото е било заложено в проекта. Изотермата на нулевата температура се придвижва към вътрешната повърхност на стената и улавя предварително отблокирани плочи на припокриване и опиране на вътрешните стени към външните стени. С други думи, чрез затопляне на стената лесно можем да замръзнем в ъглите на стените и в местата на таванните плочи под тавана и на пода. Те също така трябва да бъдат изолирани. Въпреки това, като затоплите стените си, носите проблемите на раменете на съседите. След година или две, те ще се сблъскат със замръзване на ъглите на стените и таваните и вследствие на това с гъбичките. Вероятно сте имали и проблем с затоплянето на стената поради факта, че съседите са изолирали стените си отвътре. Пето, изолацията на стените отвътре не отстранява проблема с изолацията на прозоречните склонове. За да се направи затоплящ слой по вътрешните склонове, старите склонове трябва да бъдат съборени и разширени, в противен случай изолацията не може да се помести там. Или да променяте прозорците до по-малки и по-тесни, тъй като не винаги е възможно да се удължи прозоречното отваряне, тъй като са разположени отгоре джъмперите. Особено внимание трябва да се обърне на изолацията на горната част на отвора на прозореца (напречници) и на дъното - мястото на монтиране на прозоречната плоскост. Също така на склоновете е необходимо да се направи парна бариера на изолацията, в противен случай функциите на парна бариера по стените ще бъдат намалени до нула. На шесто място, стените са част от цялостния дизайн на цялата къща, като че ли не са направили качество пароизолация изолация в местната зала, вода в течно или газово разсейващ ще проникне в тях. В крайна сметка стените все още ще се намокрят.

Вътрешната изолация е изключително кратка. Рано или късно стените ще бъдат наситени с пара или вода и това от своя страна ще се превърне в лед и ще унищожи материала на стената. На вътрешната повърхност на стената ще растат гъби, невидими за наемателите, тъй като ще бъдат скрити под повърхността.

Оказва се, че вътрешната изолация на стените не води до нищо добро и не може да бъде направено в отделен апартамент? Би било желателно да се отговори недвусмислено: това е невъзможно! Да, точно когато и къде сме спрели забраните? Ето защо, още веднъж, ако има дори и най-малката възможност да не се прави вътрешна изолация, тогава не е нужно да се прави. Ако няма друг изход, нека разгледаме възможностите за вътрешни работи, насочени към минимизиране на щетите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на вътрешните стени в тухлена къща, област ЛенинградЗатопляне на вътрешните стени в тухлена къща, област Ленинград
Какво може да застраши изолацията на външната стена в стаятаКакво може да застраши изолацията на външната стена в стаята
Фасадна изолацияФасадна изолация
Отражения от вътрешната изолация - топлоизолационни системиОтражения от вътрешната изолация - топлоизолационни системи
Как е по-добре да изолирате стените - отвън или отвътре?Как е по-добре да изолирате стените - отвън или отвътре?
Изолация на стените отвътре, как да се изолират стениИзолация на стените отвътре, как да се изолират стени
Затопляне на рамкова къща, затопляне на стени и покривиЗатопляне на рамкова къща, затопляне на стени и покриви
Затопляне на стени и преградиЗатопляне на стени и прегради
Ваканционен дом със собствените си ръце, пай на рамкова стена или как да изолирате една стара къщаВаканционен дом със собствените си ръце, пай на рамкова стена или как да изолирате една стара къща
Топлоизолация на стени с изолация от пянаТоплоизолация на стени с изолация от пяна
» » Опции за изолация на външни стени