Как да направите основата за фондацията и нейните видове

Как да направите надежден кофраж за фондацията?

 • Препоръки за изграждане на кофраж
 • Необходими инструменти и материали
 • Полагане на кофраж

Един от най-важните етапи в изграждането на сградата е полагането на основите. За пълното завършване на полагане на основите на повечето структури, е необходимо да се направи кофраж.

Схема за подвижен кофраж.

Кофражът се нарича временна структура, която помага да се създаде (форма) необходимата форма на фондацията.

По-често това е помощна конструкция, изработена от дърво. Това е основата, която дава конкретността на формата, изисквана от резултатите на сградата. Кофражът се приготвя от рамка, състояща се от скоби, инсталирани по специален начин. Рамката е покрита с метални или дървени щитове. Трябва да се разкаже по-подробно как да се направи кофражът за фондацията.Схема на кофражните панели.

На този етап от строителството трябва да се обърне специално внимание. Съвременните методи на производство и видовете кофраж позволяват, заедно със спестяванията на строителни материали, да се създадат допълнителни средства за топлоизолация на фондацията в строителството. Въпреки това, в този случай ще е необходимо да се използват специализирани материали. Един прост кофраж може лесно да бъде построен самостоятелно, затова само няколко прости принципи трябва да бъдат усвоени, така че по-късно да не бъде толкова трудно да се направи строителството от самия себе си.

Кофраж обикновено е изработена от материали, използвани преносими много пъти, но ако решите версията с изолации, кофражни материали са несменяем форма, създадена от фондацията. Избирайки тази опция, трябва да се купуват материали в специализиран магазин за хардуер и започнете да печелите кофраж свои ръце.

Препоръки за изграждане на кофражМожете да направите кофража за кратко време. В началния етап е важно да се помни, че височината на скобите и по принцип самата структура ще бъде равна на височината на основата, доколкото тя излиза над земята. Строителите тук използват малък трик. Към фигурата на височината на основата се добавят 5-6 см, за да се избегнат загубите в материалите. По този начин височината на инсталирания кофраж ще бъде по-висока от конструктивните фигури на основата с няколко сантиметра.

Схема на кофража за фундаментна лента.

Как да направите надежден кофраж за фондация, всеки строител трябва да има идея, но тези, които нямат специални умения, могат да го направят от собствените си ръце. Преди започване на работа е необходимо да се определи кои видове конструкции ще бъдат целесъобразни за планираното строителство. Така че, ако вече имате изкоп, без да копаете, което не може да направите, можете да инсталирате рамката сами, т.е. можете да уредите скоби на определено разстояние. Между другото, те могат да бъдат направени от шперплат, ако използвате механизма на подвижна структура.

Изборът на колони от шперплат е полезно да си спомним, че те са склонни към разрушаване и по време на втвърдяване на цимента най-добре е да ги увиете или да ги смазвате с нещо. Също така е много важно да не се пренебрегва наличието в колоните от шперплат на чужди тела: гвоздеи, метални елементи, винтове и други. Колоните може да не са подходящи за използване на барове. Струва си да се помни, че материалите, които се занимават с инсталирането на кофража. повече служат не можете. Ето защо, за да изберете материали с отлично качество, няма смисъл.

Видовете инсталиране на конструкции зависят от желания резултат. Можете да направите необходимия кофраж със собствените си ръце, ако имате проект на предложената структура. Ако строителството се извършва на провинцията и се предполага, че височината на къщата няма да бъде много голяма, тогава кофражът може да бъде направен от онези материали, които не са жалки. Това са плоскости от втора степен, барове и допълнителни барове. В крайна сметка в такива случаи е най-добре да направите кофраж от подвижен тип. Стационарните конструкции правят огромни сгради, предназначени за промишлеността или производството. В ролята на основата на мазето ще има тръби, чиято кухина ще бъде изпълнена и с хоросан, което ще направи сградата невероятно силна.

Връщане към съдържанието

Необходими инструменти и материали

Какво е полезно за изграждането на структура със собствените си ръце? Накратко, този списък може да бъде написан по следния начин:

 • изкоп;
 • строителен проект;
 • рамка, изработена от дърво или друг материал;
 • Щанги, метални или дървени;
 • самобръчкови винтове;
 • лопата;
 • рулетка;
 • материал за опаковане;
 • чук;
 • строителни облекла.

Правенето на собствените си ръце ще отнеме повече време, това си струва добавяне на срока на втвърдяване на цимента за фондацията, но резултатът ще ви достави изключително голямо удоволствие.

Връщане към съдържанието

Полагане на кофраж

След като монтирате рамката, като я обвиете с листове от желязо или дървени щитове, е необходимо всичко да се фиксира със специални скоби за убедителната здравина на конструкцията. Щитите са инсталирани строго хоризонтално и също така трябва да се уверите, че няма структури или повреди в конструкцията. Бетонът или течността ще изтекат през пукнатините или дупките, което ще доведе до загуба на необходимите пропорции и ще наруши цялостната стабилност на конструкцията. Ако все още има дупки или пукнатини, най-добре е да ги запечатате със специални средства, които включват хидроизолационни материали или да използвате пластира.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кофраж под основата на коланаКофраж под основата на колана
Профили за основа на лентиПрофили за основа на ленти
Кофраж за основи в големи мащаби, малка частКофраж за основи в големи мащаби, малка част
Фиксиран основен кофраж Строителство, видео, основни материалиФиксиран основен кофраж Строителство, видео, основни материали
Кофраж за основиКофраж за основи
Как да инсталирате кофража за основата на щитоветеКак да инсталирате кофража за основата на щитовете
Урок 2 Изграждане на кофраж за създаване на видеоУрок 2 Изграждане на кофраж за създаване на видео
Кофраж за основатаКофраж за основата
Кофраж за типовете фундаментни колониКофраж за типовете фундаментни колони
Изградете основа за къща със собствена разбивка на ръцете и отметкаИзградете основа за къща със собствена разбивка на ръцете и отметка
» » Как да направите основата за фондацията и нейните видове