Таван в детската стая

Таван в детската стая

Таванът в детската стая е важна част от интериора му. В края на краищата таванът е първото нещо, което детето вижда, когато се събужда, така че красивият таван може веднага да повиши настроението на детето. Звездно небе със светлина-луна, превръщащо ден в синьо небе с сладки пухкави облаци или друго интересно решение ще привлече душата, бебето и по-голямото дете. Декорацията на тавана трябва хармонично да се комбинира с цялостното обзавеждане: мебели. врати, тапети. подови покрития, завеси и др.

Цветово решение на тавана в детската стая

Когато избирате цвета на материала за таванно покритие, консултирайте се с вашето дете. По-добре е да приемете неговите желания, в края на краищата - това е неговата стая и той прекарва много време в него. Разбира се, с възрастта цветните вкусове на вашето дете могат да се променят. Но в края на краищата, и ремонт в детската стая все още трябва. Тогава цветът на финала може да се промени.Ако детето е все още много малък, той трябва да се има предвид, че малките деца предпочитат светли тонове на червени, лилави и розови нюанси - но таванът е все още спокойни пастелни цветове ще изглеждат по-добре. По правило това предпочитание се променя с възрастта. Девет години с деца са са по-скоро като жълто, оранжево, зелено. Повечето деца след дванадесет се наричат ​​любими сини цветове. Но вашето дете може да има и други вкусове.

По отношение на тематичните тавани, има много неща, зависи от пола на детето: в интериора на стаята на детето за момичета ще изглежда страхотно таван с пеперуди и облаци, и дизайна на стаята на детето за едно момче украсяват тавани с небесни тела или самолети.

При проектирането на тавана, произведенията за изкуство или винил стикери ще ви помогне. С помощта на тавана можете да подадете любимите си герои от карикатури и приказки, украсете го с облаци, весело слънце, вълшебни пеперуди, цветя и птици.

Материали за таванното покритие в детската стаяТаванът, покриващ в стаята на детето, може да бъде изработен от гипсокартон. Тавани от гипсокартон в детската стая - решението е както практично, така и естетично. Гипсокартонът маскира недостатъците на основния таван добре. Повърхността му е лесна за боядисване и боядисване според намерението на дизайнера. Окаченият таван надеждно скрива проводниците на осветителните тела, подходящи за монтиране на вградени осветителни тела.

Могат да се построят осветителни тела в таванния участък. Покривните полимерни тавани са чудесни за инсталиране в стаята на малък член на семейството. За тяхното производство се използват екологични материали, които не излъчват вредни вещества. И на гладката плоска повърхност на тавана за разтягане в детската стая можете да създадете истинска приказка.

Комбинацията от опънат таван с гипсокартон също представлява голяма стая за въображение.

Таванно осветление в детската стая

Най-доброто решение за осветяване на детска стая е меката дифузна светлина, отразена от матовото покривно покритие. Окачен таван от гипсокартон, в който са построени пунктирани халогенни крушки - чудесен вариант. Осветлението е светло, но в същото време окото не заслепява, така че детето се чувства удобно.

Обелените осветителни тела под тавана в детската стая са неподходящи, защото детето им може неволно да докосне, например, да играе с топка, което може да доведе до лоши последици. Не използвайте флуоресцентни лампи, които леко действат върху зрението ви, за да осветяват детската стая. С възрастта на детето устройството за осветление на стаята може да се промени. Но общото осветление на тавана трябва винаги да се комбинира с местното. Основното е, че в стаята ви детето се чувства удобно и удобно.

Кулемин Олга за блога "Активна мама"

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Интересни занаяти за деца Детски детски стаиИнтересни занаяти за деца Детски детски стаи
Занаяти за децаЗанаяти за деца
25 Решава колко необичайно може да бъде таванът в детската стая!25 Решава колко необичайно може да бъде таванът в детската стая!
Декор на детската стаяДекор на детската стая
Стенна декорация в детската стаяСтенна декорация в детската стая
Варианти на тавана в детската стая за момчетоВарианти на тавана в детската стая за момчето
Версия на тавана за дете е звездното небеВерсия на тавана за дете е звездното небе
Избор на врати за детската стаяИзбор на врати за детската стая
Простри таван в детската стаяПростри таван в детската стая
Стената за детската стая е един от най-удобните видове мебелиСтената за детската стая е един от най-удобните видове мебели
» » Таван в детската стая