Монолитна пенобетонна строителна технология

Технология на монтажа от монолитен пенобетон

Днес пазарът на строителни материали е огромен. Голямата популярност през последните години е получила монолитна технология за изграждане на различни видове сгради с използването на пенобетон като водещ строителен материал

Основното предимство на изграждането на къщи е скоростта на монтаж: стените и таваните се издигат в рамките на 2 седмици.

Монолитната строителна конструкция е добра алтернатива за тези, които търсят икономичен вариант за строителство, без да жертват качеството.

Монолитният бетон, чиято производствена технология не изисква наличието на механизми за повдигане и кранове, позволява значително да съкрати времето за строителство и да комбинира различни методи на строителство. Монолитна пенобетонна къща е къща, която се получава при изливане на хоросан в подвижен (или несваляем) кофраж с външна облицовка.

Монолитен пенобетон се произвежда чрез смесване на цимент и пяна. Конструкцията се състои в това, че подготвеният разтвор се излива в кофража. Външната и вътрешната част на стените могат да бъдат направени от тухли, GKL, DSP.

предимства

Схема на покрива: стоманобетонна плоча-пара-бариера-монолитна пенобетон покривен килим.

Предимства на технологията:

 1. Строителство и високи нива: това е възможно благодарение на монтажа на прости конструкции от стандартизирани продукти.
 2. Възможност за проектиране и изграждане на къщи с всякаква сложност на архитектурата, до всяка извита повърхност.
 3. Строителство и ниска цена: материалите за стени са относително евтини. Икономичност на транспорта (материалите от вътрешната и външната стена, скелета, припокриването се доставят с един полет и се съхраняват на строителната площадка). Основните стени се извършват директно на строителната площадка.
 4. Ниски разходи за декорация на интериор и екстериор.
 5. Проста инсталация на канали за различни вътрешни комуникации.
 6. Възможност за изграждане на различни части от сградата, като се използват същите технологични методи и се използват основни материали (плочи като DSP и LSU, термопрофили). Това се отнася за основата, вътрешни и външни стени, стълби, прегради, тавани, колони, напречници, заливи, корнизи, покривни и шумоизолационни покрития.
 7. Методите за довършване могат да се използват различни: от мазилка до технологията на шарнирната фасада.
 8. Материалът се подава главно от помпи, което помага да се намалят загубите на материали, да се увеличи производителността на труда.
 9. Няма нужда от постоянно присъствие на строителната площадка на подемно-транспортното средство, възможно е да се работи в строги условия.
 10. Екологична съвместимост. Химически пасивните и неорганичните материали не се влияят от действието на гъби, плесени и други организми. Въздухът в помещенията, изработени от леки метални конструкции, е подходящ за живот на хора, чувствителни към химикали.
 11. Практическо изключване на използването на механизми на крана.

Конструктивни и дизайнерски характеристикиСхема изливане монолитен пяна: 1 - полагане на бетон панел (извън - тухлена зидария, вътре - гипсокартон или ПДЧ, пяна напълнена между тях) - 2 - полагане подвижен кофраж

Всичко това подчертава целесъобразността на използването на тази технология за повишаване на качеството, скоростта и икономическата ефективност на строителството. Заслужава да се отбележи, че технологичните аспекти на строителния метод, използващ монолитен пенобетон, са ефективни в комбинация с архитектурни, проектни и организационни мерки.

Основни характеристики на дизайна:

 • Ниското тегло на конструкцията, постигнато с помощта на лек бетон и малка дебелина на стените, допринася за намаляване на техническите изисквания за конструкцията и обема на фундаментите, както и на носещата способност на почвите;
 • площта на помещенията се увеличава с 5-10% поради стесняване на дебелината на стените, оперативните разходи за енергия се намаляват значително (почти 5-7 пъти);
 • има възможност за използване на локални системи за топлоснабдяване, включително котелни на покриви, разпределение на отоплителни уреди в апартаменти, намаляване на капацитета на климатизацията;
 • сложно нанасяне на плочи от типа DSP и UML в много елементи на конструкционния дизайн;
 • възможността за проектиране на съоръжения както за промишлени, така и за граждански цели. Съвременните материали с тази конструктивна технология са добре комбинирани.

Комбинацията от интелигентен дизайн, съчетан с използването на монолитна технология пяна допринася за по-осезаемо намаление на цената на един процес, който, от своя страна, се отразява на качеството и архитектурата на тази нова единица, в допълнение, намалява разходите по време на по-нататъшно действие.

Видове фондации

За основата на лентата е необходимо да се построи дървен кофраж според нивото, в което ще се излива бетонът.Основата. Има три основни типа основи: купчина, колан и плоча. Сравнително икономичен изглед - купчина, базирана на пилоти от бороналвин. Фундаментът на лентата има формата на лента с определена дълбочина. И последният - под формата на монолитна чиния. Дебелината на плочата зависи от планираното натоварване (броя на етажите в сградата). За почвите, които са общи в средния колан (глинести и пясъчни глини), типът на лентата на основата е най-подходящ.

