Зидария от естествен камък по ръчни типове

Зидария от естествени камъни

Много хора в собствената си природа се опитват да изградят нещо необичайно. Би било желателно да се разглежда такъв процес, като полагане на естествен камък от собствени ръце.

Видове естествени камъни.

Какъв камък се нарича Бутово? Butovym елемент нарича големи парчета от неправилна форма на такива скали от див материал, като:

 • варовик-туф-доломит-пясъчник-черупката скален гранит.

Дължината на тези камъни варира между 15-50 см. Един от разновидностите на развалините е калдъръмени камъни, а именно камъни, чиято дължина на ребрата е приблизително 30 см.

По силата си, естественият камък е разделен на няколко разновидности: с висока якост, средна якост и ниска якост.

Обикновено каменната кариера се използва за зидане на различни видове:

 1. Основите. Канализационни канали. Стените на допълнителни стаи. Хидротехнически сгради. Стени за задържане и др.

Зидария от естествени камъни

Инструмент за зидария от бутан.

За да се изработи бутан зидария, е необходимо да се използват естествени компоненти, които имат неправилна форма. Удобството на използването на такъв материал е, че ако няма достатъчно тухли или ако изобщо липсват, могат да се използват местни материали за изграждане на стените на мазетата и основите.

Полагането трябва да се извършва от близки или неоколонови камъни на слоеве с размери около 300 mm в кофраж и с тухлена облицовка.Преди да използвате камъка директно, е необходимо да почистите старателно камъка и да разкъсате големи парчета с чук.

Най-често теглото на естествените камъни е около 30 кг. Процесът на създаване на перука от див материал се нарича цокъл. В същото време с получените малки парченца, всеки заострен ъгъл трябва да бъде съборен заедно, опитвайки се да придаде на естествените елементи правилната геометрична форма.

В процеса на полагане на камъни естествени те трябва да се излеят в разтвора с помощта на чук-камера. Останалите инструменти, които са необходими за изграждането на паважа, са точно същите като тези, необходими за тухлената зидария. Т.е. това са:

 • мистрия;
 • равнище;
 • разтвор резервоар;
 • шнур.

Поради факта, че камъкът има неправилна форма и разнообразие от размери, обличането на ставите е доста трудно. Ето защо трябва да избирате подобен материал с къса страна - дрънкане и също с дълга лъжица.

При кола маска трябва да се подреждат последователно. Първо ред с подскачащи компоненти, а след това - с лъжица. При пресичането на стените се спазва същото правило.

Видове зидария от естествен камък

Схема butovoy съединител "под рамото": a - "под скобата" ("под рамото" с лицеви връх). 1 - верстови редове, 2 - каменни камъни. 3 - кея, 4 - камъни с обработена страна, 5 - лицеви ветрила, 6 - бъркалка.Има няколко варианта на зидария от каменна кариера:

 1. Полагане "под рамото" със собствените си ръце. Поставете "под залива" със собствените си ръце. Накланяне със съсирване на вибрации от собствените си ръце.

"Под рамото" се извършва, както следва:

 1. За начало трябва да направите скъпоценен камък от естествен камък. Важно е да запомните, че този тип полагане е направено изключително от хоризонтални редове, чиято дебелина не трябва да бъде повече от 250 мм.
 2. След като е извършена приклеката, е необходимо да се запълнят всички кухини с фугираща смес (така наречената плоча), след което трябва да завършите обличането на ставите.

Дебелината на тези съединения по цялата дължина на серията задължително трябва да бъде еднаква и да бъде не повече от 150 mm. Но серията може да бъде с различни дебелини.

Най-ниският ред трябва да е сух, без да се използва разтвор.

Камъните трябва да бъдат приложени доста големи и насочени надолу към леглото. Във всички следващи редове, камъкът трябва да бъде поставен в прясно смесена хоросан, като седиментира последната с бразда.

