Подреждането на сауната в селска къща е мъдър подход към здравето и комфорта

Сауната в частна къща е пример за подреждане и икономия

Изборът на начин за изграждане на сауна в една къща зависи главно от наличното пространство. Ако собственикът на къщата е готов да разпредели за тази отделна, просторна стая и да инвестира в изграждането на доста голяма сума пари, тогава той може да остави фантазията да се разхожда и да създаде шедьовър.

Разбира се, за едно лице или за малко семейство не е необходимо да се изгради пълноценна сауна, оборудвана според всички правила. Това е непрактично и неикономично. Но ако семейството е голямо, много роднини и приятели, които често идват да посетят и много харесват пара, тогава не може да се избегне изграждането на голяма сауна с всички необходими качества.

Изграждане на сауна в къщата - оценка на нуждите и възможностите

Стандартното оформление на пълноценна сауна включва съблекалня, където можете да се съблечете и да оставяте нещата, стая с душ за миене, парна баня. Най-компактната версия се състои от една парна баняДруг желателен елемент, макар и не задължителен, е басейнът. Няма нужда да създавате грандиозна структура за плуване. Малък капацитет, който може да бъде потопен след като се направят процедури с гореща вана, е достатъчен. Още по-добре, ако до мястото има езеро. Тя може да бъде включен в процеса на презаселване сауните в селска къща, това е, за да уговорите удобен подход, за да се установи трайни пасарелки за сигурност, с прозрачно дъно в гмуркане място във водата.

Сауна-камера - най-добрият избор, когато няма достатъчно свободно пространство

Най-удобният по отношение на инсталацията, макар и не прекалено просторен и удобен за използване, е опцията за завършен дизайн на сауната. Това е кабина със стъклена врата. Вътре има малка електрическа фурна. Можете да използвате електрически печка-нагревател. Печката се загрява, топлината се прехвърля върху камъните и от тях топлината се разпространява през парната баня. Пещта е снабдена с термостат. Можете самостоятелно да настроите нивото на отопление в стаята. Автоматичната система спира допълнителното нагряване на уреда, когато достигне зададената температура. Друга система може да бъде оборудвана с интегриран парогенератор, който доставя мека, приятна пара на стаята.

Размерите варират от кубични метри на метър, предназначени за един човек, до доста просторен, в състояние лесно да настанят няколко души наведнъж. За да се настаните в сауната-кабината не изисква много място. Можете да го инсталирате дори в просторна баня. Процесът на сглобяване не е особено труден. Това може да се направи, без дори да се прибягва до услугите на специалисти.Удобството на такъв дизайн в неговата мобилност. Ако е необходимо, лесно се разглобява и се премества на друго място. Изборът на подходяща опция за сауна кабина, заслужава да се има предвид, че колкото по-голяма е, толкова повече енергия се консумира.

Пълна сауна - пълна гама от удобства и процедури

Създаването на пълноценна сауна е много по-отнемащо време и дълъг процес. Но изразходваните сили и време ще се изплатят с неописуемо удоволствие, получено от банята, възможността да го използвате по всяко време на деня и ентусиазирани прегледи на дома и приятелите. Подреждането на сауната в частна къща е свързано с внимателната подготовка на помещенията. Много удобно е, ако има свободно помещение до вече оборудван душ или баня. В този случай е необходимо да се оборудва само един терм. За организирането на пълнофункционална сауна с гардеробна и тоалетна, е необходимо да се извършат редица работи по душ оборудване, създаване на дренажна система и канализация. хидроизолация. В допълнение, е необходимо да се направи топлоизолация и пароизолация на стаята, инсталирайте безопасна електрическа инсталация. Последният етап от подреждането на сауната ще бъде облицовката на вътрешните повърхности, осветителното оборудване, инсталирането на електрическа пещ и закупуването на всички необходими аксесоари.

Принципи и основни етапи на подреждане на сауна в дървена къща

Най-важната част от сауната е парната баня. Правилното подреждане на това помещение е гаранция за бъдещия комфорт и ефикасността на процедурите за баня. Оптималният размер на помещението е 240 см на 200 cm височина на тавана - .. 210 см ще бъде тясно и следователно по-малко удобно в стаята по-малка. Трудно е да се поддържа постоянен температурен режим в голяма стая. Освен това нивото на потребление на енергия значително се увеличава.

Започване на подреждането на сауната от пода. Най-добрият вариант за подови настилки са керамичните плочки. Той е практичен и лесен за грижи материал. Можете да направите пода дървен, но трябва да се отбележи, че въпреки че този вариант е по-евтино, но няма да продължи дълго за дървен под. Дори внимателното преработване не гарантира идеална защита срещу разпад, мухъл и, следователно, появата на постоянна неприятна миризма.

Следващият етап е покриването на стени с топлоизолационен материал от пергамон. Тогава скелетът на бъдещата парна стая е подреден според дадените размери. Направете го от боровия лъч. Планира се да влезе в термата предварително. Преди облицовката на повърхността вагона се полага с кабели, изолационни и топлоизолационни материали. За топлоизолация се използва минерална вата. За обшивка се използват устойчиви на влага дървесина: кедър, скандинавски бор, липа, аспен. Тяхната дървесина не се загрява при високи температури и не излъчва смола. Необходимо е да се оборудва сауната с добра вентилация.

Последният етап от подреждането на сауна в дървена къща ще бъде инсталирането на рафтове и монтаж на оборудване. Рафтовете се закрепват на два реда по стените. Това ви позволява да запазите свободата на движение в парната стая.

Дизайнът на сауната и изборът на аксесоари изцяло зависи от вкусовете и предпочитанията на собствениците. Основното е, че престоя в банята трябва да бъде истинско удоволствие и полза за здравето.

Видео - Сауна в частна къща, построена от собствени ръце

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сауна и сауна в къщатаСауна и сауна в къщата
Сауна Изграждане и подреждане на сауна - сауна в апартамента, къща със собствени ръцеСауна Изграждане и подреждане на сауна - сауна в апартамента, къща със собствени ръце
Баня 4 на 4 разпределение вътре и снимкаБаня 4 на 4 разпределение вътре и снимка
Вана от бара със собствените си ръце - как да се изгради сауна от бараВана от бара със собствените си ръце - как да се изгради сауна от бара
Сауна в апартамента, сега е лесноСауна в апартамента, сега е лесно
Сауни и други помещения в дома пожарна безопасностСауни и други помещения в дома пожарна безопасност
Финландска саунаФинландска сауна
Шведска саунаШведска сауна
Проекти на бани с кухняПроекти на бани с кухня
Сауна от бар 5х4, готов проект с мезонетСауна от бар 5х4, готов проект с мезонет
» » Подреждането на сауната в селска къща е мъдър подход към здравето и комфорта