Поддържане на лъч върху тухлена стена с голяма и намалена дебелина

Как се поддържа лъчът върху тухлена стена?

  • Материал и конструкция на пода
  • Методи за вграждане на греди
  • Тухлена стена с голяма дебелина и поддържана от греди
  • Поддържа лъча с намаляване на дебелината на стената
  • Монтаж и закрепване на греди
  • Монтаж на пода
  • Поддържане на метален лъч върху тухлена стена
  • Обобщение

Най-важният елемент в изграждането на всяка къща е таванът. Конструкцията на тавана може да се основава на използването на греди и плочи, които от своя страна могат да бъдат дървени, метални, бетонни. От особен интерес е специфичността на монтирането на тавани върху тухлена стена, тъй като изграждането на тухлени къщи е много обичайно. Поддържането на лъча върху тухлена стена или съответно поддържането на плочата върху тухлена стена е важен фактор за надеждността и безопасността на целия етаж.

Изборът на носещата конструкция зависи от материала, дълбочината на уплътнението и от анкерирането в стената.

Основната характеристика на опората на конструкцията върху тухлена стена е възможността за достатъчна свободна деформация на краищата на гредата, когато тя е огъната. Безопасността и надеждността на конструкцията могат да бъдат постигнати само чрез осигуряване на правилно свързване на снопа към стената, като се избягват опасните натоварвания в материала дори при въздействие на екстремни температурни условия. При избора на конструкцията на опората, материалът, дълбочината на затварянето и закрепването в стената се вземат изцяло под внимание.

Материал и конструкция на пода

Таблица за изчисляване на напречното сечение на гредите.

Като цяло, припокриването е носеща структура на сградата, разделена по предназначение: interstorey, таван, мансарда. Конструктивно, припокриването може да бъде разделено на два вида: сглобяеми (надлъжни и напречни настилки) и монолитни (плочи).

При строителството на частни къщи най-популярни са сглобяемите тавани с дървени греди. Този материал е изработен от силни дървесни видове и видове мека дървесина. Размерът на стандартния образец, в зависимост от целта на припокриването и натоварването, варира между:

  • височина - 150-300 мм;
  • ширина - 100-250 мм.

За да се увеличи продължителността на живота, лентата се импрегнира с антисептично и смазвано.

Укрепваните носещи конструкции понякога се извършват с използване на метални греди. За тази цел се предлагат стандартни стоманени греди. Стандартите за безопасност установяват, че в случай на използване на такива греди, техните краища трябва да почиват върху зидарията през разпределителните възглавници.Монолитните тавани са изработени от стоманобетонни плочи. Използвани фабрични плочи, състоящи се от армировка и бетонна маса със стандартни размери. За да се намали теглото на плочата, като правило, кухи.

Връщане към съдържанието

Методи за вграждане на греди

Схемата за затваряне на краищата на дървени греди в тавана таван в стена 2 тухли дебели.

Надеждността и сигурността на припокриването до голяма степен се определя от правилността на вграждането на лъча в стената. Уплътнението определя естеството на опората върху тухлената стена и този етап на строителството е най-важният.

Дървен лъч се монтира в ниша от тухлена зидария с дълбочина до 150 мм. Краят завършва с известно третиране: задната част е закалена под ъгъл около 60 °, е импрегнирана с антисептик и смола, обвита с катран или рубероид. Обвитите краища са поставени в тухлена стена с разстояние от задната стена на нишата с 30-50 мм. Разликата е изпълнена с топлоизолация (минерална вата, филц и др.). Положените краища обикновено са замърсени (затворени) с разтвор от бетон, битум или покрити със слой покрив.

Връщане към съдържанието

Тухлена стена с голяма дебелина и поддържана от гредиВ случаите, когато дебелината на тухлената стена надвишава 600 мм (2,5 тухли), се препоръчва малко по-различен метод на вграждане. Гнездото в зидарията е направено по такъв начин, че разстоянието между края на гредите и задната стена на вдлъбнатината да е не по-малко от 100 мм. Общата дълбочина на нишата се избира, като се вземе предвид фактът, че лъчът трябва да лежи на стената за дължина най-малко 150 mm. Останалият клиренс ви позволява да поставите топлоизолационния материал в него и да осигурите въздушен слой.

