Малахит - див камък

Див камък

Завинаги в историята.

"Сила, полезност, красота"

-тази триада винаги е имала голямо влияние върху умовете на хората, първо е обявена от древния римски архитект и инженер Виторувий (1 век пр.н.е.)

Наследството на архитектурата от минали години се състои от много блестящи примери за използването на естествени материали. Най-често срещаният естествен материал, който напълно задоволява тази триада - силата, полезността, красотата, е естествен камък. Благодарение на използването на съществуващи египетски гробници и храмове, дворци и гръцки амфитеатър, римски арки и акведукти, средновековни замъци и катедрали, вили, Palazzi, уникални конструкции на Ренесанса. Още в далечното минало изборът на материал е повлиян от изискания вкус на големите архитекти. Например, за Атина Партенонът е избран panteliysky уникален бял мрамор, който е получил с времето леко жълтеникав оттенък, като напълно бели сгради и бели сгради с син оттенък, това, което има gemettsky мрамор, би било прекалено контрастни срещу яркото синьо небе.Белокаменна Русия.

В древния Рус църквите на Псков, Новгород, Владимир, Киев, които са били построени, за да издържи, построена от бял камък и са пуснати на най-известните места за тяхното ясно разделение на заден план, не е светла северното небе. Москва все още в народни песни, приказки и притчи се нарича "Бял камък". През 14-ти век Дмитрий Донской издига бели каменни крепостни стени на Кремъл със заснежени кули и порти. Бял естествен камък се транспортира от село Михачкова, разположена близо до Москва и други московски кариери. И до ден днешен в Москва бял камък Андронов манастир Yauza е един от най-красивите сгради в този най-древен манастир на сградата на 14-ти век от бял камък.

Всичко тече, всичко се променя.Природата винаги даваше на архитектите добри съвети. Ландшафтната архитектура и дизайн определят методите на работа върху материали, комбинация от архитектурни форми и ландшафт, комбинация от естествени и изкуствени елементи.

Всичко това е било преди изобретяването или по-скоро началото на широкото използване в строителството на бетон, който активно и агресивно заменя камъка. С появата на стоманобетон, въвеждането на бетон става повсеместно.

Див камък днес.

Желанието и нуждата да се изгради от камък, като най-традиционният материал, не изчезна. Ако не изграждате, а след това се прилагат в декорацията на фасадите и интериора. Преди по-малко от 15 години в Америка за пръв път се използва изкуствен камък и се определят неговите функционални, технологични и естетически възможности.

Дивият камък е вид каменна конструкция, чиято повърхност не е специално обработена. Благодарение на това продуктите, изработени от див камък, са много сходни с тези, използвани от нашите отдалечени предци. Използването на див камък позволява да се създаде ефект от античността и твърдостта, характерни за най-добрите творения на архитектурата.

Дивият камък може да се използва както за облицовки на фасади и заграждения на сгради, така и за пътни настилки и заграждения. Дивите камъни се използват за създаване на изкуствени езера, елегантни фонтани и много актуални сега алпийски хълмове. Правилно поставеният див камък е напълно неразделен от околния пейзаж и изглежда, че той винаги е бил тук.

Дигиталният камък е незаменим в интериора. Тя може да се превърне в изискана декорация на интериора на къща или апартамент. Много елегантни камини, облицовани с див камък.

Дивите камъни ще ви позволят да превърнете своя апартамент, вила, вила в мечтана къща на вашите мечти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Облицовка и довършителни работи с мрамор и гранитОблицовка и довършителни работи с мрамор и гранит
Вентилирани фасади от естествен камък, до ключВентилирани фасади от естествен камък, до ключ
Декориране на балкони и лоджии с камък в снимката и видеотоДекориране на балкони и лоджии с камък в снимката и видеото
Малахитът в интериораМалахитът в интериора
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Декоративни покрития Липецк, декоративна мазилка, венецианска мазилка, течен тапетДекоративни покрития Липецк, декоративна мазилка, венецианска мазилка, течен тапет
Ремонт на къщи в Тоглиати, ремонт на апартаменти в Тоглиати, интериорен дизайн на апартаменти в…Ремонт на къщи в Тоглиати, ремонт на апартаменти в Тоглиати, интериорен дизайн на апартаменти в…
Плочка за каменна стена, декорация, керамичен камък, гранит под камък и мраморПлочка за каменна стена, декорация, керамичен камък, гранит под камък и мрамор
Всички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работиВсички за строителство и ремонт - апартаменти за каменни довършителни работи
Венецианска мазилка нов животВенецианска мазилка нов живот
» » Малахит - див камък