Избор на качествено полимерно покритие за бетонни подове, преглед

Избираме заедно полимерно покритие върху бетонен под

03 април

Към днешна дата полимерните настилки от бетон се използват най-често в промишлени помещения. Изграждането на такива покрития позволява прахосване на грубата повърхност и добавяне на сила, както и декоративност.

За тези цели могат да се използват полимери от различни типове - избран е специфичен вид покритие в зависимост от изискванията за крайната повърхност на използваното помещение.

Видове и процес на създаване

Полиуретанови или епоксидни полимери могат да се използват за запълване на повърхности. Като пълнител за такива покрития се използва кварцов пясък, който допринася за повишаване на якостта на повърхността.

По отношение на класификацията, тези покрития са разделени на три вида, в зависимост от дебелината на покритието и неговия състав.Така че малко количество кварцов пясък се съдържа в тънкослойни течни подове, чиято дебелина не надвишава един милиметър. До 50% от пясъка може да се съдържа в самонивелиращи се самонивелиращи се подове, чиято дебелина може да достигне пет милиметра. Около осемдесет и пет процента от кварцовия пълнеж може да бъде в силно напълнени подове, чиято дебелина е от 5 до 8 мм.

Тънкослойните полимерни покрития също се наричат ​​боядисване. Препоръчително е да ги използвате в случаите, когато е важно да се подготвят промишлени покрития бързо и лесно от финансова гледна точка. Независимо от това, при значително механично натоварване тези повърхности се изтриват много бързо.

Този метод обаче се използва за защита на бетонната основа. Освен това, по този начин е възможно по същество да се усъвършенства повърхността, като се оформя декоративно. В процеса на създаване на тънкослойни покрития е необходимо внимателно подготовка на основата. Това гарантира стабилността на тези повърхности.

Най-универсалните са самонивелиращите се самонивелиращи се подове - те се отличават с висока естетика и гладкост на повърхността.Те могат да се използват във всякакви помещения, независимо от нивото на механичното натоварване на пода. Сред предимствата на тези покрития са не само износоустойчивостта, но и устойчивост на химикали, абразия, еластичност, хигиена, лесна инсталация и грижа.

Най-голямата устойчивост на износване има бетонни полимерни подове. В допълнение, те са много устойчиви на удар и износване. Тези видове покрития са така наречените полимерни бетони - те съдържат не само значително количество кварцов пясък, но и много допълнителни пълнители, които правят възможно създаването на антистатични и други повърхности със специални свойства.

производствени фирми 

Епоксидни и полиуретанови покрития с кварцов пясък като пълнител (включително цвят) са представени от Remmers, Sika и Caparol. Смесите, използвани в суха форма за втвърдяване на бетонните подови повърхности, се произвеждат от Multitope, Armorite, Panneks и Bausil.

Избирайки конкретен производител, трябва да се вземе предвид не само ценовата гама на предложените решения, но и репутацията на компанията на световния пазар. Освен това, утвърдените компании се отличават с високо ниво на обслужване и предлагат по-дълъг гаранционен период за своите продукти.

Предимства на покритието

Високотехнологичният полимерен под може да се използва в индустриално помещение за десет или повече години. Препоръчително е този тип покритие да се използва на местата, където изискванията за хигиена са високи, тъй като поради безпроблемното им и монолитно почистване не е трудно.

Най-често се използват смесени полимерни смеси като ремонт за бетонна основа.

Сред предимствата на полимерните материали са трайността, устойчивостта на износване, устойчивостта на всички външни влияния, включително температурата, абразивните и химичните. В процеса на работа полимерният под не изисква прилагането на превантивни процедури и ремонтните работи могат да се извършват локално.

Как да изберем подходящия полимерен под за бетон

Основните полимерни материали за насипно покритие са полиуретанови и епоксидни компоненти. По-рано полиуретановите подове се считаха за дефицит, тъй като в процеса на тяхното създаване бяха използвани внесени компоненти.

Днес разликата в цената е толкова очевидна, а производството на всички компоненти е установено в нашата страна. Поради това е основният критерий за избор на техническите характеристики са materiala.Tak повърхност въз основа на полиуретанови компоненти притежават високи нива на еластичност, по-добра устойчивост на износване и издръжливост.

Поради обхвата на използване на такива материали - повърхности обект на значително износване и въздействие nagruzkam.Chto Що епоксидни покрития, те са по-устойчиви на UV и химическа устойчивост. Те се отличават с висока твърдост. Освен това е възможно такива покрития да се подредят дори при определено съдържание на влага в бетонното покритие - от четири до шест процента.

заключение

Важен фактор при избора на покритие може да бъде неговата цена. Така че за момента той е повлиян от няколко моменти, по-специално:

  • Първоначално състояние на бетонния под (замърсяване, равномерност, якост и наличие на пукнатини);
  • Предполагаеми условия на работа на покритието и изискванията за крайната повърхност (водна и химична стабилност, износване и износване, декоративност);
  • Обеми и срокове на изпълнение на работа;
  • Разходи за консумативи.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове бетонни покрития бетон, двуслоен бетон, самонивелиращ се цименто-полимерен съставВидове бетонни покрития бетон, двуслоен бетон, самонивелиращ се цименто-полимерен състав
Подови настилки за складови и цехове - течни подове от КраснабПодови настилки за складови и цехове - течни подове от Краснаб
Епоксидна замазка за бетонЕпоксидна замазка за бетон
Без индустриални подове без прахБез индустриални подове без прах
Ремонт на бетонен под в склада със собствени ръцеРемонт на бетонен под в склада със собствени ръце
Индустриални подове, бетонни подове, саморазливни подове, полимерни подове, настилки, настилки,…Индустриални подове, бетонни подове, саморазливни подове, полимерни подове, настилки, настилки,…
Бои за бетонни подовеБои за бетонни подове
Укрепване на бетонния под в апартамента, полиуретанови подовеУкрепване на бетонния под в апартамента, полиуретанови подове
Укрепване на импрегнацията за бетонни подове - импрегниране на бетон от производителяУкрепване на импрегнацията за бетонни подове - импрегниране на бетон от производителя
Монтаж на течни триизмерни етажаМонтаж на течни триизмерни етажа
» » Избор на качествено полимерно покритие за бетонни подове, преглед