Долната част на гнездото е подсилена с бетонов разтвор, битумен слой и два слоя покривен филц или покривен филц. Това създава възглавница за полагане, която в този случай подравнява повърхността на зидарията. Нишата в горната и страничната части е покрита с циментова замазка.

Връщане към съдържанието

Поддържа лъча с намаляване на дебелината на стената

Схема за затваряне на краищата на лъча в стена с дебелина 0,64 m и повече.

Когато правите таван върху тухлени стени с дебелина около 500 мм (2 тухли), техниката за затваряне трябва да се промени. В ниша на дълбочина 250 мм, оставена в тухлена зидария, е монтирана дървена кутия с 2-3 стени. Между задната стена на нишата и кутията е поставена калцирана пяна. Стените на кутията са обработени с антисептик и импрегнирани със смола.

Долната част на нишата се изравнява с два слоя покривен филц или покривен филц. Страничните стени на гнездото се затоплят с филц. Кутията е инсталирана в ниша, така че да натисне филтъра. Подът на гредите се поддържа от дъното на кутията на дължина най-малко 150 mm.

С намалена дебелина на тухлената стена е необходимо да се контролира дебелината на стената, останала след формирането на нишата. При дебелина на стената, по-малка от 50 mm, съществува опасност от навлизане в студено състояние и поради това е необходимо да се осигури допълнителна изолация в областта на опората на лъча върху тухлена стена.

Връщане към съдържанието

Монтаж и закрепване на греди

Процесът на инсталиране на греди в производството на тавани зависи от предназначението на пода, площта и товарите. Обикновено дървеният лъч се разпределя по дължината на носещите тухлени стени на разстояние от 600 до 1500 см една от друга. Определянето на гредите започва с екстремни и равномерно разпределени по дължината на стената. Препоръчително е да се осигури пропуск между крайния лъч и ръба на стената най-малко 5 см.

Полагане на припокриване и последващо фиксиране.

Важен елемент от монтажа на пода е проверката на хоризонталното изравняване на гредите и равномерното разположение на всички греди по отношение на пода. Отклонението на хоризонталното или неравното ниво ще доведе до допълнително натоварване в поддържащата зона на тухлената стена, особено след по-нататъшното полагане на напречните дъски.

Увеличете надеждността и здравината на поддържането на тухлената стена, като използвате допълнителни крепежни елементи. Най-голямо приложение се открива в стоманените котви. Котвата се укрепва така, че между външната повърхност на стената и нейния край да има разстояние най-малко 15 мм. Котвите за котва и подовете са закрепени с нокти и метална обшивка с размери най-малко 6x50 мм.

Връщане към съдържанието

Монтаж на пода

След монтирането и затварянето на гредите се монтира напречното настилка. За производството на дъски за подови настилки се използват дебели 25-45 мм дебел шперплат. Монтирането на подовата настилка се извършва върху покрива на топлоизолационните слоеве. Когато се припокриват помежду си, шумоизолиращият слой също се разпространява. Монтирането на подовата настилка се извършва върху горните ребра (лагери), които са закрепени към лагерите.

При производството на подовата настилка трябва да се използва стандартен инструмент. Предлага се следният набор от инструменти.

За обработка и фиксиране на дървени елементи:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тухлена стена като елемент на декор homeandgardenТухлена стена като елемент на декор homeandgarden
Тухлена стена в интериора 63 снимкиТухлена стена в интериора 63 снимки
Тухлички в интериора - идеи за дизайн на стениТухлички в интериора - идеи за дизайн на стени
Как да нарисувате тухлена стена със собствените си ръце, видеоКак да нарисувате тухлена стена със собствените си ръце, видео
Тухлена стена в интериорния дизайн на апартаментаТухлена стена в интериорния дизайн на апартамента
Затопляне вън и вътре в стените на тухлена къща с минерална вата, пяна, PPUЗатопляне вън и вътре в стените на тухлена къща с минерална вата, пяна, PPU
Затопляне на стените на тухлена къща от 80 грЗатопляне на стените на тухлена къща от 80 гр
Тухлена стена в банята енергийна бруталност баня плюсТухлена стена в банята енергийна бруталност баня плюс
Монтаж на прозорци в тухлена къщаМонтаж на прозорци в тухлена къща
Прозорец индустрия в тухлена зидария зидария, устройство и размериПрозорец индустрия в тухлена зидария зидария, устройство и размери
» » Поддържане на лъч върху тухлена стена с голяма и намалена дебелина