Лекотата на конструкцията, изградена от монолит, значително намалява натоварването на земята, което на свой ред улеснява използването на най-икономичния тип фундамент. В резултат на това разходите се намаляват още при "нулевия цикъл", а сградата е защитена от такива проблеми като изкривявания и пукнатини.

Арматура строителна стена, която се използва монолитен пенобетон, е изградена от леки конструкции под формата на тънкостенна поцинкована профил. Външната и вътрешната част на стените са облицовани с GKL и DSP, външната част може да бъде тухлена. Цимент дървесни частици се пресова състав, състоящ се от дървени стърготини с добавянето на цимент свързващ разтвор, който не съдържа вредни примеси не гниене, не набъбва, незапалим, екологично чист.

Монолитни тавани

При монтаж на стена се използва двойна армировка: стоманобетонна конструкция и фибростъкло.

С лек бетон циментовата плоскост има отлична адхезия. Измазани и shpaklyuetsya перфектно. За довършване на DSP, можете да използвате гипсокартон - това е практично, удобно и бързо. За да украсите външната стена на сградите, можете да изберете материала на следните: тухла, кликер, естествен камък, блок, сайдинг, плосък цвят, алкуома. Може би архитектът ще бъде предложен и някаква друга текстура. Едновременно с монтирането на стени в кухината на рамката, се поставят електрически кабели, комуникации, други комуникации, вода, отопление, прахоулавяне, вентилация и климатизация. Тогава стените се пълнят.

Монолитът може да се изсипе както на партерния етаж, така и на съществуващия бетон.

Монолитните тавани също са изработени от пенобетон. Домостройността от монолита се изгражда в съвсем кратко време. На строителната практика с помощта на пяна, размер на един етаж рамка 12x12 е изградена в продължение на 3-4 дни след началото наслояване довършителни вътрешни и външни стени, по стените са запълнени с пяна бетон.

Стените, произведени от тази технология, са с повишена якост на конструкцията, отлично звукопоглъщане и високи топлоизолационни качества. Рамковата система, включена в тази технология, позволява изграждането на трайни къщи с повишен комфорт в сеизмичните зони, влажните зони, на места с постоянно замръзване.

Припокриването с тази конструктивна технология произвежда монолити на самата строителна площадка. Оптимален дизайн - монолитно припокриване с леки метални тънкостенни конструкции. Покривни конструкции - това е структура на ребрата, която е направена от метал или дърво.

Възможност за икономично строителство

Стените са с висока якост, висока топло- и шумоизолация.

Една икономична опция би била дървена рамка, направена от рамки и каси. В присъствието на таван, е необходимо да се изолират гредите. Възможно е да се използва решетка на основата на галванизиран метален профил, който се излива в разтвора. Това също допринася за изолацията на тавана. Към днешна дата има много покривни покрития, включително естествени и метални керемиди, разнообразие от меки покрития.

В зависимост от архитектурните и дизайнерските решения фасадата на сградата, подобно на вътрешните стени, е завършена с подходящ материал за това. Сградата, построена съгласно описаната по-горе технология, също е привлекателна, тъй като в резултат ще има висока степен на пожарна безопасност.

Пяната от бетон има ниска топлопроводимост. Характеристиките на топлоизолацията с ниска плътност са подобни на разширения полистирол. Той също така притежава свойствата на дърво, за разлика от него, пяна бетон не гори, не гният, гризачи не го ядат. Той е устойчив на огън, нетоксичен. Разположението в рамките на подсилването и монтажа на стандартния кофраж се използва само в тези съоръжения, които трябва да отговарят на високите изисквания за пожароустойчивост на конструкциите. Наличието на рамка и стандартни кофражи увеличава пожароустойчивостта на стената, създадена от монолита.

Безопасност на материалите

Монолитът често се използва за замяна на хидроизолацията в стария покрив.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фиксиран кофраж от експандиран полистиролФиксиран кофраж от експандиран полистирол
Хванете - бетонХванете - бетон
Монолитна основна плочаМонолитна основна плоча
Монтаж на монолитни основиМонтаж на монолитни основи
Изграждане на фундамент, монолитна плоча, леене на монолитна плочаИзграждане на фундамент, монолитна плоча, леене на монолитна плоча
Фиксиран кофраж от експандиран полистиролФиксиран кофраж от експандиран полистирол
Запълване на стени с пенобетон със собствени видеоклиповеЗапълване на стени с пенобетон със собствени видеоклипове
Как да направите монолитен колан под плочите?Как да направите монолитен колан под плочите?
Тухлена монолитна конструкция и видове къщиТухлена монолитна конструкция и видове къщи
Плоска основа с монолитна грил със собствените си ръце - инструкция с видеоПлоска основа с монолитна грил със собствените си ръце - инструкция с видео
» » Монолитна пенобетонна строителна технология