Производство на кофраж със собствените си ръце и избор на материали

Как да направите кофраж със собствените си ръце?

 • Избор на материали
 • Как да направите постоянен кофраж?
 • Как да направите сглобяем кофраж?
 • Производство на кофраж за основата със собствени ръце

Кофражът се нарича форма, в която се полага конкретен хоросан. Използвайте кофраж за изграждане на стоманобетонни, бетонови конструкции на къщи: основи, стени, подови настилки.

Всеки кофраж за основата на лентата трябва лесно да се демонтира, след като бетона се втвърди.

Вътре в конструкциите се монтира рамка от арматурата. Бетонът създава огромен натиск върху кофража. Като се следва това, се препоръчва да се направи възможно най-силно, така че под натиска на сместа кутията да не загуби своята форма или да се счупи.

Дизайнът може да бъде изработен от различни материали: шперплат, дърво, експандиран полистирол, метал и др.

Съгласно метода на използване структурата е разделена на подвижен и неотстраним кофраж. Свалящата се конструкция трябва да се отстрани веднага след като бетонът има начална якост.

Сваляне на кофража.

Тези конструкции са изработени от дърво или метал и са сглобяеми. В бъдеще те могат отново да бъдат използвани. Металната конструкция е набор от щитове, които трябва да бъдат сглобени заедно като дизайнер.

За монтаж на основата, стените, таваните и колоните се използва подвижен или несменяем кофраж. В домашното строителство най-често срещаните са 2 вида дървени кофражи.

Списък с инструменти:

 • ноктите;
 • чук;
 • самобръчкови винтове;
 • дистанционни елементи;
 • връзки;
 • колове;
 • ниво сграда.

Избор на материали

Изборът на материала, чието производство е много разширено, включително шисти, дъски, шперплат, дървени дъски, трябва да вземете предвид основното изискване за стабилност на огъване на дизайна. Може да се нуждаете и от допълнителни пакети с разделители, за да "защитете" надеждността.Стандартният вариант на закрепващи листове и табла - с помощта на нокти, модерни - с винтове (45 и 75 мм). Отличителна черта на използването на винтове - това е лесно за сглобяване и икономичен дизайн. При избора на нокти, крепежните елементи се изработват от вътрешната страна. Препоръчва се при конструиране на кофража със собствените му ръце допълнително да се инсталират разделители на стъпки от 1 м отвън.

Връщане към съдържанието

Как да направите постоянен кофраж?

Схема на форми на кофраж за колонизирано основаване.

Този вид кофраж е доста стар. Той се използва от няколко века. За да го изградите, трябва да имате щитове с различни размери, които са направени от дъски. Първо трябва да изравните повърхността.

За да се присъедините към дъските един към друг, за да постигнете необходимия размер и форма, трябва да използвате дървена греда. Друго парче дърво изпъква и ребра с твърдост.

Фиксирайте отделните части на кофража с дървени замазки или с резки от тел. Такава форма като стационарен кофраж е много ефективна. Въпреки това, той има един съществен недостатък.

Повечето елементи от фиксирания кофраж не могат да се използват повторно поради деформация. Когато инсталирате фундаментна лента, която има правоъгълна форма, за кофраж с височина по-малка от 20 см, трябва да вземете дъска с дебелина 4-5 см.За да ги поставите отвътре, нанесете дистанционни елементи. Отвън дъските се фиксират с колчета. За да запушат клечките в почвата, е необходимо те да са много близко разположени и да изпълняват основната функция (предполагаемото натоварване на бетона).

Ако височината на основата е 20 или 50 см за кофража, е необходимо да свалите щитовете. От вътрешната страна, те трябва да бъдат фиксирани с разделители, за тях е направена лента с размери 5 х 5 см.

Навън този дизайн е малко по-трудно да се определи. Необходими са специални инструменти, които се състоят от стягащи дъски, подпори, скоби и колчета. Тази конструкция ще поеме страничното и директното налягане на бетона.

Схема за производство на кофражния панел.

