Поддържане на дървена греда върху тухлена стена

Нюанси за подреждане на греди

За поддържане на лъча върху тухлена стена най-често се използват подпори от стомана.

При носенето на тавани върху тухлена стена между гредите и щифта, трябва да се направи вентилационна въздушна междина.

Този факт, като поддържането на лъча върху тухлена стена, означава, че краят на гредата може да се деформира доста свободно. В момента на отклонение гредата трябва да се завърти и при въздействие на температурните условия тя трябва да се движи по оста (надлъжно).

Именно в този случай операцията ще бъде безопасна и надеждна и ще се извършва без допълнително напрежение. За постигането на тази цел се използват мобилни и фиксирани носители.

Важни функции на процеса, като инсталирането на греди, включват осигуряване на свързването на съществуващия етаж с конструкция, която го поддържа, например със стена (колони). Най-важните фактори за надеждността и здравината на издигането на припокриването и опората са: дълбочината, в която са вградени гредите, тяхното закрепване в стената и, разбира се, оптималният избор на носещата конструкция.

Поставяме греди в стената

Схемата за поддържане на дървения лъч на стената.В строителството етапът на вграждане на греди в стената е най-важният и отговорен. Структурите на подовете трябва да отговарят на високите изисквания за надеждност и дълготрайност, тъй като те са гаранция за безопасност за всички, които живеят в къщата.

  1. Първото нещо, което трябва да се направи, е да се режат краищата на гредите под ъгъл, равен на 60 градуса.
  2. Извършвайте обработката на крайните краища на гредите с помощта на антисептичен състав. Друго характерно действие на този етап е процедурата за третиране на смолата.
  3. След това е необходимо краищата на гредите да се увиват с покривен филц и да се поставят така, че да не достигат задната стена на гнездото, около 40 мм (+ - 10 мм).
  4. След като гредата е положена, нейните страни (странични и горни) се затварят с помощта на разтвор, в който съставката включва чакъл.

Поддържащи греди на тухлени стени: a - с уплътнение в стената, b - със скоби, в - на конзолата, г-н пиластър. 1 - скоба, 2 - конзола, 3 - пиластър.

При съществуващата дебелина на стената, равна на 2,5 тухли (това е приблизително 640 мм) или повече, гредите, или по-скоро техните краища, не са покрити с хоросан. За това е по-подходящ друг вариант на пломбата.

Тъй като лъчът с краищата си поддържа стените (обикновено не повече от 150 мм), ясно е, че има свободно пространство между неговия край и стената на гърба (отзад), приблизително 100 мм.Това разстояние е подходящо за поддържане на въздушния слой и за полагане на изолацията. Що се отнася до гнездото, дъното му трябва да бъде изравнено с бетон, след което се полага слой от битум и два слоя палма.

Горната част на гнездото и страничните му стени са покрити с катран.

Схема на припокриване на тавана във външната стена: 1 - стена - 2 - облицовка - 3 - вграден край на гредата - 4 - плоча плоча.

Но за задната стена използвайте замазка. Този слой от филц е натиснат с дъска, която е била подложена на антисептично третиране. Дебелината му обикновено е 25 мм.

Имайте предвид, че краят на лъча трябва да бъде положен по такъв начин, че пространството между него и дъската да е приблизително 40 мм.

Ако стените на къщата ви са по-малки от посочения по-горе, например в две тухли, тогава ще ви е удобно следният метод.

  1. Както в първия случай, задната стена на гнездото е покрита с покрита с катрани катран в два слоя.
  2. След това се изработва кутия с три стени, повърхността й се пробива и се поставя в гнездото, натиска се с усещането, което се усеща по-рано.
  3. Ако обаче по време на строителството на тавански етаж има затваряне на гредите, а стените покриват дебелината на две тухли, трябва да се обърне специално внимание на гнездата или по-точно на тяхната защита. Както в примера по-горе, необходимо е да се направи кутия с три стени, да се смила повърхността й и да се покрива с филц.
  4. Гредите, разположени в близост до комините, се намират на разстояние не по-малко от 400 мм от вътрешната им повърхност.

Схема за затваряне на дървен лъч в тухлена стена: 1 - дървена греда - 2 - края на лъча, покрита с катран и обвита с катран;

3 - хидроизолация - 4 - тухлена стена - 5 - въздушна междина между стената и скосения край на гредата.

Разбира се, също така се случва, че гредата не може да бъде разположена на по-далечно разстояние от комина. При такива обстоятелства лъчът се нарязва на структурата на болта.

И самият болт се нарязва на два греди, в резултат на което се получава отслабването им. Намаляването на затихването се постига чрез подреждане на гредите с по-дебел връх по отношение на комина.

При конструкцията на тухлени, каменни и други подобни конструкции е необходимо да се спази условието, че между стената и външните греди има междупланинско разстояние от минимум 50 мм. Вграждането му се извършва с рейки. Не забравяйте, че гребът и лъчът са отделени един от друг чрез слой покривен филц или слой покривен материал.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Система за покривни покривалаСистема за покривни покривала
Тухлички в интериора - идеи за дизайн на стениТухлички в интериора - идеи за дизайн на стени
Как да нарисувате тухлена стена със собствените си ръце, видеоКак да нарисувате тухлена стена със собствените си ръце, видео
Как да укрепим дървения лъч на припокриването със собствените си ръце материали и инструменти,…Как да укрепим дървения лъч на припокриването със собствените си ръце материали и инструменти,…
Затопляне на стените на тухлена къща от 80 грЗатопляне на стените на тухлена къща от 80 гр
Декоративни греди на таванаДекоративни греди на тавана
Дървен паркет в тухлена къщаДървен паркет в тухлена къща
Тухлена стенаТухлена стена
Какво да направите, ако имате нужда от подсилване на дървен лъчКакво да направите, ако имате нужда от подсилване на дървен лъч
Тухлена стена във вътрешността на апартамент или къщаТухлена стена във вътрешността на апартамент или къща
» » Поддържане на дървена греда върху тухлена стена