Стенни плочки под камъка, в банята, цена, декорация

Характеристики на избор на стени плочки

За стените най-достъпният и издръжлив материал е плочката. Освен това се характеризира с оперативни и естетически свойства. Поради голямото си разнообразие, той се използва за създаване на голямо разнообразие от интериори.

Ние разглеждаме неговите недостатъци и предимства, основните типове, характеристики на инсталацията, характеристики и обхват. Обърнете внимание и цени - така че поне някои читатели да знаят какво да очакват.

1 Предимства и недостатъци

Най-популярните стени са облицовани с плочки. Основните му предимства са:

 • Сила, издръжливост. Ако се грижите за повърхността, лекувайте я внимателно, а след това може да достигне до няколко десетки години.
 • Безопасност при използването на материали. Стените на плочки не могат да отделят вредни вещества във външната среда, независимо от ефекта на температурата. Дори ако има условия на отрицателен температурен режим, тогава самият продукт не се деформира, само зидарията може да се промени.
 • стабилност до алкали, киселина и до каустик багрила, ултравиолетова светлина. Повърхността не избледнява с времето, сянката й не се променя, не изгаря.
 • Стенните плочки в банята са идеална опция, защото защита от бактерии. Те могат да се появят на плочките само поради чужди остатъци или замърсяване.
 • Голям избор от форми и цветове материал, който ви позволява да го използвате в стилистиката на различни интериори.


Недостатъците включват:

 • Необходимостта от правилна обработка на плочките. така че микробите и бактериите да не се размножават. За тази цел се използват смеси, устойчиви на влага. Освен това шевовете могат да променят цвета си след няколко години.
 • Сложност и продължителност на инсталацията.
 • Често преди полагане е необходимо да се направи изравняване на стените под плочката.
 • Плочки на стената в банята е студен материал за довършителни работи. Стаята може да стане студена и визуално.
 • Не може да се побере Стена плочки на пода, тъй като тя ще пляскане, не могат да издържат на товара.

Също така има PVC плочка за стените. Този вид плочки е най-евтиният. Стенните плочки под камъка ще бъдат добър заместител на изкуствения и естествения камък. В банята, мнозина използват стенни панели за плочки.

2 Характеристики и ценообразуванеПреди да купите стена, трябва да знаете основните й характеристики по отношение на размера, теглото, дебелината и приложението.

Най-често срещаният размер е 200 на 300 мм. Но има и други формати, например 150 за 900, 75 за 150, 275 за 400, 250 за 333 и така нататък. Дебелината на стенните плочки варира от 7 mm до 9 mm. Специфичната стойност зависи от типа.

Керамичните глазирани плочки за стени имат различно тегло, което зависи от производителя. По този начин теглото на плочките може да варира от 11 до 13 кг.

Преди това хората решиха да купят плочки за стените само на банята и кухнята. Сега тя се използва за декориране на различни интериори и стаи.

Цената на плочките на стената зависи главно от производителя, качеството на материала, неговите размери. По принцип евтините продукти нямат добро качество. Цената на стенните плочки може да варира от 200 рубли до 1600 рубли на квадратен метър.

2.1 Метод на инсталиране

Плочките се полагат по стените в банята и в другите стаи само след предварителна подготовка, която изисква познаване на някои нюанси и особености.

 1. Стените са предварително почистени от прах и мръсотия.
 2. След това, подготвяне на стени под плочката. Тя се извършва или с ролка или с четка. Необходим е грунд, ако е в основата на порестата повърхност.
 3. След това използвайте изравнително решение. За тази цел, подходящи като мазилка на стените под плочката, и мазилка на стените под плочката.
 4. След това лепене на плочките на стената. Към лепилото могат да се добавят подобрени добавки. Те повишават адхезията, водоустойчивостта, еластичността на лепилото. С тяхна помощ лесно се подравнява основата. Остъклените плочки за стени се полагат плоски, обезмаслени, сухи, чисти.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да легне на пода в банятаКакво да легне на пода в банята
Италиански плочки за баняИталиански плочки за баня
Фасаден гранит под камъкФасаден гранит под камък
Как да изберем плочки за стените на банята?Как да изберем плочки за стените на банята?
Форми за производство на паважни и фасадни плочки, бордюри, градински пътекиФорми за производство на паважни и фасадни плочки, бордюри, градински пътеки
Шахтинска плочка за банятаШахтинска плочка за банята
Керамични плочки за каменни предимства и характеристики - къде да купитеКерамични плочки за каменни предимства и характеристики - къде да купите
Плочки за подово отоплениеПлочки за подово отопление
Тогава да завърши стените в банята? Опции за дизайн на банятаТогава да завърши стените в банята? Опции за дизайн на банята
Баня с мрамор Предимства и недостатъци на камъка и препоръки за избор на материалБаня с мрамор Предимства и недостатъци на камъка и препоръки за избор на материал
» » Стенни плочки под камъка, в банята, цена, декорация