Структурни мазилки

Структурни мазилки

Структурна мазилка - хетерогенна гранули мазилка тегло с добавянето на всички гранули, например малки камъчета, дървесни влакна, парчета от кварц, слюда, и т.н. са направени на минерала (цимент и вар) основа, на базата на синтетични латекси или калиев силикат ... Всички те, от своя страна, са на водна основа и на основата на разтворители. За вътрешните довършителни е по-добре да се използва мазилка, на водна основа - те не миришат, и затова не изисква обща евакуация на апартамента по време на ремонт.

Характерна особеност на структурните мазилки е огромната пластичност и "подчинението" на всеки инструмент. Те не трябва да се размножават или нещо да се смесват: те се продават като завършен продукт в метални кутии или кофи 15-25 кг. Структурна мазилка може да се прилага за всички външни и вътрешни повърхности от бетон, тухли, цимент, гипс картон, дърво, метал и т.н. В повечето случаи те се използват за довършителни мазилка зали, тоалетни, бани, тавани, фасади, огради ...Минералните мазилки са икономични (малки разходи). И най-важното - те са чудесно за топлоизолация на фасади. Изработен от естествени, екологосъобразни суровини.

Независимо от факта, че минералните мазилки включват вар, който се страхува от вода, тези покрития могат да бъдат измити и почистени. Тайната е проста: в състава на мазилките има вещества, които не дават "варене" на вар.

Мазилките на базата на изкуствен латекс също не се страхуват от механични ефекти. И силикатни мазилки, плюс всичко - те дори не се набъбват и се замърсяват. Вярно е, че те се прилагат само върху специално подготвена повърхност - върху покритие, съдържащо кварц (пясък). Такова покритие може да бъде всякаква мазилка на минерална основа. Но върху водно емулсията и дисперсионния грунд не може да се приложи силикатна мазилка. Тя просто няма да се придържа към тях и да падне.

Цветове и текстураПървоначално структурните мазилки се продават само един цвят - бял. Но ако желаете, те могат да бъдат оцветени. Това означава, че добавете пигмент от всякакъв цвят към мазилката маса и да получите на сянка, която се изисква. И можете да го направите по два начина.

Първо, независимо. За да направите това, купете пигмента с желания цвят. Мазилката ще го добави към мазилката и ще я разбърка добре. Въпреки това, по време на "домашното" оцветяване, трябва да бъдете изключително внимателни да не отидете твърде далеч с пигмента.

На второ място, в магазина или в фирмата, продаваща мазилката, ще получите професионално оцветяване. Това е доста евтино, но експертите ще направят точно цвета, който посочвате в каталога.

Структурните мазилки се състоят от "зърна" с различни размери и следователно са финозърнести и грубозърнести. В зависимост от размера на "зърното" и метода на приложение се получава различен модел.

Например финозърнестата мазилка изглежда почти равна на стената, а мазилката с гранули от естествен камък създава красив модел под формата на напречни или кръгли жлебове. Всичко зависи от това, което се прилага: валяк, шпатула

Предимства на структурните мазилки:

Прилагат се на всякакви вътрешни и външни повърхности: бетон, цимент, тухли, гипсокартон, дърво, метал и др.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология за нанасяне на мазилка за текстураТехнология за нанасяне на мазилка за текстура
Видове декоративна мазилка сравняваме, изберетеВидове декоративна мазилка сравняваме, изберете
Lacra мазилкаLacra мазилка
Видове мазилки, какви са мазилките, модерни мазилки за ремонт на стениВидове мазилки, какви са мазилките, модерни мазилки за ремонт на стени
15 Снимки! Зашеметяващ изглед на декоративната мазилка!15 Снимки! Зашеметяващ изглед на декоративната мазилка!
Декоративна структурна мазилкаДекоративна структурна мазилка
Декоративна гипсова тухла за вътрешно обзавеждане на ценатаДекоративна гипсова тухла за вътрешно обзавеждане на цената
Видове и особености на декоративната мазилкаВидове и особености на декоративната мазилка
Как да нанесете декоративна мазилкаКак да нанесете декоративна мазилка
Декоративни и декоративни мазилни достойнства и недостатъциДекоративни и декоративни мазилни достойнства и недостатъци
» » Структурни мазилки