Затопляне на стени и прегради

Затопляне на стени и прегради.

Топлинната защита на външните стени на къщата и вътрешните прегради е важен въпрос. Става дума за допълнителни слоеве топлоизолация от външната и вътрешната страна на стените. Освен това, топлоизолационният материал запазва топлината, но също така има значителен ефект върху режима на влажност на стените. Може да се монтира или от външната страна на стената, или от вътрешната й повърхност. На фиг. 69c ("Затопляне на стените"), топлоизолационният слой е монтиран отвътре (+ - вътре, - - външна стена). В този случай режимът на влажност на стената се променя.

Вътрешният слой е много по-лек от материала на съществуващата ограда и свободно преминава парата, което води до натрупване на влага в дебелината на стената на границата с нагревателя. Поради това влажността на стената се повишава, като същевременно се намалява нейната температура, което допринася за образуването на кондензат на плитка дълбочина от вътрешната повърхност. Когато бариерата за пара е инсталирана на вътрешната повърхност на стената, а изолацията със защитен слой върху външната повърхност, характеристиките на термоизолацията на корпуса се увеличават значително. Обаче в този случай, както в предишната версия, в някои случаи е възможно да се образува повърхностен кондензат върху слоя бариерен паркет. Пример за такава конструкция е тухлена стена, боядисана отвътре с маслена боя и завършена с варова мазилка навън (Фиг. 69b).Увеличаването на термичната защита може да се дължи на създаването на затворен въздушен слой в дизайна. Ако въздушният слой е разположен близо до вътрешната повърхност (Фигура 69с). тогава има отрицателно изменение на стената в режима на температурата и влажността, т.е. феномен в много отношения аналогичен на това, с което човек трябва да се справи, когато стената е изолирана отвътре. Устройството от вътрешната страна на бариерата за пара предотвратява проникването на водни пари от вътрешния въздух във въздушния слой и увеличава термичната защита на стената. Затова е препоръчително да поставите въздушния слой по-близо до външната повърхност на стената. Благодарение на това разположение, междинният слой, напълнен с въздух, който има нисък коефициент на топлопроводимост, значително увеличава термичното и техническото качество на корпуса. Устройството за изолация с пароизолационна бариера от повърхността на вътрешната стена в присъствието на слой (фигура 62d) прави възможно структурата да не се овлажнява отвътре и съществено да увеличи нейната термична защита.Монтаж пароизолация едновременно с вътрешните и външните страни на материала на строителство позволява сушене и насърчава натрупване на влага във вътрешността на оградата. Във връзка с това такова решение е неприемливо преди всичко за дървени стени, както и за стените на първите етажи, където може да се всмуква влагата. Не позволява влагата да се изпари нито нито навън, пароизолация допринася за напукване на материала, увеличаване на топлопроводимост, нисш термична устойчивост и замразяването на стените по време на студения сезон, както и загубата на гъбата (фиг. 69 Г).

Лошото от гледна точка на топлотехниката е изолацията на конструкцията едновременно от външната и вътрешната страна (фиг. 69д). Освен това, възможно увреждане на външната топлоизолация води до факта, че проектът започва да "работи" по същия начин, както при изолацията отвътре.

Считано схематично възможностите за изолация на външните стени, като се вземат предвид техните предимства и недостатъци, позволяват да се разработят конструктивни мерки за повишаване на топлинната защита на къщата.

Връзки към други страници по темата "изграждане, подобряване на дома":

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво може да застраши изолацията на външната стена в стаятаКакво може да застраши изолацията на външната стена в стаята
Затопляне на стените по време на строителството на къщаЗатопляне на стените по време на строителството на къща
Опции за изолация на външни стениОпции за изолация на външни стени
Затопляне на стенитеЗатопляне на стените
Затопляне на стените на тухлена къща от 80 грЗатопляне на стените на тухлена къща от 80 гр
Как е по-добре да изолирате стените - отвън или отвътре?Как е по-добре да изолирате стените - отвън или отвътре?
Изолация на стените отвътре, как да се изолират стениИзолация на стените отвътре, как да се изолират стени
Затопляне на рамкова къща, затопляне на стени и покривиЗатопляне на рамкова къща, затопляне на стени и покриви
Изолация на стените на мазето отвън и отвътре на видеотоИзолация на стените на мазето отвън и отвътре на видеото
Затопляне на стените в ТвърЗатопляне на стените в Твър
» » Затопляне на стени и прегради