Дизайн на детска стая за момче снимка на интериор на спалня за тийнейджър

Дизайн на детска стая за момче

Проектирането на детска стая е завладяващо, но много отговорно! В края на краищата детската стая е не само функционално помещение, предназначено за спане, смяна на дрехи, учене и други полезни дейности. Това е собствен свят на малко дете, където той може да играе, да мечтае, да общува с приятели, да се занимава с творчество. Тази статия съдържа съвети за дизайна на стая за момчета от различни възрасти.

Изборът на дизайн според възрастта на момчето

Възрастта е най-важният критерий при избора на дизайна на детската стая. Ясно е, че спалнята на двегодишна възраст ще бъде значително различна от тази на 14-годишен тийнейджър.

1-3 години

  • Светли цветове
  • Ярки акценти
  • Задължително "поле" за игри
  • Усещане за комфорт
  • Защитени мебели

Тези елементи трябва да се спазват и да се прилагат, когато се създава дизайн на стая за бебе. Дете на тази възраст все още няма добре оформени интереси и предпочитания, така че помещението не трябва да бъде формализирано по никой конкретен въпрос. Основното е, че детето е удобно в стаята си. За да направите това, трябва да включвате любимите си играчки, удобно креватче, място за игри (дебела мека подложка). Особено внимание трябва да се обърне на безопасността на мебелите.

Закръглените ъгли, отказът от висококачествено детско креватче, маса и стол, съответстващи на детето, рафтове с играчки на нивото на ръцете - дават на тези моменти максимално внимание.

3-5 годиниНа тази възраст детето започва да показва индивидуалност. И тази епоха в педагогиката се нарича "магически години от 3 до 5". Детето е активно, любопитно. Той има хиляди интереси и професии. Струва си да се има предвид това при проектирането на стая за момче и мислене чрез съдържанието му. Ако областта позволява - можете да инсталирате всички гимнастически устройства (шведска стена, въже, пръстени).

В тази възраст децата се проявяват много творчески. Не забравяйте да създадете условия за боядисване и моделиране.

Основното нещо е да запомните, че в тази възраст повечето от момчетата прекарват в режим на игра. От това трябва да започнете, като проектирате стая за дете от 3-5 години.На 7-8 години

Тази възраст може да се нарече преходна. Детето все пак прекарва доброволно цялото си свободно време в игри и други любими преследвания, но в същото време вече има определени задължения. Те включват "правене на домашна работа" (приготвяне на домашна работа в училище). Следователно, важна точка в дизайна на помещението за момче на 7-8 години трябва да бъде зониране. Не е необходимо да смесвате зоната на игрите заедно с тренировъчната зона. В идеалния случай - играта трябва да бъде ясно разделена. Това ще помогне на детето да разбере думите "Защото време и забавен час".

10-12 години

В тази възраст почти всяко момче има свой герой (герой от филма, спортист, анимиран герой и т.н.). Той може успешно да се използва при проектирането на стая за дете. Основното нещо е да не се "отидеш твърде далеч", в противен случай стаята ще бъде "натиснат" от натрапчиви теми и самият дете ще се умори бързо от някога възлюбения характер. Дали момчето като паяк? Поставете тематично изображение върху едната стена (може да бъде отпечатано върху специални тапети), добавете 2-3 елемента стилизирани във вътрешността на интериора - и работата се извършва. В случай на промяна на интересите на момчето, ще бъде възможно "безболезнено" да се адаптира общото виждане на стаята към ново хоби (просто като например поставяне на стена с минал герой и промяна на тематичните атрибути).

Дизайнерска стая за момче-тийнейджър

Колкото по-голямо е детето, толкова по-развито е като човек. Очевидно са оформени ясни гледни точки за живота, са определени интереси и е избран кръг от контакти.

Когато избирате дизайна на стая за тийнейджърско момче, не забравяйте да помислите за собствените му желания!

Може би повечето от стаите ще трябва да бъдат оборудвани под един спортен ъгъл (много момчета в тийнейджърите започват да проявяват интерес към спорта). Или вземете част от стаята за определено хоби на момчето (рисуване, моделиране, музика).

Не забравяйте за подходящите мебели за сън и тренировка. Периодът на юношеството е времето на бърз растеж и образуване на организма. Ергономично бюро (и правилно подбран стол), легло с добър дюшек - си струва да обърнете специално внимание на избора на тази мебел.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Интериорен дизайн на обща детска стая за момче и момичеИнтериорен дизайн на обща детска стая за момче и момиче
Декор за детска стаяДекор за детска стая
Как да украсите интериора на детска стая за момичеКак да украсите интериора на детска стая за момиче
Украсете детската стая със собствените си ръцеУкрасете детската стая със собствените си ръце
25 Решава колко необичайно може да бъде таванът в детската стая!25 Решава колко необичайно може да бъде таванът в детската стая!
Детска стая с двуетажно леглоДетска стая с двуетажно легло
Детска стая за момичетаДетска стая за момичета
Избираме модулни мебели за детска стаяИзбираме модулни мебели за детска стая
Дизайн на детска стая за момичеДизайн на детска стая за момиче
Характеристики на създаване на интериорен дизайн за деца за двама в апартаментХарактеристики на създаване на интериорен дизайн за деца за двама в апартамент
» » Дизайн на детска стая за момче снимка на интериор на спалня за тийнейджър