Колко трябва да изсъхне бетона в кофража

Колко трябва да изсъхне бетона в кофража

Степан, Омск поставя въпроса:

Добър ден! Наскоро купихме парцел и решихме да построим къща. В строителството най-важното е правилната основа да бъде направена. След като прочетохме няколко полезни списания, разбрахме, че за качествена основа, преди всичко е необходимо да подготвим правилния кофраж. Но само никъде не е ясно, колко бетон изсъхва в кофража. Но това е много важно, защото ако премахнете кофража преди време, това може в бъдеще да намали качеството на основата. Кажете ми как да направя кофража под основата правилно и колко бетон трябва да изсъхне преди пълно втвърдяване? Благодаря ви предварително!

Експертните отговори:Добре дошли! Всъщност правилно изпълнената основа е основата на цялото бъдеще на къщата. Колко бетон изсъхва в кофража, зависи от качеството на замръзването му. Най-добре е да се направи леене в края на лятото. След това през пролетта можете да се уверите в неговата сила или да намерите грешки. Но кофража трябва да бъде премахнат от основата за зимата. Направете това внимателно, за да не повредите бетона, като започнете с ъгловите структури. Първо премахнете пилотите, които поддържат основата, а след това листовете. Но за това е важно да знаете как да се напълни правилно и колко бетон под кофража изсъхне.

Не забравяйте, че преди да поставите листата преди да изливате бетон, те трябва да бъдат намазани със специална течност, да бъдат омаслени или в крайни случаи да ги увиете с хартия или полиетилен. След това те ще бъдат много по-лесни за почистване. Подготовката на листа за кофраж се извършва, когато е напълно решено каква е височината и ширината му. Най-добре е да използвате дървени кофраж от дъски.Така че, в подготвената изкопа, за да инсталирате дъски за кофраж, опитвайки се да се постигне максимален и да свърже помежду им един с друг по краищата и ъглите. Ако това не стане, решението ще изтече, което ще изглежда много трудно след втвърдяване. Да, и качеството на пълненето ще бъде по-добре.

Силата на вашата основа ще зависи най-вече от състава на циментовата каша. По-специално, от марката цимент и броя на допълнителни пълнители. Средно ще отнеме един месец, за да замръзне земята, ако благоприятни външни фактори го помогнат.

За втвърдяване на бетона температурата и влажността на околната среда са много важни. Ако след изливането на бетон във вашия регион има суша, можете да напои фондацията така, че кристализацията на цимента да се стигне равномерно и да не започне да се спуква. Това е кристализацията, която ще покаже, че кофражът може да бъде премахнат по хитро. Умокрянето не само ще помогне за бързото нагласяване, но и ще подобри качеството на пълненето.

Основният индикатор за отстраняване на кофража все още е средната дневна температура на въздуха, колкото по-висока е, толкова по-бързо ще се втвърди бетона и ще бъде възможно структурата да се почисти по-бързо. По правило през лятото кофражът може да бъде премахнат след 2-3 дни. Но като се има предвид фактът, че е най-добре да се направи запълването по-близо до падането, ще разгледаме по-подробно след колко дни да премахнем структурата в определени случаи.

Така че, ако средната температура е около 1-2 ° C, тогава се разрешава да се почистват дъските само след две седмици. При температура от около 5 ° C - след около 10 дни. Но ако улицата е сравнително топла - около 10 ° C - кофражът може да бъде изваден след 5 дни.

Ако имате съмнения, можете да хвърлите малка конструкция паралелно с основния отливка от същата циментова смес. Това ще бъде опция за управление, според която ще можете да определите по-точно времето за поставяне на бетона и премахване на кофража. Не бързай, иначе ще трябва да възстановиш основата си. По-добре е да премахнете дъските много по-късно, отколкото преди крайния срок.

Обикновено, след определеното време, изливането отнема около 50% от основната сила. Премахването на кофража все още не позволява извършването на други работи с фондацията. Най-добре е да покриете основата с полиетиленов филм, но не го обвивайте с фундамент. Нека лежи на студ, тогава филмът трябва да бъде премахнат. Напред ще бъде цяла зима, така че дизайнът е преминал теста за устойчивост на външни фактори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кофраж под основата на коланаКофраж под основата на колана
Хванете - бетонХванете - бетон
Профили за основа на лентиПрофили за основа на ленти
Използване на дъсчени дъски при производството на кофраж за основата на селска къщаИзползване на дъсчени дъски при производството на кофраж за основата на селска къща
Етапи на изграждане на основата на плочатаЕтапи на изграждане на основата на плочата
Кофраж за монолитна фундаментна плоча - за продажба и под наем в МоскваКофраж за монолитна фундаментна плоча - за продажба и под наем в Москва
Как да инсталирате кофража за основата на щитоветеКак да инсталирате кофража за основата на щитовете
Урок 2 Изграждане на кофраж за създаване на видеоУрок 2 Изграждане на кофраж за създаване на видео
Кофраж за основатаКофраж за основата
Варианти на слоево-пластично запълване на мазето на жилищна сградаВарианти на слоево-пластично запълване на мазето на жилищна сграда
» » Колко трябва да изсъхне бетона в кофража