Кофраж за типовете фундаментни колони

Как да направите кофраж?

 • Видове кофраж
 • Материали за кофраж под колонната основа
 • Технология на производство на кофраж за колонна основа със собствени ръце
 • Последни моменти

Монолитната основа на колоната е конструктивната подкрепа на цялата къща, чиято здравина и надеждност зависят от издръжливостта на цялата конструкция като цяло. Обхватът на приложението му е доста широк. Фондацията на стълбовете може да служи като отлична база за леки конструкции, рамки, дървени или панелни къщи, разположени на над наситени площи, в допълнение към пясък, торф и блатни почви. При самостоятелното изграждане на фондацията, важна точка е завършеният кофраж за колоната.

Покриване на стъпалата на стълбището.

За да направите това, е необходимо да знаете съществуващия кофраж и да изберете най-подходящия и подходящ вариант за конкретен случай.

Видове кофражОсновната цел на кофража, направена от самите тях, е да даде на бъдещата структура структурен външен вид и сила.

Кофраж за основата със собствените си ръце.

 • Кофражът трябва да издържа на налягането, упражнявано от конкретния разтвор върху неговите основи;
 • в процеса на формиране на фондацията, дадена форма не трябва да се променя;
 • трябва да бъдат достъпни и лесни за издигане, както и да бъдат херметично и плътно изолирани от земята (няма изтичане на бетоновата смес).

Има 2 основни типа кофраж:

 • неотделяема - се различава в скоростта на монтаж и простотата на инсталацията. След леене с бетон, този кофраж остава неразделна част от основата. За да създадем несвалящ се кофраж, използваме материала. Основното предимство на този кофраж е възможността за укрепване на колонната основа благодарение на използвания материал;
 • Сменяеми - най-често изработени от дърво, след като процесът на бетониране е свален или разглобен.


Връщане към съдържанието

Материали за кофраж под колонната основа

Материалите, от които може да се направи кофражът, са различни. Могат да бъдат дървени или стоманени рамки, както и веднъж използвани структури, които увеличават цялостната стабилност на основата, като същевременно са нейната непосредствена основа. Един от учудващите примери за фиксирания кофраж на колонната основа е металните тръби.

За да направите самата конструкция на кофража за колонната основа, можете да използвате дърво, което е основният материал, който е на разположение за самостоятелна работа.

Схема кофраж за колонна основа.

За тези цели можете да вземете кант за рязане със средна широчина 100-150 мм и дебелина не повече от 40 мм, с която, както и скелет на тънки пръти, изпълнете кутия в съответствие с проектната документация. Освен това можете да използвате:

 • Дървена пресована дъска, изработена от чипс;
 • шперплат с плътна структура и водоустойчива ламинирана повърхност;
 • метални листове, събрани в кутия с помощта на монтажни ъгли с болтове (монтажът трябва да се извършва отвън).

В изключителни случаи може да се използва кофраж от покривен материал. Този материал не може да се отстранява и обикновено се използва за допълнително осигуряване на хидроизолационен слой от бетонни стълбове. При наличието на нестабилна и гъста почва е възможно да се постави покривният материал директно в подготвени шахти или изкопи, без да се инсталира предварително кофражна структура за изливане на колонната основа с ръце.

За да спестите пари, можете да използвате така наречената плоча, чиито равномерни страни се използват като вътрешна повърхност на кутията.

От инструментите:

Връщане към съдържанието

Технология на производство на кофраж за колонна основа със собствени ръце

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
4 Подреждане на колонната основа на колонната основа от тип стъкло тип стъкло4 Подреждане на колонната основа на колонната основа от тип стъкло тип стъкло
Стоманени кофражи, алуминиеви, монолитни, за основи Цена на кофража в Новосибирск, разумни цениСтоманени кофражи, алуминиеви, монолитни, за основи Цена на кофража в Новосибирск, разумни цени
Фиксиран кофраж за основата Етапи на изливане на основатаФиксиран кофраж за основата Етапи на изливане на основата
Кофраж под основата на коланаКофраж под основата на колана
Профили за основа на лентиПрофили за основа на ленти
Фиксиран кофраж за иновативно решение за основаФиксиран кофраж за иновативно решение за основа
Домашни бетонни тухли Как да направите самите полюси за ограда или колонна основаДомашни бетонни тухли Как да направите самите полюси за ограда или колонна основа
Кофраж за основи в големи мащаби, малка частКофраж за основи в големи мащаби, малка част
Фиксиран кофражФиксиран кофраж
Фиксиран основен кофраж Строителство, видео, основни материалиФиксиран основен кофраж Строителство, видео, основни материали
» » Кофраж за типовете фундаментни колони