Кофраж за основи и подготовка за изливане

Кофраж за основи

Кофражът е един от най-важните елементи на процеса на изграждане на фундамент. Трябва да се третира с голяма сериозност. За тази цел се използват дъски за рязане с напречно сечение от 150 мм до 25 мм. Това е кант, който се използва, тъй като този материал е доста плосък, което значително ще намали цената на външното покритие на основата. Кофражът, по правило, е необходим за основа на лента.

С помощта на дадените размери на облицовъчната дъска е лесно да се контролира височината на кофража. В този случай ние искахме да създадем височината на монолитната част на основата - на 40 см от земята до мазето спрямо нивото на хоризонта.

Следователно, в самата дъна на основата, височината на монолитната част ще бъде 55 см поради самото наклон на обекта. След разглобяването на кофража, оставащата дъска за кантиране може да се спусне на покрива на покрива, на гредовете или грубите подове ...

Щитите под кофража се правят на земята. Дължината на щита на едната страна на основата трябва да е по-малка от дебелината на дъската (в този случай с 2,5 см), тъй като това е процедурата за монтаж на кофража. Щитите са съборени отвътре в кофража, а огъването на ноктите е направено отвън.

Готов за запълване на основата на сложен кофраж

След събирането на щитовете ние правим монтажа на кофража. Сглобките на щитовете от края на кофража се извършват най-добре с помощта на самонарязващи се винтове. Това се прави, за да се съберат качествено, така че да няма пукнатини, в които да преминава бетоновото решение.

Разделители за кофражСлед монтажа на щитовете ги укрепваме с разделители. Взимаме дървени клечки и поставяме по всички стени на основата на основата, а също така фиксираме разделителите, като дърпаме стените на кофража отгоре.

Колкото по-големи ще бъдат поставени стените, толкова по-спокойни ще бъдат душовете по време на изливането на хоросан, тъй като теглото на бетона е голямо и натоварването по стените на кофража е огромно.

Височината на кофража се очаква малко повече от височината на запълване и затова нивото на грижи трябва да се уверите, че кофражът трябва по никакъв начин навсякъде по-долу, че височината, че ние трябва да се попълнят с разтвор. Да, това се отнася само за тези, които не са подравнявали платформата под нивото.

Така че, кофража е готов, сега ние преминете към следващия етап, като подготовка на основата за подсилване.Укрепване на основата

За да се даде бетон някаква форма на използвания метал, или съборена структура от дъски, която се наричаше кофраж за основата. Има няколко типа: кофраж на стени, валове, кофраж за подове, фундамент и колони. Всеки вид е създаден за своята специфична задача.

За да се образува шахта от асансьори или кладенец, кофражът се използва за мини. Тя е предназначена за такива цели. Кофраж на колони, използван при изграждането на колони от бетон от всякакъв размер.

Днес изграждането на монолитни основи става все по-популярно. Това ви позволява да спестите пари и време, за да го направите. За монолитна основа кофражът ще позволи да се получат сложни структури. Например, за изливане на стълби и арки.

Използван материал

За дървесина често се използва дърво, защото този материал е достатъчно силен и дори по-екологичен. Кофражът за основата може да бъде направен от различни видове дървета. Това зависи повече от очакваното натоварване. Най-здравият е този кофраж, който е изработен от твърда дървесина. И това са тези скали, които отговарят абсолютно на всички изисквания на силните характеристики. По-слаби са кофражът, където се използва материалът от иглолистни дървета. Но тяхната устойчивост ще бъде достатъчна за обикновена конструкция, която не осигурява големи натоварвания.

Използването на дървен кофраж не само има някои положителни страни, но и има едно, но огромно минус. Тя се крие във факта, че сме изправени пред голям проблем за повторна употреба. За решаването на този проблем е създаден метален кофраж. Използваните материали са алуминий и стомана. Те образуват метална рамка. Този кофраж е силен на най-високото ниво и има възможност да се прилага повече от веднъж. И все пак, една положителна страна ще бъде способността за бързо сглобяване и разглобяване.

Запълваме основата

Кофраж за основата на баня - видео

Така че дървеният кофраж няма да бъде лош вариант, както споменахме малко по-рано, екологичната съвместимост на дървото. Да, и събаряне на дървесината форма от дървото по-лесно, отколкото да се съберат от метал, защото в конструкцията на особено нищо не е необходимо. Нокти, чук и използван материал.

Ако харесахте статията, можете да я споделите с приятелите си или да ги добавите към любимите си. Освен това ще донесете значителни ползи за този сайт. Благодаря ви!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кофраж под основата на коланаКофраж под основата на колана
Изчисляване на цените на основния кофражИзчисляване на цените на основния кофраж
Как да инсталирате кофража за основата на щитоветеКак да инсталирате кофража за основата на щитовете
Урок 2 Изграждане на кофраж за създаване на видеоУрок 2 Изграждане на кофраж за създаване на видео
Подготовка за изливане на основата на банята Историята на една сградаПодготовка за изливане на основата на банята Историята на една сграда
Кофраж за основатаКофраж за основата
Кофраж за типовете фундаментни колониКофраж за типовете фундаментни колони
Кофраж за фундаментна основа, производство и монтажКофраж за фундаментна основа, производство и монтаж
Как и какво да подсили кофражаКак и какво да подсили кофража
Как да се изгради кофражКак да се изгради кофраж
» » Кофраж за основи и подготовка за изливане