Щитове с ширина, за да се счупят, така че да съответстват на височината на основата. За основата на лентата трябва да се поставят вътрешните и външните щитове, така че разстоянието между тях да съответства на ширината на основата.

Ако се планира да се запълни доста мощна база под голяма къща и нейната височина е приблизително 75 см, тогава подвижният кофраж се поставя ръчно с помощта на направляващи дъски, които са фиксирани с колчета.

След фиксиране е необходимо да проверите правилната инсталация на водачите. След това на дъските трябва да инсталирате щитите по такъв начин, че тяхната равнина съвпада с краищата на помощните елементи. Закрепете щитите вертикално със скоби.

След това подобна операция се изпълнява отвътре, като се запазва необходимата ширина на основата. Между тях, редовете се държат заедно с дистанционни елементи. За да се избегне деформация на кофража, е необходимо да се монтират допълнителни разделители и скоби.

В случай, че в пролуките се натрупват пролуки, в процеса на удряне през тях може да изтече огромно количество бетонно мляко и основата няма да се окаже достатъчно висококачествена. Ако слотовете са по-малки от 3 мм, те се затварят автоматично след нагряване на готварите. Мокри щитове са необходими преди изливане на бетон. Ако ширината на пролуките е 5-10 мм, тогава те могат да бъдат залепени.

Ако размерът на прорезите е 10 мм, те трябва да бъдат маркирани с пръчка. Понякога форми на изкопани канали могат да направят кофража при извършване на основата. Хоризонтална повърхност - ръбът на почвата или подготовката. За бетонни основи може да се използва камък или тухли като кофраж.

Връщане към съдържанието

Как да направите сглобяем кофраж?

Схема на кофража на основата на лентата.

Разглобяемият кофраж се състои от готови елементи. Използва се за монтаж на бетонни конструкции и почти всички видове стоманобетонни работи.

След първоначалната настройка на бетона, кофражът трябва да бъде демонтиран и повторно използван. Състои се от кутии, големи и малки щитове, както и инвентарни табла, които са направени стандартизирани.

Преди да започнете работа, винаги трябва да изравнявате повърхността. За малки части от кофража се използва дъска с дебелина от 2,5 до 3,2 см, понякога може да се използва дебелина 1,9 см. Плочите се фиксират с ламели, след това се закрепват с винтове или гвоздеи.

Връщане към съдържанието

Производство на кофраж за основата със собствени ръце

За да се направи такъв кофраж със собствените си ръце, кейове (brusks) се забиват в земята, върху които са фиксирани листове от шперплат или дъски. Закрепването е направено от нокти от вътрешната част на кофража.

За допълнителна здравина, кофражът се закрепва отвън с помощта на разделители с интервали не повече от 1 м. След това те преминават към изливане на бетонната смес. По време на монтажа на кофража за основата трябва да се вземат предвид вертикалността и хоризонталността на страните на кофража.

За тази цел по време на монтажа кофражът се проверява с ниво, така че целият кофраж да се намира в една хоризонтална равнина и да няма отклонения във вертикалната посока.

От правилното инсталиране на кофража със собствените си ръце зависи колко равни стени на къщата ще бъде. Не е много трудно да направите кофража със собствените си ръце, не изисква много усилия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фиксиран кофраж за основата Етапи на изливане на основатаФиксиран кофраж за основата Етапи на изливане на основата
Кофраж под основата на коланаКофраж под основата на колана
Профили за основа на лентиПрофили за основа на ленти
Изчисляване на цените на основния кофражИзчисляване на цените на основния кофраж
Кофраж за основи в големи мащаби, малка частКофраж за основи в големи мащаби, малка част
Неподвижен кофраж за основа на експандиран полистиролНеподвижен кофраж за основа на експандиран полистирол
Фиксиран кофражФиксиран кофраж
Универсална замазка - официалният сайт на фирматаУниверсална замазка - официалният сайт на фирмата
Монолитна дебелина на стената 150 mmМонолитна дебелина на стената 150 mm
Фиксиран основен кофраж Строителство, видео, основни материалиФиксиран основен кофраж Строителство, видео, основни материали
» » Производство на кофраж със собствените си ръце и избор на материали