Как да избирате и фиксирате висящ стол към опциите за таван на снимката

Окачен стол до тавана: от избор до прикачване

Кой от нас не обичаше да ходи на люлка като дете. Мнозина не изоставят това начинание в зряла възраст, а понякога виждат това забавление за децата, така че да се забавляват. Очевидно един от тези любители на пътуването се замисли и защо не направи нещо подобно у дома. В крайна сметка, за децата има люлки вътрешен малък формат, дали да излезе с нещо подобно, че не можеш, които биха могли да издържат теглото на възрастен, както и да му позволи да комфортно пребиваване?

И намери решение - висящ стол. Ето защо мнозина ще се заинтересуват да научат как да направят правилния избор на модела и след това да го инсталират правилно. За това даваме не само подробно описание, но и визуални снимки.

Повече за продукта

Изобретението е родено в Дания. Той дойде с дизайнер в средата на ХХ век. Но до днес този дизайн се счита за дизайнерски мебели. И едва сега се използва все по-често в частните домове и в градските жилища на нашата страна. Това е възможно благодарение на неконвенционалната форма, съвременните материали и ергономичния дизайн на продукта.

Какво представлява един висящ стол? За това трябва да погледнете предложената снимка. Изглежда като фотьойл като удобно легло, което обикновено е изтъкано от ратан или лози. Продуктът може да бъде изработен от пластмаса или акрил. Столът е окачен на тавана с кука. Това ви позволява да се люлеете във всички посоки. Не е чудно, че се нарича и люлеещ се стол.

Тъй като това изобретение се използва главно за възрастни, въпросът е здрав, но колко може да се поддържа? Несъмнено този показател зависи от качеството на използваните материали, но като цяло - до 100-150 кг. На пазара има повече "силни" продукти, въпреки че те са по-малко търсени.

видове

Дизайнът на окачения стол не може да се нарече труден. Както се казва, в простотата всички гении. Позицията за сядане е половината от елипсата или кръга. Могат да бъдат изработени от различни материали. Използвайки вериги или блокови системи, дизайнът е прикрепен към куката на тавана.Този продукт се характеризира с подвижност. Много удобно е да се люлееш, да си почиваш. Въпреки своята простота, дизайнът може да бъде различен. В тази връзка има такива класификации:

Възможно натоварване. Стандартната цифра е 100 кг. Това се отнася за продукти, изработени от пластмаса, плат или ратан. Що се отнася до столовете на прозрачния им акрил, товарът може да бъде до 200 кг.Във форма. Това може да са гореспоменатите прозрачни седалки - мехурчета или затворени модели. Има продукти за няколко души наведнъж - те се използват главно в летни вили. Има и още нетрадиционни опции: под формата на торби или конуси.

Според материала на производството. Модерни модели могат да бъдат изработени от пластмаса, ратан, акрил, дърво, метал, плат или лози. Изборът на материал зависи от основата, предназначението на продукта и стила на интериора. И ако някои продукти са леки и безопасни, то други, например от метал, могат да бъдат много тежки, така че те ще изискват специален подход за фиксиране.

Чрез метода на закрепване. В допълнение към фиксирането към тавана, окачен стол може да бъде прикрепен към пръта. Благодарение на този подход продуктът може да бъде преместен по тази лента. Има модели, които са фиксирани както към пода, така и към тавана. По този начин не се върти - само въртене около оста си.

Фотьойл-балон и ракита

Помислете за двете най-често срещани опции: стол-балон и ракита.

Така че, балонният стол е разработен от финландския дизайнер през втората половина на ХХ век. Рамката на такъв продукт е метална, а тялото е изработено от акрил. Всичко това е незабележимо окачено на метална верига. Благодарение на кръглата форма се образува особен акустичен ефект, създаващ уютна атмосфера за почивка.

Такова кресло е добре за четене. Ето защо, ако искате да се интересувате детето от четенето, може би си струва да опитате тази опция.

Що се отнася до ракита, тя може да стане свой собствен в ekostila и дори ретро. Може да бъде направен от бамбук, кокосово влакно, ратан и дори крокодил. Перфектно добавете към стола няколко малки възглавници.

Нюанси за закрепване

Дори ако си купите висящ стол, няма да можете да го използвате веднага, тъй като ще трябва да се грижите за закрепването му на тавана. И това не е толкова просто, колкото изглежда. Факт е, че закрепването към плочите не е лесно упражнение. И така, си струва да се обмислят варианти, как може да се приложи.

Приложение на екрана или шината за разпределение на товара. Такова закрепване от профил от метал се прави. Гумата се простира през тавана, преминавайки по периметъра. За него се извършва закрепването на окачена конструкция.

Използвайте специални съединения, които се вписват в дупките и след това поставете кука в тях.

Приложение на химически котви. Това е полимерна паста, въведена в кухините на припокриването. Това се прави с помощта на строителен инструмент - спринцовка. След нанасяне на паста, закрепващите елементи незабавно се завинтват. Когато съставът замръзне, се извършва окончателното и силно фиксиране.

По този начин ще бъде необходима спринцовка, както и перфоратор с бормашина с необходимия диаметър, за да се осигури това. И, разбира се, куката.

Изберете и коригирайте

Въз основа на информацията, предоставена с снимката, можете да изберете най-оптималната опция за себе си, предвид условията на използване, естетиката и практическата страна на проблема. И вие можете да поправите всичко сами, въоръжени с минимум материали и инструменти. И тогава просто трябва да се наслаждавате на творението си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Черепният столЧерепният стол
Председател леглоПредседател легло
Домашни текстилни възглавници за столДомашни текстилни възглавници за стол
Калъфи за столовеКалъфи за столове
Декорация на висок столДекорация на висок стол
Меки кресла за почивкаМеки кресла за почивка
Дизайн на детска стая за момичеДизайн на детска стая за момиче
Шкаф-люлки и люлка-стол за домашно люлкаШкаф-люлки и люлка-стол за домашно люлка
Ортопедичен стол за ученициОртопедичен стол за ученици
Три необичайни стола и един стол - всички най-интересни!Три необичайни стола и един стол - всички най-интересни!
» » Как да избирате и фиксирате висящ стол към опциите за таван на снимката