Как да инсталирате кофража за основата на щитовете

Как да инсталирате фондация за фондация

Предлагам да разглобяваме в тази статия въпроса как да инсталираме кофража за фондацията. Кофражът се отнася до произведената временна форма с дадени геометрични параметри. Той е предназначен за изливане на бетон в него и получаване на определен структурен елемент. Днес този елемент ще бъде основата.

Кофражът трябва да бъде инсталиран в съответствие с дизайна на произведението.

Според версията кофражът е разделен:

  • сменяем . който е монтиран и след поставяне на бетонната маса се отстранява.
  • сменяем . който остава заедно с тялото на основата конструкция.


Според конструктивното решение кофражът трябва да е твърд и да има геометрична непроменима, да отговаря на изискванията за качество на повърхността на конструкцията.

Материалът може да служи като дървен материал, метални инвентарни плоскости (многократно използван кофраж), водоустойчив шперплат, можете да използвате и инсталирате други материали. Най-често срещаните и често приложими са дървения материал - те са лесни и бързи за работа. Следователно, вариантът за това как да се установи кофража за фондацията ще бъде разгледан на техния пример.Кофражът е инсталиран за колонни или лентови основи. Принципът и технологичната верига на инсталацията са еднакви за тях.

Подготвяме кофража за основата:

    Стелажи, писти, други форми на кофраж, които са в контакт с бетонната маса, трябва да бъдат изработени от иглолистна дървесина (степен 3 или по-висока). Ако са огънати, тогава дървесината трябва да бъде нанесена най-малко на степен II. Повърхността на кофража, непосредствено до бетона, трябва да бъде рендосана и дъските с широчина не по-голяма от 150 mm. Дебелината на дъските за кофраж е от 25 мм и повече. Ако основата е масивна, тогава дебелината на дъската се прилага 40 - 50 мм. Съдържанието на влага в дървения материал не трябва да надвишава 25%. Щитите се подготвят предварително, свързвайки дъските с греди. Стъпката на решетките определя товара от бетона, който е планиран. Колкото по-масивна е основата, толкова по-нисък е този показател.

При приемане на инсталирания кофраж, неговите крепежни елементи подлежат на проверка:

    Лагери и носещи кофражни основи и части, самият кофраж. Плътността на кофража, свързващите точки за свързване на кофражните части помежду си. Гъвкавост и непроменимост на геометричната форма, правилна инсталация на всички подпорни елементи на кофража. Повърхността на кофража и неговото положение по отношение на проектните оси, които трябва да бъдат бетонирани.

Стъпки за инсталиране на кофража за основата

    Преди монтажа на кофража, се извършва геодезическа работа с разрушаване на осите. Планираме територията. Според центриращите оси е необходимо да се монтират дъските за кофраж, които са прикрепени с гвоздеи към стълбовете, задвижвани в земята. Ноктите са запушени от основата на основата и са сгънати, за да се направи конструкцията на щита твърдо. Елементите на конструкцията са свързани една с друга, изграждайки конфигурацията на бъдещата основа. За да може кофражът да издържи на натоварването на бетонната маса, ние го закрепваме с разделители с определена стъпка, в зависимост от теглото на конструкцията. Инсталацията на кофража трябва да бъде хоризонтална и стриктно съобразена с нивото - това е обещание за качествена основа. Освен това е необходимо да се изключат всички видове цепнатини между плоскостите или щитовете, за да се предотврати проникването на бетона отвън. Разгледахме как да инсталираме кофража на основата. След това трябва да инсталирате армировката на проекта с последващо бетониране. За да избегнете появата на черупки, вибрирайте бетонната смес и я оставете да я хване. Когато бетонът събере сили, ние правим разпадането, т.е. премахваме всички щитове от основната конструкция.

Индикатори за качество за монтаж на кофраж:

Допустимите стойности на отклонение (когато се оценява добре)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кофраж под основата на коланаКофраж под основата на колана
Профили за основа на лентиПрофили за основа на ленти
Урок 2 Изграждане на кофраж за създаване на видеоУрок 2 Изграждане на кофраж за създаване на видео
Кофраж за основатаКофраж за основата
Кофраж за типовете фундаментни колониКофраж за типовете фундаментни колони
Кофраж за фундаментна основа, производство и монтажКофраж за фундаментна основа, производство и монтаж
Как да се изгради кофражКак да се изгради кофраж
Фондация на палубата за кантиранеФондация на палубата за кантиране
Кофража за основата изискваше материали и монтажКофража за основата изискваше материали и монтаж
Когато е възможно да се отстрани кофражът от основатаКогато е възможно да се отстрани кофражът от основата
» » Как да инсталирате кофража за основата на щитовете