Как да изберем помпа за езерото

За дълъг живот на изкуствен резервоар е необходимо различно оборудване, което ви позволява да поддържате водния баланс и чистотата на течността. В такива случаи пазарът предлага специална помпа за езерото, той се различава от обикновените домакински уреди със своите характеристики.

Съдържание

За да се избегнат опасни ситуации от взаимодействието на течността и напрежението, помпите за декоративни езера се монтират в специално оборудвани кладенци. По този начин е възможно да се изпълни второто изискване. Но в някои случаи, ако не е възможно нивото да бъде по-ниско, отколкото в резервоара, трябва да се монтира възвратен клапан. Но тази ситуация има едно неудобство - ако водата бъде извадена от входящия маркуч, тя ще трябва да се запълни ръчно, когато машината стартира.
Предимствата на такива помпи включват:

 • удобство на обслужването;
 • гаранция за надеждна работа.

От недостатъците има две основни:

 • цена на единиците;
 • достатъчно високо ниво на шума.

Как да изберем помпа за езеротоНа първо място, както при всяко оборудване, се изчисляват необходимата мощност и производителност. Последната цифра зависи от полученото натоварване, защото се увеличава в зависимост от височината, която ще се изпомпва. Ето защо е важно да знаете точно необходимите задачи за дългосрочната работа на устройството. Консултантът в магазина също ще се ръководи от необходимите индикатори в цифровите стойности.

Условия за ползване - основна референтна точка

Необходимо е предварително да се определи обхвата на единицата, дали е необходима помпа за напояване на езерото или за системно почистване на резервоара. Има различни модели с правилните характеристики, важни показатели за ефективна работа са:

 • обхват на водоснабдяването;
 • наличие на електроенергия;
 • степен на замърсяване на резервоара.


Поради последната точка на устройството има отличителна черта - висока степен на надеждност на вградените филтри.
Задължително е да проверявате маркировката на помпата, така че да се проверява безопасността на нейната употреба. Някои безскрупулни производители произвеждат агрегати на компоненти със съмнително качество, но след това цената се оказва повече от достъпна - това също така пленява ненормалните потребители.

аксесоари

В допълнение към самия модул е ​​необходимо да се купят допълнителни аксесоари, например маркучи, филтри и дюзи, за предпочитане трябва да бъдат избрани едновременно с помпа за почистване на езерото. В този случай системата се събира съвсем просто и практически в действие. С отделна покупка на аксесоари можете да получите система с влошено изпълнение, тъй като някои елементи просто не се вписват в тази комбинация. След това оборудването е под допълнително натоварване, поради което се намалява производителността. Всички компоненти могат да се видят в един изход, за да бъдат по-лесни за разбиране по време на работа.

Примери за добри агрегати

Много компании предлагат на потребителите не само отделни единици, но и комплекти с допълнително оборудване. Цената на помпената помпа може да бъде много различна не само поради свойствата и особеностите на устройството, но производителят влияе и върху нивото на стойността.
Сред лидерите на този пазарен сегмент са компаниите от Италия, Дания и Германия - Pedrollo, Grundfos, Wilo.

 1. Pedrollo NGAm 1A е помпа за напояване на езерца, проектирана да работи с замърсена вода. Отнася се за повърхностни центробежни устройства, поради високата си производителност може да се използва в промишлеността. Нейната цена е около 300u, доставка 21cub / h, мощност 750W.
 2. Grundfos JP6 е устройство на стойност около 350 грама, самозасмукваща центробежна помпа. Препоръчва се за използване в градинарството, е компактен дизайн, така че може да се премести от място на място. Устройството дава максимална глава 40 м, мощност 755 W.
 3. Wilo-Sub TWI 5 - Устройството е проектирано да извлича сравнително чиста вода от езерцето, помпата преминава през филтъра. Оборудването се избира индивидуално според изискванията на клиента. Особеността на модела е възможността за монтаж на суша, въпреки че единицата принадлежи на потопяемия. Идеален за напояване на участъка, тъй като може да осигури главата до 65 метра, но цената му е около 700u.

Има китайски аналози, които не са по-ниски от скъпите модели по отношение на производителност и качество. Например устройства с гарантирано качество и дългосрочна експлоатация: Taifu, Ebara.

 1. Taifu TDP370A - достъпен модел на помпата, може да даде главата до 40 м, цената му е около 80 йю. В същото време характеристиките са подходящи за широк кръг от потребители. Мощността на устройството е 750 W, но помпата е проектирана да работи с чиста вода.
 2. Ebara JEXM / A100 е способен да дава глава от 45 м, мощността на двигателя е 750 W, тя е свързана към стандартното 220 V захранване. Цената на такава помпа е около 220u;

Не забравяйте за водни помпи за езерце на местни производители, удобството им е практично. Ако е необходимо, винаги е възможно да се намерят резервни части на пазара и безпроблемно да се поправи неизправността на оборудването. Компанията "Водолей" произвежда единици BCPE 0.5, те се различават съответно в тяхното представяне и цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Водата в страната наВодата в страната на
Циркулационни помпи за отопление и топла вода grundfosЦиркулационни помпи за отопление и топла вода grundfos
Ръчна помпа за водаРъчна помпа за вода
Помпи за водоснабдяване купуват помпа за водоснабдяванеПомпи за водоснабдяване купуват помпа за водоснабдяване
Контрол на потапящата се помпа, разберете цените, вижте снимкитеКонтрол на потапящата се помпа, разберете цените, вижте снимките
Основните правила за грижа за изкуствено декоративно езерцеОсновните правила за грижа за изкуствено декоративно езерце
Циркулационната помпа се загряваЦиркулационната помпа се загрява
Какви са помпите?Какви са помпите?
Ръчни хидравлични помпи, характеристики, предимства и принцип на работаРъчни хидравлични помпи, характеристики, предимства и принцип на работа
Espa модели и спецификацииEspa модели и спецификации
» » Как да изберем помпа за езерото