Дървени тавани - 25 примера за интериор

Дървени тавани - 25 примера за интериор

3 юли 2013 г. | 2088 гледания

Има много опции за избор на таванно покритие: напрежение, гипсокартон, лепило, алуминиева стойка и много други. Но всички същите дървени тавани на много показатели изглеждат извън конкуренцията.

Наскоро при декорирането на интериора на помещенията има тенденция да се използват все повече и повече естествени материали, включително дърво. Това са мебели от масивно дърво и естествен паркет, дървени прозорци и интериорни врати, дървени первази и стенни панели. И, разбира се, окончателното докосване за такива интериори ще бъдат таваните на дървото.

Дървото е класически естествен материал, който винаги е бил използван за декориране на интериори, включително за довършителни тавани. И сега, в много древни сгради, дворци, замъци, можете да видите уникално украсените таванни колони от изкуствено обработено дърво.Способността на материала да се запази топло, "диша", уникална красота на рязането - тези естествени свойства на дървото винаги бяха оценени. Дървени тавани дават усещане за топлина, уют, създават атмосфера на стабилност и благородство.

Дървото също така може да разсейва светлината и да създава малък ефект на засенчване в стаята. Играта на сянка и светлина често се използва от дизайнерите като една от основните техники за декориране на интериор. А дървеният таван абсолютно поглъща звуци. В стая с таван, акустиката е почти идеална за комфортен престой в нея. Така че, когато построявате или ремонтирате дом, не е нужно да пестите материал за тавана.

Стилът на тавана от дърво може да бъде много различен. Единият проект е в състояние да придаде ограничения и строгост на стаята, докато другият, напротив, ще го направи уютен и топъл. Всичко зависи от функционалната цел на стаята - офиса, спалнята, дневната или например офиса, както и личните предпочитания на клиента.Нанасянето на оцветено покритие или бистър лак ще подчертае уникалния образец на дървото. Цветът и текстурата на дървената повърхност също могат да бъдат променени чрез боядисване в подходящ цвят. Освен това, това третиране увеличава трайността на материала, предпазва го от паразити на дървесина и влага.

Също така, таванът може да бъде украсен с елементи от основното дърво. Дървото е отличен материал за експерименти. Лесно е да се обработва, което ви позволява да създавате интересни дизайни от него с портали, релефни греди, первази. Такова покритие на повърхността с различни допълнителни детайли ще подчертае стила на стаята, ще позволи да се постигне уникалност, да се подчертае определена тема.

Не трябва да се забравя, че дървото с тъмни нюанси, колкото и да не би било, визуално намалява пространството. Това цветово решение е подходящо само за просторна и светла стая. За използването на лека дървесина няма такива ограничения. Също така, дизайнерите съвсем често съчетават различни видове дърво, композирайки композиции от фрагменти от различни тонове.

Под дървения таван е изключително удобно да се скриват вентилационните тръби или проводниците. В дървени летви или панели е лесно да се изградят осветителни тела с много различна конфигурация.

Таванските конструкции от дърво могат да бъдат преустановени или подадени. Универсалните окачени тавани се използват по-често, тъй като инсталирането на окачена система изисква наличието на припокриване на дървени греди. Таванните панели могат да бъдат от множество ценни дървесни видове, както и евтини породи, фурнировани с фурнир. Последният тип панели с външен вид и характеристики не е по-малък от скъпите панели и е по-икономичен.

Трябва да се отбележи, че завършването на тавани с дървени панели има редица предимства пред боядисване и декоративно боядисване:

  • преди инсталирането на дървени панели не се нуждаете от "груба мазилка";
  • не е необходимо да се запечатват комуникации - електрически проводници, водопроводи;
  • до края на инсталацията е възможно да се изгради например допълнителен кабел за сигнализация или интернет;
  • в случай на свиване в дома, това няма да се отрази на панелите, те няма да загубят външния си вид;
  • панелите не се страхуват от мокро почистване;
  • дървени тавани - издръжливи, екологични, топли, престижни и красиви!

Дървените тавани са проектирани от дизайнерите до изключителен дизайн. Скъпите тавани от дърво изискват подходящо ниво на декорация на стена, качествени текстилни изделия и мебели. Но това не означава, че тази опция не е подходяща за декорация, например, таван в дневната в типичен град апартамент. Достойно и икономично решение на тавана на дървото в този случай може да бъде облицовка. Лесно е да се монтира, е подходящо не само в града, но и в страната.

Така че, дървеният таван е начин на довършване, доста достъпен за различните категории купувачи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Приложение на щит за мебелиПриложение на щит за мебели
Декориране с декоративни панелиДекориране с декоративни панели
Класически интериорен стилКласически интериорен стил
Стени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотографияСтени - ремонт, декорация, дизайн - интериорна фотография
Тавани за дървени къщиТавани за дървени къщи
Дървен таван от производител на самара, тавани от дърво тавани производство на окачени дървени…Дървен таван от производител на самара, тавани от дърво тавани производство на окачени дървени…
Завършване на дървената къща, като се вземат предвид всички тънкости и нюансиЗавършване на дървената къща, като се вземат предвид всички тънкости и нюанси
Таванът на дървото в апартамента снимка в спалнятаТаванът на дървото в апартамента снимка в спалнята
Каменна мозайкаКаменна мозайка
Дървени тавани от масивна дървесина в Краснодар Кофражни тавани от масивно дървоДървени тавани от масивна дървесина в Краснодар Кофражни тавани от масивно дърво
» » Дървени тавани - 25 примера за интериор