Проектиране на стени в стил хол, цвят, декорация

Модерна украса на стените в хола

Снежните неекспресивни тапети и килими на стената останаха в далечното съветско минало. Модерният дизайн на стените трябва да допълва интериора на цялата стая, да отразява стил с атмосферата, да изразява вкуса на собствениците и просто да се наслаждава на външния вид.

Стените в хола трябва преди всичко да бъдат комбинирани с интериора със стил и цветова схема.

Особено важно е правилно декорираните стени в хола. Ако спалнята е "душата" на къщата, тогава дневната е неговото "лице". Тук има приеми на посетители, семейни съвети и празненства. Как да използвате правилно стените, за да създадете един образ на хола?

Материали за декорация

Досега разнообразието от стенни материали представлява широко поле за дейности. Варианти на най-популярната декорация на стените за дневната:

 • тапети;
 • боя;
 • декоративна мазилка;
 • гипсокартон;
 • естествено дърво;
 • декоративен камък.

Най-простият и популярен материал за декорация на стени в хола са тапети.

Тапетите са един от най-популярните видове "дрехи" за стените. Приемната стая, въпреки мултифункционалността, не включва 24-часов престой, така че тук могат да се използват скъпи типове тапети. Тя може да бъде нетъкани, структурни, естествени, текстилни тапети, lincrust.Картината изглежда добре с комбинация от различни завършвания. Опитните дизайнери, съчетаващи цветовете, могат да играят на контрасти, да постигат неочаквани визуални ефекти. Основното условие за използване е идеално подготвени стени.

Декоративна мазилка, течни тапети, венециански, структурна мазилка, стадо по стените в комбинация с обзавеждането може да създаде луксозен интериор. Разнообразие от нюанси и текстури ще ви помогне да изберете завършването на всеки дизайн на всекидневната. В ръцете на опитен майстор, така декорираните стени стават произведение на изкуството.

Гипсокартонът е добър, защото не изисква специална предварителна обработка на стените, лесен за инсталиране, скриване на дефекти, окабеляване, нагреватели, разнообразно декориране. Този материал е в състояние да реализира всякакви фигуративни изкушения и дизайнерски решения. С минимални разходи от гипсокартон е възможно да се правят декоративни колони, бордюри, рафтове, ниши, прегради, фалшинки. Опциите са ограничени само от въображението на клиента.

Естествено дърво и декоративен камък - един от най-скъпите и ефективни довършителни материали. Те са най-трудните по време на работа. Стилен външен вид, ако естественият материал е украсен със стена в хола - около арката, вратите или камината. Дълготрайният камък и уютното дърво могат да подчертаят високия статус на собственика на къщата, дават на стаята почтеност и солидност.

Изберете стил и декор

За стила, в който е замислен интериорът на хола, зависи цялостният дизайн на стените.Класическият стил включва наличието на картини, циментова замазка, огледала в масивни рамки.

Модерните дневни стаи могат да имат едновременно ясно изразен стил и смесен стил - еклектичен стил. Ясно маркираните стилове могат да бъдат разделени на:

 • класически;
 • град;
 • хай-тек;
 • ретро;
 • Прованс;
 • ориенталски стил.

Стените на хола на класическата циментова замазка, корнизи, картини на старата школа, огледала в масивни рамки, гоблени, стенни аплици, под формата на свещници. Украсявайки всичко, което придава на интериора известна аристокрация, сходство с дворците. Този стил е подходящ за стаи с голяма площ и нестандартни размери на прозоречните рамки.

Градският стил е по-приемлив в съвременните реалности. Стените в този стил се правят по-често в светли тонове, украсени с фотографии, огледала, модерна живопис в проста рамка. Интериорът се допълва от прости практични мебели, прави завеси и декоративни светли текстили. Този стил е удобен с гъвкавостта си, защото на фона му е възможно да даде атмосферата на всякакъв вид, която собственикът предпочита: романтична, ориенталска, класическа.

Холът с високотехнологичен стил съдържа ясни линии, прохладни цветове и метални елементи.

Стилът на хай-тек се характеризира с минимализъм и визуално безтегловност. Стените на тази всекидневна се отличават с яснотата на линиите и липсата на декоративни елементи. Предлагат се метални елементи (рафтове, стенни часовници) и цветни комбинации от студени нюанси: бял, черен, стоманен, бежов.

Стените на хола в ретро стил са украсени със стари снимки в кадри, черно-бели тапети със сцени от миналото, винилови дискове, изрезки от вестници. Интериорът се допълва от декоративни елементи от античността: пишеща машина или записващо устройство.

Прованс или стилът на френското селище приличат на любителите на домашния комфорт. Стените в топли цветове могат да бъдат украсени с плочи, картини от сухи растения, светли текстили. Изглежда добра комбинация от хартиени тапети с текстурирани типове тъкани.

Гравирането на стената, картините с йероглифи, комбинация от ярки контрастни цветове и някакъв минимализъм - всичко това са незаменими атрибути на ориенталския стил.

Определете с цвят

Таблица на цветовите комбинации.

Избирайки цвета на стените на дневната, трябва да се съсредоточите върху такива фактори:

 1. Цвят на мебелите.
 2. Естествено осветление на стаята (хоризонтална страна).
 3. Предпочитания на собствениците на дома.

Ако прозорците на хола отиват на северната страна и липсва светлина в стаята, ще бъде логично да запълни стените със светлина. Топлите цветове и пастелните нюанси могат лесно да се справят със задачата. Праскови, бежови, бели, млечни, жълти, оранжеви и маслени цветове също са подходящи за помещения, където прозорците са потъмнели от отглеждането на дървета навън. В стаите с изглед към слънчевата страна можете да използвате тъмните и студените нюанси на стените.

Когато се използва в интериора на ярки мебели, контраста със стените е подходящ. Ако акцентът е върху всеки един детайл, например диван, тогава цветът на една от стените може да го отрази. Препоръчително е да не претоварвате интериора с изобилие от цветове, но да използвате зониране.

За да направите стените на дневната възможно най-ефективни, трябва да вземете под внимание желанията на всички членове на семейството, дори ако трябва да намерите компромис. Цялото семейство трябва да бъде уютно и удобно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тухлички в интериора - идеи за дизайн на стениТухлички в интериора - идеи за дизайн на стени
Дизайн на хол в апартаментДизайн на хол в апартамент
Етаж в хола материали и хол в хола - 20 снимкиЕтаж в хола материали и хол в хола - 20 снимки
Три проекта в скандинавски стилТри проекта в скандинавски стил
Проектиране на тавани в холаПроектиране на тавани в хола
Как да украсяват интериора на дневната кухня в класически стил?Как да украсяват интериора на дневната кухня в класически стил?
Декор на стените в хола красивите примери за интериора на стаята на снимкатаДекор на стените в хола красивите примери за интериора на стаята на снимката
Морски камъчета във вътрешността на хола, баня, детска кухняМорски камъчета във вътрешността на хола, баня, детска кухня
Възможностите за завършване на дневната направете го самиВъзможностите за завършване на дневната направете го сами
Дизайн на стените в хола, интериор, снимка, как и какво да правитеДизайн на стените в хола, интериор, снимка, как и какво да правите
» » Проектиране на стени в стил хол, цвят, декорация