Ние висим картини на стената професионално

Ние висим картини на стената професионално

основен > ПРОЕКТИРАНЕ НА ВЪТРЕШНИЯ ДИЗАЙН > Ние висим картини на стената професионално

15.09.2008 // администратор

Произведения на изкуството е чудесно нещо. И няма значение дали е скъпо произведение на изкуството или работа, извършена от детето ви в детската градина. Във всеки случай картината може да промени настроението на този интериор. в която се намира.

Но има едно условие: картината да предизвика вградените емоции, да се окача на стената, а не прах някъде в гаража или в далечния ъгъл на кабинета. Разбира се, много от вас имат работа, която възнамерявате в бъдеще да излизате във вашия интериор. Спрете да го отлагате, точно сега изберете тези произведения (снимки, рисунки, снимки), които искате да украсите интериора си. И ще ви дам няколко съвета как правилно да закачите снимките на стената.Всъщност няма много правила. Просто, висящи снимки, винаги помнете, че създавате композиция. И правилата за неговото изграждане се отнасят за събирането на картини.

Преди да започнете да карате пирон в стената, донесете снимката, която сте избрали, в стаята и вижте дали нейното настроение съответства на общото настроение на стаята, дали има усещане за дисонанс и напрежение. Ако всичко е наред и снимката за тази стая е подходяща - започнете да се мотаете.

  • В снимката отляво картината е твърде акутирана и напрегната за тази стая. Размерите му са сравними с размера на мебелите, а цветът е твърде висок на общия фон.
  • Снимката на дясната снимка по-точно хармонизира с мястото, определено за нея, както по цвят, така и по размери.

Моля, обърнете внимание, че размерът на снимката (или групата от снимки) трябва да бъде пропорционален на размера на стената, на която тя виси. Не забравяйте за правилото на "Златната секция" или че размерът на композицията е около 1/3 от размера на фона.

  • В снимката вляво снимката над камината е твърде малка за самолета, на който тя виси.
  • В снимката отдясно картината е твърде голяма за тази равнина на картината.


Все пак трябва да запомните, че големи вертикални картини създават височина на стаята и голяма хоризонтална - ширината.

Използването на този принцип е много разнообразно. Например, огромна хоризонтална снимка е добре поставена над камината, като по този начин малко се увеличава пространството. И в края на дългия коридор, например в коридора, голяма вертикална снимка или огледало, което е фокусната точка на коридора, ще изглежда добре.

При окачването на картината трябва да се има предвид, че височината на средата на изображението трябва да бъде на нивото на окото на наблюдателя (приблизително 142-175 см). Това е най-удобният начин да прегледате изображение. Все пак, ако имате някакви експресивни архитектурни детайли, които имат височина (например врата), картината може да бъде окачена на същото ниво с корпуса на вратата.

Ако имате две или повече снимки, първо създайте композиция от тях на пода, уверете се, че всичко е наред и само ги обеси на стената.

  • Ако имате две снимки със същия размер, най-често те изглеждат по-добре, ако са окачени вертикално. Въпреки че тук трябва да погледнете формата на равнината на картината.
  • Обикновено се счита, че е по-добре да изберете нечетен брой снимки за композицията. Ако предпочитате, използвайте това правило. От друга страна, равен брой снимки се използват за създаване на симетрични композиции, които работят добре в стая, предназначена за двама (спалнята).

Много добре изглежда колекция от много малки снимки, особено ако това е снимки на семейството или приятели. По-добре е да комбинирате всички такива произведения на едно място, създавайки за тях един и същ дизайн, отколкото да ги разпръснете около къщата с малки пунктирни точки. Един добър начин е да поставите най-голямата картина в центъра, а по-малките да са окачени от двете й страни, но по такъв начин, че да не претоварвате нито една страна.

Много добре изглеждащ състав от 4-5 идентични в тематични и тематични произведения, също украсени и стриктно закрепени на нивото.

Ако искате да създадете акцент в стаята специално за творбите си - не запълвайте стената с нищо друго (например рафтове), които могат да ви отвлекат от тези произведения и да създадете чувство за объркване. По-добре е да изберете за вашата работа най-важното място, което заслужават, и да ги подчертаете. Подредете мебелите по такъв начин, че да гледате не на телевизора, а на снимките. По този начин винаги ще намерите тема, за да започнете разговор с гостите си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да украсите интериора на детска стая за момичеКак да украсите интериора на детска стая за момиче
Снимки за кухненски интериорСнимки за кухненски интериор
Как да закачите хармонично картините на стенатаКак да закачите хармонично картините на стената
Живопис в интериораЖивопис в интериора
Как най-добре да се мотае модулна картина - модулни картини направени по поръчкаКак най-добре да се мотае модулна картина - модулни картини направени по поръчка
33 Идеи за декорация на стени Част 233 Идеи за декорация на стени Част 2
Правилно подреждане на картини на стенатаПравилно подреждане на картини на стената
Снимки за интериораСнимки за интериора
Как да окача картина на стенаКак да окача картина на стена
Изберете правилно снимките в спалнятаИзберете правилно снимките в спалнята
» » Ние висим картини на стената професионално