Как да изберем таван за детска стая

"Звездно небе" или "приказка"? Изберете разтегателен таван в детската стая

таван в детската стая снимка

Първото нещо, което детето вижда, когато се събужда сутрин, е таванът в детската стая. Детската психика е по-чувствителна от възрастните и тази сутрешна впечатление оказва огромно влияние върху настроението на бебето: колко успешен е неговият ден, колко активен е той днес, колко бързо и лесно ще заспи вечерта.

Психолозите отдавна са доказали факта, че човек е зависим от появата на пространство, в което той трябва да остане за дълго време. В случая на деца, тази зависимост се проявява още по-ясно: твърде интензивни цветове на интериора допринася за хиперактивност на децата, те са по-лоши сън, по-тъмни otvlekayutsya- мрачни нюанси подтискат детска психика.Проектирането на тавана в детската стая изисква разглеждане на широк кръг от фактори. Таванът в детската стая трябва:

  • Създайте положителна, весела атмосфера в стаята.
  • Лесно е да се мият, да се четкаш, да бъдеш устойчив на механични повреди (високият таван не трябва да се повлиява, ако бебето хвърли топката върху него или в други подобни ситуации);
  • Бъдете екологосъобразни, хипоалергенни и безопасни.

Добър вариант, отговарящ на всички горепосочени изисквания, са опънати тавани за детската стая. Освен това, изборът на цветове и геометрията на модерните структури на таванни разтегателни елементи прави възможно използването им в помещения с всякаква стилистична ориентация.

Простри тавани в детската стая: ключовите точки на изборстреч таван за деца - снимка

Изборът на таван в детската градина ще се извършва правилно заедно с неговия малък жител. Дизайнът на таван трябва да съответства на възрастта и интересите на детето. Детското е както място за игри, така и тренировъчна зона и зона за спане. Следователно таванът трябва да стимулира развитието на децата, като ги насърчава да изследват и изследват околния свят и в същото време да създават уютна и комфортна атмосфера за отдих.

Ако е възможно, таванът може да се променя на всеки 3-4 години, когато детето расте и неговите интереси се променят. Протегнати таван в детската стая, предназначени за doshkolenok, може да съдържа рисунки на любимите ви анимационни герои на бебето, сбирки от приказки и детски книги. Таванът на стаята на ученика от долните степени може да бъде украсен с изображения на планети, географски карти, цветни изображения на дивата природа, животни и птици.

Дизайнът на тавана в стаята за старши гимназии е по-добре направен в по-класически стил. Универсална версия на дизайна на детска стая за деца на всяка възраст е таванът в стил "Звездно небе". Този дизайн в същото време успокоява и стимулира въображението, под такъв таван детето ще падне и ще се учи с интерес. При проектирането на тавани в стила на "Starry Sky" можете да използвате прожектори, с помощта на които се създава илюзия за блясъка на истински звезди и съзвездия.

таван за деца - снимка

Друга точка, която трябва да се има предвид при избора на тавани в детската стая, е размерът на самата стая. След опънати тавани са сложен дизайн, сериозно "яде" по време на монтажа височината на тавана. Ето защо, при оборудването на малко дете с нисък таван, е по-добре да се предпочитат гланцовите монофонични тавани - те ще направят стаята визуално по-висока и по-просторна. Тавани с ярки отпечатъци и сложни рисунки се правят най-добре в високите и просторни детски стаи.

Страхотна идея е зонирането на пространството на детето с таван. Тя се постига чрез използване в дизайна на тавана на различни видове текстури, цветни нюанси, както и компетентното разположение на осветителните устройства. Например, останалата част (над леглото) може да бъде мека синьо или зелено, докато игралната площ е украсена с цветни изображения на приказни герои и ярко подчертана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декор за детска стаяДекор за детска стая
Как да украсите интериора на детска стая за момичеКак да украсите интериора на детска стая за момиче
Украсете детската стая със собствените си ръцеУкрасете детската стая със собствените си ръце
25 Решава колко необичайно може да бъде таванът в детската стая!25 Решава колко необичайно може да бъде таванът в детската стая!
Декор на детската стаяДекор на детската стая
Детска стая с двуетажно леглоДетска стая с двуетажно легло
Детска стая за момичетаДетска стая за момичета
Как да украсите детската стая със собствените си ръце, като използвате шаблони за рисуванеКак да украсите детската стая със собствените си ръце, като използвате шаблони за рисуване
Варианти на тавана в детската стая за момчетоВарианти на тавана в детската стая за момчето
Версия на тавана за дете е звездното небеВерсия на тавана за дете е звездното небе
» » Как да изберем таван за детска стая