Профилирани листове за покривни върхове за полагане

Възможно ли е да поставите велпапе върху покривен филц

Качественият покрив влияе изцяло върху естетическия облик и функционалността на издигнатата сграда. Взимат предвид много фактори, включително топлинна, хидро и звукоизолация, експлоатационни свойства, атмосферно влияние (влага, слънчева светлина) и, разбира се, цена. Най-популярните покривни материали вземат предвид повечето от тези точки. Но не всички. Ето защо няма най-доброто от тях. Има такива, които са по-добри, има такива, които са по-малко добри, но абсолютното лидерство тук все още не е постигнато.

Монтирайте велпапето върху покрива, което може да бъде, ако има щайга.За да постигнете някакъв компромис, повечето разработчици се опитват да комбинират тези или други покривни материали. Целта на това е да съчетаят полезните свойства, които са присъщи само на един начин на припокриване. Това обяснява желанието на хората да поставят велпапе на покривен материал.

В тази статия ще се опитаме да разберем дали си струва да се направи това и какви последствия ще ви очакват в бъдеще.

Каква полза е велпапето?

Разбира се, галванизираната велпапе е един от най-популярните видове покривни материали. И това се обяснява със следните точки:Структура на гофриран лист.

 • той е устойчив на атмосферни влияния. Водоустойчива и издържа на слънчева светлина;
 • лесен за работа. Ясно премахнато замърсяване и други проблеми;
 • Той е устойчив на механични повреди, било то градушка или изоставен камък;
 • леко тегло на някои от видовете, което е важно за покрива на покрива;
 • ниска цена;
 • простота в инсталацията;
 • многофункционални, могат да бъдат използвани за стени и покриви, за навеси и за къщи.

Има три типа профилирани настилки. Професионалистът може да отиде с етикетите "H", "C" и "NS". Лагери, стени и лагерни стени. Тези сортове имат различни характеристики (твърдост, тегло) и предназначение (за стени или за покрив).

Отличителни белези на покривния материал

От дълго време покривният филц се оказва необходим. На първо място, неговите хидроизолационни свойства се оценяват в него. Той е водоустойчив. И топло и звукоизолация. Нейната популярност се обяснява и с нейната евтиност в сравнение с останалите покривни материали. Рубероидът е покривен картон, импрегниран с битум.

Такъв материал има един голям недостатък. Това е гниене.

С появата на нови технологии се появи нов материал, който бе взет като основа на покривен материал за преодоляване на този недостатък. Това стъклено влакно, фибростъкло и полиестер.

Фибростъклото е различно от картон, който е устойчив само на гниене. Докато фибростъкло се характеризира също с голяма сила и гъвкавост. Сред характеристиките на рубероида, можете също да подчертаете еластичността и издръжливостта. Най-често тези свойства се влияят от качеството на подкосъма и мастика.

Защо не се препоръчва да се постави гофриран лист върху покрит филц?

Няма единствен отговор на този въпрос. Строителите не са съгласни по този въпрос. Някои ще кажат, че можете, други - да не можете. Да дефинираме този въпрос по-конкретно.

 1. Рубероидът не пропуска влага. Поради тази причина кондензатът постепенно се натрупва под профилния лист. Поради тази причина покривът ви може преждевременно да стане негоден.
 2. В горещия сезон профилът е много топъл под въздействието на слънчевата светлина. Под горещ метал, битумът се топи и освобождава вещества, които оказват лошо въздействие върху човека. Неприятната миризма създава усещане за дискомфорт. В допълнение, разтопеният битум, с течение на времето, се влива в процепите на велпапето. Това е лошо за естетиката на сградата.
 3. Тъй като температурата се повишава, рискът от изгаряне на покривен материал се увеличава.
 4. Неприятният вид на покрива. Рубероидът не може да бъде точно определен. Следователно, идеалното точно полагане на профилирания лист е невъзможно.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Профилирането под профилното фолио ще проучи всички сортове и инсталирането на видеоПрофилирането под профилното фолио ще проучи всички сортове и инсталирането на видео
Възможно ли е монтирането на велпапета върху покривния материал на покриваВъзможно ли е монтирането на велпапета върху покривния материал на покрива
Как правилно да покриете покрива с велпапе?Как правилно да покриете покрива с велпапе?
Поставете велпапето върху покривния материал с покриваПоставете велпапето върху покривния материал с покрива
Ремонт на покриви от профилирани материали и реда на ремонтРемонт на покриви от профилирани материали и реда на ремонт
Профилирана цена ИжевскПрофилирана цена Ижевск
Как да поставите велпапе на покрива на работна последователност на видеоКак да поставите велпапе на покрива на работна последователност на видео
Покрив на велпапе - цената на труда и от какво зависиПокрив на велпапе - цената на труда и от какво зависи
По-добре да покрие покрива на къщата - от шисти до херпес зостерПо-добре да покрие покрива на къщата - от шисти до херпес зостер
Изолация под профилирана изолация на покриваИзолация под профилирана изолация на покрива
» » Профилирани листове за покривни върхове за полагане