Как да направите самонивелиращи подови настилки

Правилно запълване на подложката за пълнене

Изсипване на саморазливна смес

Модерните строителни технологии осигуряват много възможности за изграждане на висококачествена и трайна настилка, а един от най-популярните начини е да се напълни пълнежът. Тази технология е толкова разнообразна, че ви позволява да изберете подходящата опция за почти всички първоначални условия или крайни задачи.

Има самонивелиращи се подове за индустриални помещения и за хол, начало и завършване, полимерни насипни 3D подове или просто гланцови безшевни покрития, груби и декоративни.

Какъв е насипният етаж?

Видовете течни подове са разделени на няколко категории, които обхващат както целта на пола, неговите възможности, състав, така и декоративни задачи. Например има самонивелиращи се самонивелиращи се подове. способни бързо и сравнително лесно да подредят дори най-сложните повърхности.Довършване на подравняването

Те са разделени на груби, с груба структура и завършват, по-леки и гладки. Комбинацията от тези два вида дава почти идеален резултат, тъй като основната смес крие сериозни дефекти, а финалът смесва повърхността с желаната декоративна нотка и завършва с малки дефекти в покритието.Съставът също така произвежда различни смеси за устройството на самонивелиращи се подове. Това може да бъде гипс или циментови смеси, епоксидни или самонивелиращи се подове на полиуретанова основа. Всеки вид има своите основни функции и възможности, така че е изключително важно да изберете правилния вид покритие. Например, на циментова насипна настилка е груб груб замазка, който се използва в случай на сериозни затруднения с основата, но декоративни настилки в апартамента има полимерен състав.

Кой подови настилки е по-добър?

Решете кой етаж е най-добре, въз основа на няколко основни критерия. Първо, това е целта на стаята, тъй като много от параметрите зависят от нея. За жилищни помещения оптималната опция ще бъде течни подове на полиуретанова основа, които веднага играят роля както на изравняващия елемент, така и на декоративното покритие.

Устройството от полимерни самонивелиращи се подови настилки има минимален брой умения, което ги прави достъпни дори за домашни майстори. Ако планирате да инсталирате 3-етажни етажи, ще ви е необходимо малко повече умения и знания, но този процес е достъпен за усвояване дори за начинаещи.

Декоративни саморазливни подове със собствените си ръце, можете да направите почти всеки, но си струва да припомним, че грешка дори на етап проект може по-късно се покаже вече на крайния повърхност, която не може да бъде скрита манто. Ако не сте уверени във вашите способности, по-добре е да направите насипно състояние под ламинат или линолеум - толкова малки грешки няма да бъдат забележими. Декоративните подове са просто монофонични, цветни, с мотив или 3D ефект, гланц и матов - изборът ви позволява да ги направите не само неутрално покритие, но и истински център на интериора.

Така че, саморазливна технология етаж устройство осигурява решение на трите най-големи проблеми: неравномерно, проблематично база, която покриват грубо подравняване styazhkoy- вече основите трябва да бъде, тъй като благодарение на своята структура остава абсолютно гладко покритие декоративно покритие, което ще се превърне в пода. Има начини да се сведе до минимум броят на етапите с помощта на специални супер-съединения, но те са доста скъпи, което ги прави неприемливи за майсторите вкъщи.

Саморазливни подове 3 d със собствени ръце - една от най-популярните заявки на специализирани строителни обекти. Много от тях се страхуват да поемат тази работа, за да не развалят покритието, но заслужава да се отбележи, че необходимите знания, умения и концентрация, както и изпълнението на всеки етап внимателно и отговорно гарантират положителен резултат. А етапите в технологията на 3 етажа са само три основни:

  1. Устройството на груб замазка за изравняване на основата, доколкото е възможно, както и да се отървем от сериозни недостатъци.
  2. Декоративна сцена, която е валцован филм с картина или рисунка директно върху грубия под. Филмът трябва да бъде изравнен невероятно внимателно, само с картина, разбира се, няма такива трудности. Също така, като украшение, могат да се появят малки камъни, чакъл, монети, черупки - всичко, което искате да видите под краката си от дълго време.
  3. Довършителни слой от прозрачен състав, който дава крайния ефект на дълбочина и триизмерност.

За третия етаж ще се изискват и допълнителни специални инструменти, които могат да бъдат наети, тъй като е малко вероятно закупуването да е подходящо. Случва се, че е по-изгодно и по-подходящо да поканите майстори, отколкото да правите неща, които абсолютно не можете, и да станете нервни поради всяка малка грешка.

предимства

Самонивелиращите се подови настилки са в състояние не само да направят стаята красива, но и много функционална, тъй като в списъка на предимствата им има доста чисто практични моменти. Например, такива повърхности са гладки и безшевни, което елиминира запушването на мръсотията в дупките и значително улеснява грижата за покритието. Павел ще се наслаждава на чистотата му, той е лесен за почистване и почистване, без да се страхува дори от доста агресивни средства. Изключението тук може би е декоративният 3d етаж. които се измиват най-добре със специални решения, специално проектирани за тях.

Издръжливостта на износване и здравината на самонивелиращите се подове са много високи, практически не могат да се изтриват при еднакво и адекватно натоварване. Ако подът е предназначен за дневната на жилищна сграда, но се намира във фоайето на публична институция, разбира се, ще има проблем, но прилагането на правилата за експлоатация гарантира красив външен вид и издръжливост.

Безопасността на такива покрития се отнася и до несъмнени предимства. Те са огнеупорни, екологични и хигиенични, позволяват постоянна чистота, която често ги прави незаменими за лечебните заведения, детските градини и обществени места.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самонивелиращи се самонивелиращи се подове - ремонтирайте от себе си със свежи идеи и иновации в…Самонивелиращи се самонивелиращи се подове - ремонтирайте от себе си със свежи идеи и иновации в…
Попълване на полимер от собствени ръцеПопълване на полимер от собствени ръце
Индустриален бетон и самонивелиращи се подовеИндустриален бетон и самонивелиращи се подове
Укрепване на импрегнации и лакове за бетонни подовеУкрепване на импрегнации и лакове за бетонни подове
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Уникални свойства на насипния етаж, както правятУникални свойства на насипния етаж, както правят
Индустриални подове, бетонни подове, саморазливни подове, полимерни подове, настилки, настилки,…Индустриални подове, бетонни подове, саморазливни подове, полимерни подове, настилки, настилки,…
Укрепване на бетонния под в апартамента, полиуретанови подовеУкрепване на бетонния под в апартамента, полиуретанови подове
Прозрачни самонивелиращи се подовеПрозрачни самонивелиращи се подове
Самонивелиращи се подовеСамонивелиращи се подове
» » Как да направите самонивелиращи подови настилки