Всички пукнатини, образувани между бута, трябва да се напълнят с малък раздробен камък и след това да се излее разтвора. Освен това, при прилагане на пластмасов разтвор, е необходимо да продължите с поставянето в съответствие с обличането на ставите.

Схема чакъл "под залив": 1 - полагане камъни и rasschebenka анулира 2 - изливане на течния разтвор, 3 - полагане на следващия ред, 4 - проверка хоризонталността на зидария, 5 - ниво 6 - рейка-типично 7 - кофраж

Полагане "под залива"

 1. За да се извърши полагане "под залива", е необходимо да се използват камъни, които имат разкъсана повърхност, без специфична селекция и зидани редици от верстове.
 2. Дълбочината на жлеба с достатъчно плътна основа трябва да достигне 125 см. Полагането трябва да се извършва без кофраж, т.е. в разстояние от стените на жлебовете.

Камъните с естествен (див) произход са доста гъсто опаковани. Освен това, както и в предишния вариант, е необходимо да се извърши разделянето.

След това се налага течният разтвор да се напълни по такъв начин, че неговата дебелина да е по-висока с 100 mm от каменовия слой. След това каменният слой се полага отново.

Складиране със съкращаване на вибрациите

Виброкомпресията гарантира здравина на зидарията, която надвишава силата на полагане "под лопатата" с 30-40%.

г схема vibrouplotnitelej 1 - полагане на камъни "сух" с rasschebenkoy анулира 2 - уплътнение разтвор вибратор 3 - полагане камъни под перка 4 - кофраж, 5 - слой от разтвор 6 - ploshchadochnyj вибратор

Такава зидария се извършва по следния метод.

 1. Първоначалният ред трябва да бъде поставен сух, да се напълни с остатъци абсолютно всички кухини, образувани между каменния материал, тогава трябва да поставите разтвор от 40-60 мм.
 2. След това трябва да инсталирате вибратор, който е проектиран специално за зидане. Вибрацията трябва да се продължи, докато процесът на абсорбиране в хоросана приключи.
 3. Следващите серии трябва да се извършват по метода "под острието". Освен това трябва да бъде покрита с решение и вибрациите отново да бъдат активирани.

Зидането с помощта на вибрационно уплътняване трябва да се извършва в несъществени почви на нехидроспори с разпенени стени или в кофраж.

Често се изисква да се създаде декоративна повърхност, с други думи, съединител "циклопеян". За да се извърши този тип зидария, е необходимо да се използват каменисти камъни. Те трябва да бъдат поставени в камъните на версите, което дава на повърхността някакъв неясен образец.

Необходимо е конците да бъдат изпъкнали, чиято широчина е приблизително 20-40 мм, след което тези шевове трябва да се разширят.

Правенето на зидария от естествен камък не е толкова трудна задача. Основното в този случай е да се вземе предвид видът на почвата в територията, на която ще се извършва строителството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стени от тухли и блоковеСтени от тухли и блокове
Речник на камък-производител основни термини на строителя - камък-човек, колекция от строителни…Речник на камък-производител основни термини на строителя - камък-човек, колекция от строителни…
Донбас камъкДонбас камък
Каменна камина декорацияКаменна камина декорация
Ремонт на къщи в Тоглиати, ремонт на апартаменти в Тоглиати, интериорен дизайн на апартаменти в…Ремонт на къщи в Тоглиати, ремонт на апартаменти в Тоглиати, интериорен дизайн на апартаменти в…
Декориране на балкона с изкуствен декоративен камъкДекориране на балкона с изкуствен декоративен камък
Купете камък бутов в ТолиатиКупете камък бутов в Толиати
Естествен камъкЕстествен камък
Декориране на къщи с естествен камък - цени за работа от майстори ooo stonukatДекориране на къщи с естествен камък - цени за работа от майстори ooo stonukat
Ние правим каменна ограда със собствените си ръце според инструкциите с фото и видеоНие правим каменна ограда със собствените си ръце според инструкциите с фото и видео
» » Зидария от естествен камък по ръчни типове